Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

A tőzsde összeomlással nézhet szembe 2019-ben: 70%-os korrekció figyelmeztetés

November 10, 2018 13:38

2019. júliusára a globális pénzügyi válság 2009-es vége óta pontosan 10 év fog eltelni. Ez egyben a leghosszabb gazdasági növekedést is jelenti, amely meghaladhatja az 1991 és 2001 közötti internetes fellendülést.

A kérdés az, hogy a jelenlegi fellendülés fenntartható-e?

A 90-es évek gazdasági fellendülését az internet táplálta. Ezt a gazdasági fellendülést a történelmileg alacsony kamatlábak és olcsó hitelek hajtották, ami egy olyan helyzet, amely sok befektető és közgazdász szerint nem tarthat örökké.

Figyelmeztető jelek: A gazdasági fellendülés vége

A világválság óta 2018 volt a legvolatilisebb év, és azt már tudjuk, hogy maga a volatilitás valószínűbbé teheti a tőzsdei válságokat.

Volatilitás

Forrás: CNBC

Azonban a volatilitás csak egy oka annak, hogy a világ legnagyobb fedezeti alapkezelői és vezető közgazdászai 2019-re jelzik az összeomlást. A másik ok a kamatok emelkedése.

A kamatlábak és a pénzügyi válság összefüggései

Miután az Egyesült Államok gazdasága ellőtte minden puskaporát és a FED (Federal Reserve) 2015 óta nyolc alkalommal emelt a kamatlábakon, az Egyesült Államok közel áll a munkaerő foglalkoztatás telítettségéhez, így az infláció és a fogyasztói árak emelkedése egyre nagyobb veszélyt jelentenek.

A kamatok emelkedése olyan stratégia, amely csökkenti az infláció emelkedését - a hitelköltség növelése és a megtakarítások vonzóbbá tétele egyensúlyt teremt a kiadások és a megtakarítások között.

Vannak azonban veszélyei is ennek a megközelítésnek. Az alacsonyabb fogyasztói kiadások negatív hatást gyakorolnak a fogyasztókkal szemben álló vállalkozások bevételeire. A bevételcsökkenés ezután szigorítja a kiadásokat mind a fogyasztók, mind az üzleti területek között. Ugyanakkor a magasabb kamatlábak megnehezítik a pénzügyileg gyenge társaságok számára az adósságkötelezettségük teljesítését.

Egy olyan ördögi körben, amely gazdasági zsugorodáshoz vezethet, ahol csökkennek a tőzsdei részvény árfolyamok és ami tőzsdei összeomláshoz vezethet, nem meglepő, hogy a kamatemelések az elmúlt 40 évben több mint 10 gazdasági visszaesés előtt történtek.

FED kamatemelés

Forrás: Forbes

Szakértői előrejelzések: 70%-os tőzsdei összeomlás

A növekvő volatilitás és az egyre magasabb kamatlábak miatt a vezető befektetők és közgazdászok a közelgő tőzsdei összeomlásra figyelmeztetnek.

Paul Tudor Jones fedezeti alapkezelő szerint "összességében 40 évre visszamenőleg most rendelkezünk a legerősebb gazdasággal. A hangulat euforikus. De ez fenntarthatatlan, és olyan következményekkel járhat, mint a buborékok a tőzsde és a hitelek terén."

Scott Minerd, a Guggenheim Partners globális befektetési vezetőjének előrejelzése szerint 40%-os a visszafordulás, míg Ted Bauman közgazdász úgy véli, hogy a piac 70% -kal eshet vissza.

Végül a CIA tanácsadója, Jim Rickards azt állította, hogy a 70%-os visszaesés csupán a legjobb forgatókönyv.

Hogyan tudják a kereskedők kihasználni a mozgásokat?

A nagy volatilitással magas megtérülés is járhat, és a megfelelő pénzügyi instrumentumok lehetőséget adhatnak a kereskedőknek, hogy profitáljanak mind az emelkedő, mind a csökkenő piacokon.

A CFD-k és az index CFD-k használatával a kereskedők a potenciális piaci összeomlást nyereséggé alakíthatják, vagy a meglévő befektetéseiket fedezhetik, amíg a piac megfordul, short kereskedéssel. Ne feledd azonban, hogy a volatilis piacok magasabb kereskedési kockázatokat eredményezhetnek, így a megfelelő kockázatkezelés és volatilitás elleni védelem elengedhetetlen.

Nyiss éles kereskedési számlát!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.