Kivárás jegyében indult a kereskedés a tengerentúlon, az S&P500 ismét új csúcsra kapaszkodott 2013.10.29.

Október 29, 2013 12:56

Piaci kitekintés – 2013.10.29.

Minimális elmozdulással, a kivárás jegyében indult a hétfői kereskedés a tengerentúlon: a befektetők a héten érkező nagyszámú gazdasági adatközlés mellett a Fed ma kezdődő, kétnapos kamatdöntő ülésének lehetséges eredményére vártak. Az S&P500-as index pedig az óvatos emelkedés közepette is új történelmi csúcson búcsúztatta a hét első napját. 

Kedden mérsékelt mínuszokkal zárta a kereskedést az ázsiai börzék többsége, míg Európa-szerte az irányadó tőzsdeindexek enyhe emelkedése ellenére is érzékelhető volt a piaci szereplők óvatossága. 

A hét második napján a tengerentúli makroadatok- és vállalati gyorsjelentések mellett az MNB délutáni kamatdöntésére is érdemes lehet figyelmet szentelni: az előzetes várakozások alapján a monetáris tanács tovább faraghatja az alapkamatot, amely így 3,4%-ra süllyedhetne.  

 

US

Mérsékelt elmozdulással, óvatosan vágtak neki a mozgalmasnak ígérkező hétnek a tengerentúli börzék: a befektetők érezhetően kivártak a Fed ma kezdődő kétnapos ülése-, valamint a kedden érkező nagyszámú gazdasági adatközlések előtt. (Dow -0,03% S&P500 +0,13%; Nasdaq -0,08%)

A várt stagnálással szemben jelentősen csökkentek a függőben lévő lakás-értékesítések: a mutató szeptemberben 5,6%-kal esett vissza, míg év/év alapon csupán 1,1%-os volt a bővülés, szemben a korábbi hónap felülvizsgált 2,8%-os értékével. A lakás-értékesítések sorozatban negyedik hónapja tartó csökkenése mögött nagyobb részben a felfelé kúszó jelzáloghitelek kamatai húzódhattak meg. 

Kedden több fontos vállalati gyorsjelentés mellett megkezdődik a Fed kétnapos ülése is, amelynek eredményét-, illetve a jegybank kommunikációjában bekövetkező esetleges változást szerdán ismerhetik meg a befektetők. A hét második napján mindemellett a szeptemberi termelői árindexek és kiskereskedelmi forgalmi statisztikák mellett az augusztusi Case-Shiller lakásárindexek-, valamint az októberi fogyasztói bizalmi mutató felé fordulhat a piaci figyelem. 

 

Az európai nyitása összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak
és nem reprezentálják a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz
kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.