76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A világ legfontosabb befektetőinek 55% -a számít egy 2020-as tőzsdei összeomlásra

November 19, 2019 20:04
Az UBS Wealth Management közzétett új felmérése szerint a világ leggazdagabb befektetőinek többsége nagy részvény-eladásokra számít 2020-ban.

A 2019. november 12-én kiadott felmérés több mint 3400 befektető véleményét vette számításba, mindegyikük legalább egymillió dollár összbefektetéssel rendelkezik. A résztvevők 55% -a úgy nyilatkozott, hogy 2020-ban „a piacok jelentős visszaesésére" számítanak.

"A befektetők a jövő év szempontjából okot látnak a fokozott óvatosságra" - mondta az UBS Global Wealth Management ügyfélstratégiai irodája. "Három globális befektető közül kettő úgy véli, hogy a piacokat most inkább geopolitikai események irányítják, mintsem az üzleti alapok, mint például a jövedelmezőség, a bevétel és a növekedési potenciál."

Mit derített ki tehát a felmérés? És milyen kereskedési lehetőségeket jelenthet ez 2019 és 2020 hátralévő részében? Olvasd tovább, hogy megtudd!

A befektetők közel 80%-a nagyobb volatilitásra számít

A befektetők 2020-ra vonatkozó előrejelzéseinek ismertetése mellett az UBS felmérése felkérte őket a volatilitással, a befektetési biztonsággal és más kérdésekkel kapcsolatos gondolataik megosztására is.

Megállapították, hogy a magas vagyonnal rendelkező befektetők 79% -a nagyobb piaci volatilitást vár, és minden négy befektető közül csaknem három úgy gondolja, hogy a befektetési környezet sokkal több kihívást tartogat, mint öt évvel ezelőtt. A befektetők 58% -a jelenleg kevésbé érzi, hogy kézben tudja tartani a portfólióinak teljesítményét, mint azelőtt.

Mindez arra késztette a befektetők 52% -át, hogy elgondolkodjanak azon, vajon a jelenlegi időszak kedvez-e a befektetéseknek.

Következésképpen a válaszadók kiderítették, hogy a befektetők portfólióik 25% -át jelenleg készpénzben tartják, ami jóval meghaladja az UBS által javasolt 5% -ot, és 60% -uk fontolgatja a készpénz szintjének további növelését.

A piaci volatilitás idején a készpénz birtoklását gyakran biztonságosabb lehetőségnek tekintik. Az viszont, hogy a vagyonosabb befektetők a portfóliójuk ilyen jelentős hányadát készpénzben tartják, mikor a tőzsde történelmi szempontból sokkal magasabb hozamot ígérne, komoly vészjelző.

A gazdasági aggodalmak geopolitikai jellegűek

Mi okoz ilyen mértékű aggodalmat a világ leggazdagabbjai között? Az UBS szerint három befektetőből 2 úgy véli, hogy a piacokat most inkább geopolitikai események befolyásolják, mintsem az üzleti alapok, például a jövedelmezőség, a bevétel és növekedési potenciál.

Következésképpen a jelenlegi geopolitikai események miatt a több befektető követ kevesebb kockázattal járó befektetési stratégiát.

A legfontosabb, aggodalomra okot adó területek a következők voltak:

  • Az Egyesült Államok és Kína között folyamatban lévő kereskedelmi konfliktus (a befektetők 44% -a vélte úgy, hogy ez 2020-ban érinteni fogja portfóliójukat)
  • Helyi politikai környezetük (41% vélte úgy, hogy ez befolyásolja portfóliójuk teljesítményét)
  • A 2020-as amerikai elnökválasztás (a befektetők 37% -a hiszi, hogy ennek lesz hatása)

A felmérés a tőzsdék történelmi csúcsait vizsgálja

Azok számára, akik nem tartoznak a világ leggazdagabbjai közé, ez az előrejelzés meglepetés lehet, mivel mind a Dow Jones Industrial Average, mind az S&P 500 több mint 3% -os emelkedést realizált az elmúlt hónapban, és az S&P 500 november 12-én történelmi csúcsot döntött.

A nyereséget a Disney és a Facebook részvényeinek erős teljesítménye vezette. A Disney részesedése több mint 1% -kal emelkedett a Disney + streaming szolgáltatás bevezetése után, míg a Facebook 2,6% -kal emelkedett az új fizetőeszköz bejelentése után.

Ezeket a nyereségeket tovább erősítették Donald Trump elnök megjegyzései is, aki kiemelte Kína lelkesedését egy jövőbeni kereskedelmi megállapodás irányában.

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, CFD Napi grafikon (2018. október 2. és 2019. november 13. között). Letöltve: 2019. november 13-án, 15:00 óráig. - Felhívjuk figyelmét: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek vagy a jövőbeli teljesítménynek.

Tehát hogyan lehetnek összeomlásra vonatkozó aggodalmak, amikor a piac elérte a csúcspontját?

Részben ez utalhat az időzítésre - az UBS felmérést 2019. augusztus és 2019. október között végezték, amikor a piac sokkal nagyobb volatilitást tapasztalt. Néhány elemző ugyanakkor úgy véli, hogy ez csak egy csúcs a nagy korrekció előtt.

Várható-e a piac 25%-os korrekciója?

A Fortune újságírója, Shawn Tully szerint, mivel az USA nagy kapitalizációjú részvényei történelmi csúcsot döntöttek, így a nyereségek is.

Történelmileg ez az alakzat vészjósló, mivel utoljára 2007. második negyedévében láttunk ehhez hasonlót. Az S&P 500 akkor döntött történelmi csúcsot, 84,92 USD-n, majd a pénzügyi válság idején összeomlott. Az index 2013 elején nem állította helyre ezeket a szinteket, és 2014 szeptemberéig nem érte el az új csúcsot.

2019 hasonló minta kezdeteit mutatta. Az S&P 500 a második negyedévében 135,27 dollárt ért el, a harmadik negyedévre becsült szintet 133,95 dollárra tette. 2014 negyedik negyedévétől 2019 harmadik negyedévéig az S&P részvényenkénti jövedelme évente 2,7% -kal emelkedett (az inflációval kiigazítva), és az egész gazdaságot 19% -kal meghaladta.

Az idei S&P működési nyeresége átlagban 11,3% volt – ez az évtized a legjobb teljesítménye, és 1,8% -kal haladja meg a 2010 óta elért 9,5% átlagot. A vállalati nyereség a GDP 9,8% -át teszi ki, ami jelentősen meghaladja a 7,5% -ot. Mindez nem utal arra, hogy egy olyan mintázat alakult volna ki, ahol egyre magasabbak a csúcsok is és a völgyek is, ez mindössze egy kivételesen magas csúcsra utal.

Ugyanakkor az S&P index értéke sokkal gyorsabban nőtt, mint a benne foglalt részvények nyeresége. A 2007-es nyereség csúcsán a befektetők 5,60 dollár hozamot kaptak minden 100 dollárért, amelyet az S&P részvényindexre költöttek. A 2014-es történelmi csúcsnál 5,40 dollár hozamot realizáltak. Manapság az S&P ár-bevétel aránya 23, ami azt jelenti, hogy a befektetők minden befektetett 100 dollár után 4,30 dollár hozamot realizáltak.

Ez 23% -kal kevesebb, mint a 2007. évi bevételi csúcs, és 20% -kal kevesebb az öt évvel ezelőtti csúcsnál.

Fennáll annak a veszélye, hogy a befektetők egyre többet követelnek, és valószínűtlen, hogy a 2020-as nyereségrobbanás ezeket az igényeket képes kielégíteni, mivel a nyereség már így is rendkívül magas. Ez kevés helyet hagy a növekedésre, és komoly esélyt a további zuhanásra - hasonlóan ahhoz, amit 2007-ben és 2008-ban láttunk.

Minden rosszban van valami jó…

Szerencsére nem csak rossz híreink vannak.

A hozzáértő kereskedőknek elsőként azt kell szem előtt kell tartaniuk, hogy a volatilitás egyben lehetőségeket is teremt. Az olyan instrumentumokkal, mint az SP500 CFD és a DJI30 CFD, amelyek alkalmasak a hosszú és a rövidtávú kereskedésre is, profitálhatnak mind az emelkedő, mind a csökkenő piacokon. Ugyanis, csak azért, mert a piac összeomlik, ez nem azt jelenti, hogy szükségszerűen a portfóliód is - az egész azon múlik, hogy hogyan kereskedsz.

Míg a volatilitás lehetőséget teremt a kereskedők számára, ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy ez az időszak egyben fokozott kockázatot is tartogat, ezért szintén fontos a gondosabb kockázatkezelés.

Mindemellett, bár az UBS befektetõinek többsége úgy érezte, hogy a következõ hónapokban a piacnak kockázatokkal kell szembenéznie, a befektetõk 70% -a pozitív várakozással tekint portfólióinak hozamára a következõ évtizedben.

Láttak egy sor olyan „mega-trendet", amelyek befolyásolják a piacot, és amelyek új lehetőségeket hozhatnak, különösen a technológiai, az egészségügyi és az energiaágazatban. A befektetők 88% -a jelezte, hogy érdekli őket a lehetőség, hogy portfólióikat hozzáigazítsák ezekhez a trendekhez.

éles számla

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Az Elemzés Jens Klatt, független közreműködő (a továbbiakban: Szerző) személyes becslései alapján készült.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.