Ezúttal a Dow Jones búcsúztatta a napot új történelmi csúcson: 2013.11.07.

November 07, 2013 12:52

Piaci kitekintés – 2013.11.07.

Bár a szerdai kereskedésben a Dow Jones ismét új történelmi csúcson zárt be és az S&P500 is emelkedett: a tengerentúli börzék összességében kedvező hangulata ezúttal nem ragadt át a távol-keleti részvényindexekre, miután az ázsiai tőzsdeindexek lefelé kanyarodtak a csütörtöki nap európai kamatdöntései-, és amerikai makroadatai előtt. 

Csütörtökön az előzetes várakozások alapján az Európai Központi Bank nagy valószínűséggel kivárhat majd az újabb lazítással: így ezúttal is Mario Draghi délutáni sajtótájékoztatója szolgálhat iránymutatással a befektetők és az euró számára. 

A tengerentúlról az amerikai, harmadik negyedéves GDP első közzétételét érdemes kiemelni, míg a szokásos ütemben érkező, heti munkanélküli segélykérelmek száma, valamint a New Yorki tőzsdén megkezdődhet a kereskedés a Twitter mikroblog-szolgáltató részvényeivel is. 

 

Ázsia 

Az amerikai börzék összességében kedvező hangulata ezúttal nem tudott átragadni az ázsiai részvényindexekre, miután a távol-keleti befektetők a partvonalon várakoztak a csütörtöki, európai kamatdöntések; valamint a nagyszámban érkező tengerentúli makroadatok előtt. (Nikkei -0,76%; Hang Seng -0,68%; Shanghai Composite -0,48%)

Az ausztrál fizetőeszköz gyengülni kezdett hajnalban az amerikai dollárral szemben, miután az októberi munkanélküliségi ráta bár nem változott, a foglalkoztatottság csupán 1100 fővel bővült, az elemzők által várt 10ezres értékkel szemben.

 

US 

Vegyes teljesítmény jellemezte az amerikai tőzsdeindexeket szerdán: a hét második felének kiemelten várt adatközlései felé közeledve a befektetők fantáziáját ezúttal a vállalati hírek mozgatták; a Dow Jones pedig újabb történelmi csúcson fejezte be a kereskedést. (Dow +0,82%; S&P500 +0,43%; Nasdaq -0,20%)

Kiemelt makroadatok hiányában ismét a Fed stimulus lehetséges fenntartását boncolgató jegybankári kommentárok, továbbá a vállalati hírekre koncentráltak a piacok: míg a Tesla részvényei a keddi zárást követően publikált, kissé lapos eredményvárakozások után 14,5%-os mínuszban zárták a napot, a Microsoft viszont remek teljesítményt nyújtva 4,2%-ot emelkedett.

 

Az európai nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.   Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak és nem reprezentálják
a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.