Iránykereső-üzemmódban Ázsia, azonban a japán börze felfelé kapaszkodott szerdán: 2013.11.06.

November 06, 2013 12:58

Piaci kitekintés – 2013.11.06.

Míg az európai részvényindexek az Európai Bizottság által közzétett, borúsabb gazdasági előrejelzések nyomán kanyarodtak lefelé kedden; a tengerentúli börzéket ismét a kivárás jellemezte, a hét második felében érkező, kiemelten várt makro-adatközlések előtt. 

Ázsiában a befektetők érezhetően várakozó álláspontra helyezkedtek, egyedül a japán Nikkei volt képes érdemi emelkedésre; míg Európa-szerte az előző napi süllyedést követően csekély erősödés jegyében indult a kereskedés. 

Szerdán az euro-övezetből az októberi, végleges szolgáltatói beszerzési menedzserindexei érkeznek majd; míg a délelőtt második felében brit ipari termelési statisztikákat (10:30); valamint a szeptemberre vonatkozó, német gyári megrendelésállomány statisztikáit teszik közzé (1200).

 

Ázsia 

A kezdeti mínuszok jelentős részét ledolgozva, az előző napi záróértékeik közelében fejezte be a napot az ázsiai börzék többsége, míg a japán a Nikkei részben a gyengülő jennek-, részben a Toyota által felfelé módosított eredményvárakozásoknak köszönhetően 0,79%-os emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést. 

 

US

Kivárás jegyében telt a nap a tengerentúlon: az irányadó részvényindexek minimális elmozdulással készültek fel a hét második felében érkező kiemelt adatközlésekre. (Dow -0,13%; S&P500 -0,28%; Nasdaq +0,08%)

A korábbi hónap 54,4 pontos értékéről 55,4 pontra emelkedett a szolgáltatói ISM index októberben, felülteljesítve az 54 pontos elemzői várakozásokat. Az új megrendelések alindexe csökkent; míg a foglalkoztatottsági alindex 52,7 pontról 56,2 pontra emelkedett.

A keddi piaczárást követően tette közzé gyorsjelentését a Tesla: az elektromos autógyártó 12 centes eredménye és 603 millió dolláros árbevétele felülteljesítette ugyan a Q3-as periódusra vonatkozó elemzői várakozásokat; azonban a társaság által a negyedik negyedévre valószínűsített eredményvárakozások nem győzték a befektetőket, a társaság részvényei 12% feletti esést produkáltak az utókereskedésben.

  Az európai nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.      Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak
és nem reprezentálják a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.