Tovább meneteltek a tengerentúli tőzsdeindexek a pénteki kereskedésben: 2013.10.28.

Október 28, 2013 12:36

Piaci kitekintés – 2013.10.28.

Kedvező vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően ismét történelmi magasságokba kapaszkodott az S&P500-as index pénteken, míg a hét első napja Ázsiában is az optimizmus jegyében telt: különösen jól szerepelt a japán börze; a Nikkei a kedvező hangulatnak-, valamint a gyengébb jennek köszönhetően 2% feletti pluszban vágott neki a hétnek. 

Bár a befektetők a számos jegybanki kamatdöntés, makroadat- és vállalati gyorsjelentés közepette biztosan nem unatkoznak majd az előttünk álló hét folyamán: a hétfői kereskedésben az USÁ-ból érkező szeptemberi ipari termelési- és ingatlanpiaci adatközlések mellett az Apple beszámolója felé fordulhat majd a piaci figyelem. 

 

US 

Tovább emelkedtek a tengerentúli börzék a hét utolsó napján: az S&P500-as részvényindex újabb történelmi csúcson zárta a pénteki kereskedést; bár a közzétett makroadatok vegyes képet mutattak, így a befektetők a kedvező vállalati gyorsjelentéseknek örülhettek. (Dow +0,39%; S&P500 +0,44%; Nasdaq +0,37%)

Míg a Michigani fogyasztói bizalmi index októberi, végső értéke 75,2 pontról 73,2 pontra süllyedt; amely közel egyéves mélypontnak felel meg; azonban a tartós cikkek szeptemberi rendelésállománya 3,7%-os emelkedést produkált; köszönhetően a megugró repülőgép megrendeléseknek. 

Hétfőn ipari termelési (14:15)-, és függőben lévő lakásértékesítési statisztikák (15:00) érkeznek majd az Egyesült Államokból, míg ma teszi közzé gyorsjelentését többek között az Apple és a Merck is. 

 

Az európai nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.   Kérjük vegye figyelembe, hogy az alábbi adatok a múltból származnak és nem reprezentálják a jövőbeni eseményeket. Mielőtt befektetési döntést hoz kérjük olvassa el Tájékoztatónkat elemzéseinkről.