A tengerentúli bankszünnap ellenére is felfelé kapaszkodtak a tengerentúli részvényindexek 2013.11.12.

November 12, 2013 12:31

Piaci kitekintés – 2013.11.12.

A tengerentúli bankszünnap sem akadályozta meg a Dow Jones részvényindexet az új történelmi csúcs beállításában, amely az idei évben a 35. történelmi maximumnak felel meg. 

Az amerikai börzék óvatos erősödését követően az ázsiai tőzsdeindexek vegyes teljesítményt mutattak a hét második napján; a pozitív kivételt ismét a japán Nikkei jelentette, amely nagyobb részben újra a jen gyengüléséből profitálva, jelentős erősödéssel zárta a napot. 

Kedden az októberre vonatkozó, brit inflációs adatsorokat leszámítva nem érkezik kiemelt, piacmozgató makroadat: így a vállalati hírek mellett a nap folyamán megszólaló (európai- és amerikai) jegybankári nyilatkozatok mozgathatják a befektetők fantáziáját. 

 

Ázsia 

A hétfői erősödést követően tovább emelkedett a japán Nikkei (+2,23%), miután a szigetország fizetőeszköze hét-hetes mélypontra gyengült a dollárral szemben, jelentős lökést adva az exportőr társaságok részvényeinek. A kínai tőzsdeindexek vegyesen teljesítettek, míg a dél-koreai börze mérsékelt emelkedést produkált (Hang Seng -0,73%; Shanghai Composite +0,82%; Kospi +0,99%).

 

US 

Bár a tengerentúli bankszünnap következtében a kötvénypiac zárva tartott, a részvénypiacokon a megszokott ütemben folyt a kereskedés: a hétfői napon pedig kiemelt makroadatok hiányában a vállalati hírekre koncentráltak a befektetők; míg a Dow Jones immár 35. alkalommal ütött új történelmi csúcsot az idei év folyamán. (Dow +0,12%; S&P500 +0,07%; Nasdaq +0,01%) 

 

EU

Mérsékelt erősödéssel indították a hetet az európai részvényindexek. (Dax +0,41%; Cac +0,70%; FtseMib +0,66%; Ibex +0,44%) 

Kedden októberre vonatkozó inflációs statisztikák érkeznek az Egyesült Királyságból: az előzetes várakozások szerint a fogyasztói árszínvonal emelkedése (évesítve) 2,5%-ra lassulhatott a korábbi hónap 2,7%-os értékével szemben.

  Az európai nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.    Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak és nem reprezentálják
a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.