Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

A tőzsde összeomlással nézhet szembe 2019-ben: 70%-os korrekció figyelmeztetés

November 10, 2018 13:38

2019. júliusára a globális pénzügyi válság 2009-es vége óta pontosan 10 év fog eltelni. Ez egyben a leghosszabb gazdasági növekedést is jelenti, amely meghaladhatja az 1991 és 2001 közötti internetes fellendülést.

Azonban a tőzsdei zuhanások nem tűnnek olyan erősnek, mint a legutóbbi válság előtt. 2018-ban a piacok a legnagyobbat estek 2008 óta. Azonban most számos figyelmeztető jel látható a piacokon - ami miatt néhány elemző 70%-os korrekcióra figyelmeztet.

#1. Figyelmeztető jel: A gazdasági fellendülés vége

A világválság óta 2018 volt a legvolatilisebb év, és azt már tudjuk, hogy maga a volatilitás valószínűbbé teheti a tőzsdei válságokat.

Volatilitás

Forrás: CNBC

Azonban a volatilitás csak egy oka annak, hogy a világ legnagyobb fedezeti alapkezelői és vezető közgazdászai 2019-re jelzik az összeomlást. A másik ok a kamatok emelkedése.

#2. figyelmeztető jel: A kamatlábak és a pénzügyi válság összefüggései

Miután az Egyesült Államok gazdasága ellőtte minden puskaporát és a FED (Federal Reserve) 2015 óta nyolc alkalommal emelt a kamatlábakon, az Egyesült Államok közel áll a munkaerő foglalkoztatás telítettségéhez, így az infláció és a fogyasztói árak emelkedése egyre nagyobb veszélyt jelentenek.

A kamatok emelkedése olyan stratégia, amely csökkenti az infláció emelkedését - a hitelköltség növelése és a megtakarítások vonzóbbá tétele egyensúlyt teremt a kiadások és a megtakarítások között.

Vannak azonban veszélyei is ennek a megközelítésnek. A történelem azt mutatja, hogy gazdasági csökkenéshez, zuhanó részvény árfolyamokhoz és tőzsdei összeomlásokhoz is vezethet. Nem meglepő, hogy a kamatláb emelkedés 10 gazdasági hanyatlást előzött meg az elmúlt 40 évben.

FED kamatemelés

Forrás: Forbes

#3. Figyelmeztető jel: az Apple 30%-os összeomlása és Kína figyelmeztetése

Közel 12 éve először az Apple értékesítési előrejelzésében csökkenést jelentett be. Tim Cook vezérigazgató a befektetőknek szóló levelében az értékesítési problémáikat a kínai piaci helyzetnek tulajdonította - amely a bevételének a 20%-át teszi ki.

Cook szerint "amíg a főbb fejlődő piacokon kihívásokkal néztünk szembe, nem láttuk előre a gazdasági lassulást, különösen Kínára nézve." Ha Kína nem növekszik, az komoly problémát jelent az egész világra nézve, mivel a legtöbb globális kereskedelem kapcsolódik ehhez a piachoz.

#4. Figyelmeztető jel: az USA adatok nem teljesítik az elvárt számokat

Donald Trump elnöksége alatt először sem a gazdasági adatok, sem a sentiment indikátorok nem teljesítik az elemzők elvárásait.

Forrás: Bloomberg

Az USA ipari tevékenysége két éves mélypontra esett, és ellent mondott minden becslésnek a Bloomberg felmérése szerint. Jeff Carbone (Cornerstone Wealth) szerint "a piacon árjegyzés zajlik recesszió idején is. Mit várhatunk és mikor? Ez a történelem korábban még nem íródott meg".

Szakértői előrejelzések: 70%-os tőzsdei összeomlás

A növekvő volatilitás és az egyre magasabb kamatlábak miatt a vezető befektetők és közgazdászok a közelgő tőzsdei összeomlásra figyelmeztetnek.

Paul Tudor Jones fedezeti alapkezelő szerint "összességében 40 évre visszamenőleg most rendelkezünk a legerősebb gazdasággal. A hangulat euforikus. De ez fenntarthatatlan, és olyan következményekkel járhat, mint a buborékok a tőzsde és a hitelek terén."

Scott Minerd, a Guggenheim Partners globális befektetési vezetőjének előrejelzése szerint 40%-os a visszafordulás, míg Ted Bauman közgazdász úgy véli, hogy a piac 70% -kal eshet vissza.

Végül a CIA tanácsadója, Jim Rickards azt állította, hogy a 70%-os visszaesés csupán a legjobb forgatókönyv.

Hogyan tudják a kereskedők kihasználni a mozgásokat?

Forrás: Admiral Markets MT Supreme Edition - SP500, heti chart - Időszak: 2011. március 13 - 2019. január 4., Készült: január 4 10:42 GMT, Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem számít megbízható indikátornak a jövőbeni teljesítményre és eredményekre vonatkozóan.

Az S&P 500 részvénypiaci index letört az éves long kereskedési oldalazásából, és ez a volatilitás számos kereskedési lehetőséget kínál. A CFD-k és az index CFD-k használatával a kereskedők a potenciális piaci összeomlást nyereséggé alakíthatják, vagy a meglévő befektetéseiket fedezhetik, amíg a piac megfordul, short kereskedéssel. Ne feledd azonban, hogy a volatilis piacok magasabb kereskedési kockázatokat eredményezhetnek, így a megfelelő kockázatkezelés és volatilitás elleni védelem elengedhetetlen.

A 2019-ben várható hatalmas mozgások tükrében hogyan fogsz kereskedni?

Nyiss éles kereskedési számlát!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.