Borús hangulat Ázsiában, míg Európa-szerte mérsékelt mínuszokkal indult a hét harmadik napja: 2013.11.13.

November 13, 2013 12:40

Piaci kitekintés – 2013.11.13.

Továbbra is kísérti a tengerentúli piacokat a decemberi tapír: a Fed tisztségviselők keddi nyilatkozatai alapján a jegybanki stimulus csökkentése akár már a következő hónapban megkezdődhetne; így a decemberi ’tapering’ lehetőségére az amerikai részvényindexek többsége ismét mérsékelt mínuszokkal reagált. (Dow Jones -0,21%; S&P -0,24%; Nasdaq 0,0%)

Borús hangulatban zárult a hét harmadik napja Ázsiában is: a kínai pártvezetés négynapos üléséről kiadott közleményt csalódottan fogadták a befektetők, mivel az egyelőre nem tartalmazott elegendő konkrétumot a piacok által várva-várt kínai reformokkal kapcsolatban.

A kínai tőzsdeindexek jelentős csökkenését követően Európa-szerte is negatív tartományban indult a kereskedés. Szerdán az euro-övezetből érkező ipari termelési statisztikák mellett az októberi, brit munkanélküliségi adatsorok- és a Bank of England negyedéves inflációs jelentése állhat majd a befektetői érdeklődés középpontjában.

 

Ázsia 

A mérsékelt amerikai mínuszokat követően jelentős eladói nyomás bontakozott ki a távol-keleti börzéken. A kínai pártvezetés kedden végződő üléséről kiszivárgó részleteket kissé csalódottan fogadták a befektetők, miután a várt reformokkal kapcsolatban a kiadott közlemény nem tartalmazott pontos iránymutatást. (Hang Seng -1,91%; Shanghai Composite -1,83%; Nikkei -0,15%)

 

US 

Oldalazással telt a keddi kereskedés a tengerentúlon: az amerikai részvényindexek vegyesen teljesítettek azt követően, hogy több jegybankár is a decemberi QE-csökkentés lehetőségéről beszélt. (Dow Jones -0,21%; S&P -0,24%; Nasdaq 0,0%)

Richard Fisher, a Dallas Fed elnöke szerint a befektetőknek fel kell készülniük a QE-program közelgő szűkítésére; míg az Atlanta Fed kedden nyilatkozó elnöke kiemelte, hogy a kötvényvásárlási műveletek mérséklésére akár már decemberben sor kerülhet. 

 

EU

Mérsékelt csökkenés jegyében zárult a hét második napja az európai részvényindexek számára (Dax -0,30%; Cac -0,58%; FtseMib -0,42%; Ibex -0,77%).

Szerdán az euro-övezetből érkező ipari termelési statisztikák mellett az októberi, brit munkanélküliségi adatsorok- és a Bank of England negyedéves inflációs jelentése állhat majd a befektetői érdeklődés középpontjában.

  Az európai nyitás - összfoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.    Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak és nem reprezentálják
a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.