Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

10 globális piac, amivel kereskedhetsz a Brexit tárgyalások alatt

Október 09, 2018 20:13

Az Egyesült Királyság és az EU tárgyalásai Nagy-Britannia EU-ból történő kilépése kapcsán kritikus időszakhoz érkeztek. Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének határideje (az úgynevezett "visszavonási megállapodás") október 17-18, az EU csúcstalálkozó. A dátum kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy elegendő időt biztosítsanak az Egyesült Királyság és az Európai Parlament számára, hogy megerősítsék a megállapodást. Időközben az angol font volatilitása magasabbra emelkedett, ami a kereskedők számára jó lehetőséget jelenthet a piaci belépésre. Eközben, az eurót nem befolyásolta nagy mértékben a Brexit, legalábbis egyelőre. Azonban az angol font és az amerikai dollár (GBPUSD) opciós piacon annál inkább érzékelhető a hatása, ahogyan az feltételezhető volt: a volatilitás március óta a legmagasabbra ugrott. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy nagyobb árváltozás zajlik az angol fontban, mivel zajlik a vevők és az eladók közötti harc. Azonban a volatilitás hasznos is lehet a képzett és fegyelmezett Forex kereskedő számára. Ennek oka, hogy az angol font kereskedése több különböző kereskedhető piacot nyit meg.

10 globális piac, amely a Brexit tárgyalások alatt is kereskedhető

Ebben az időszakban a kereskedők valószínűleg kilenc angol font devizapárra és egy tőzsdei indexre fognak összpontosítani:

 1. GBPUSD (angol font vs amerikai dollár)
 2. EURGBP (euró vs angol font)
 3. GBPAUD (angol font vs ausztrál dollár)
 4. GBPCHF (angol font vs svájci frank)
 5. GBPCAD (angol font vs kanadai dollár)
 6. GBPJPY (angol font vs japán jen)
 7. GBPNZD (angol font vs újzélandi dollár)
 8. GBPPLN (angol font vs lengyel zlotyi) *Prime számlák
 9. GBPSGD (angol font vs szingapúri dollár) *Prime számlák
 10. FTSE100 (A londoni tőzsdén bejegyzett 100 legnagyobb társaság)

Fontos megjegyezni, hogy a devizákat párban kereskedik. Ezért, ha GBP/USD-t vásárolnál, úgy gondolod, hogy az angol font erősödik az amerikai dollárral szemben. Ezzel szemben, ha eladnád vagy shortolnád a GBPSGD-t, akkor úgy gondolod, hogy az angol font gyengül a szingapúri dollárral szemben. Gondolj erre úgy, mint egy mérleghintára - ahogy az egyik erősödik, a másik gyengül. A több piachoz való hozzáférés és kereskedés hasznos lehet a globális kereskedők számára. Ennek egyik oka az lehet, hogy elemezheted a jegyzett devizát (a pár második devizanemét), hogy azonosítani tudd a leggyengébbet. Így párba állítasz egy erős devizát egy gyenge devizával, ami általában erősebb irányú mozgást eredményez.

Kereskedés angol fonttal az Egyesült Királyság/EU reakcióira

A legfrissebb reakciók elemzésétől a különböző címek megvizsgálásáig számos publikáció hasznos lehet azon kereskedők számára, akik naprakészek szeretnének lenni az aktuális hírekkel kapcsolatban. Ez azért van, mert a kereskedő láthatja, hogy a piac hogyan reagál a jó vagy rossz hírekre. Például:

 • Pozitív hírek és piaci emelkedés = tudjuk, hogy hosszútávon ez a lehető legjobb kimenetel
 • Negatív hírek és piaci gyengülés = tudjuk, hogy hosszútávon ez a lehető legrosszabb kimenetel
 • Pozitív hírek és piaci gyengülés = hiába a pozitív hírek, a kereskedők inkább bearish piacot várnak
 • Negatív hírek és piaci emelkedés = hiába a negatív hírek, a kereskedők inkább bullish piacot várnak

Az utolsó kettő jellemzően a nagyobb mozgásokra vezethető vissza, mivel a kereskedők már hosszabb távban gondolkodnak és az aktuális híreket figyelembe veszik. Ezeket divergens híreknek nevezik, amelyek nagyon erősek lehetnek, azonban sokkal nehezebb általuk kereskedni, mivel nagyon gyorsan történnek és gyors mozgásokat eredményeznek.

Mit tanulhatunk az angol font legutóbbi reakcióiból?

A Bloomberg egészen szépen összegezte, ahogyan azt az alábbi ábra is mutatja:

Forrás: Bloomberg - GBPUSD - 2018. szeptember 10 - szeptember 11


A fenti chart azt sugallja, hogy a piacon látható az Egyesült Királyság és az EU közötti megállapodás, ami az angol font számára megerősödést jelent. A megállapodás nélküli forgatókönyv kedvezőtlennek tűnik az angol font számára. Ezért a kereskedők elkezdhetik a kereskedhető piacok listáját felépíteni, ha az angol font erősödik vagy gyengül bármilyen közelgő hír, vagy megállapodás, esetleg megállapodás nélküli forgatókönyv alapján. A mozgó átlagok használata egy gyors mód lehet annak meghatározására, hogy egy devizapár erősödik-e vagy gyengül.

Ez az indikátor segít meghatározni a teljes trendet. Nézzünk meg egy példát:

Kereskedés mozgóátlagokkal

Forrás: Admiral Markets MT4 - Demo Account - GBPJPY - 2018 szeptember 28-tól március 22-ig


A fenti charton láthatjuk, hogy a GBPJPY devizapár a 2018-as év nagy részében az 55 napos mozgó átlag alatt maradt. Azonban szeptember 10-én az ár az 55 napos mozgóátlag felett zárt. Ez ugyanazon a napon történt, amikor Michel Barnier megjegyezte, hogy egy megállapodás akár heteken keresztül is húzódhat. Ha a kereskedő a mozgó átlag fölött záródó gyertyánál lépett volna be, az azt eredményezte volna, hogy a gyertya maximumánál nyit egy long pozíciót és a gyertya minimumához elhelyez egy stop-loss-t. Például, ha a kereskedő 145,03-nál lépett be a piacra egy 143,06-os stop-loss-al, a teljes kockázat 197 pip. 1 lot-nyi kereskedés hozzávetőleg 1.728 dollár veszteséghez vezetett volna. 149,30 célárat alkalmazva, a következő swing csúcs a napos charton körülbelül 3.745 USD profitot eredményezett volna szeptember 21-én.

Nyiss számlát az Admiral markets-nél!


Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.