Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

7 film a tőzsdéről, amit meg kell nézni

Március 29, 2017 11:25

Kedves Traderek,

A piac zárva van és hétvégén miért ne dőlhetnénk hátra és nézhetnénk meg egy-egy filmet a tőzsdéről? Ha már ilyen filmet szeretnénk nézni, akkor az se lenne hátrány, ha élvezhető is lenne. Itt van most pár film, amit szeretek ajánlani, amiktől tanulhatunk is és persze érdekesek:

1. The Corporation (2003)

A film legfőbb kérdése, hogy ha egy cég személy lenne, akkor az hasznos lenne a társadalomnak? Olyan témákat is boncolgat, hogy milyen jövőnk lehet akkor, ha ilyen mérhetetlen hatalmat adunk olyan cégeknek, akiknek az egyetlen célja a profit elérése és nincs sok erkölcsi törekvése, hogy más szempontokkal is foglalkozzon.

2. Wall Street (1983)

Oliver Stone remek alkotása, igazi klasszikus tőzsde thriller. Apa és fia közti kapcsolatot mutatja be igazából, de a film egy olyan világot is bemutat, amiből megismerhetjük a brókerek életét. A „greed is good" (a kapzsiság jó) kifejezés ebből a filmből ered. Ez volt az alapja a 2008-as válságnak is sajnos.

3. Trading Places (1983) – Szerepcsere

Úgy látszik 1983 jó év volt a tőzsdei filmek kategóriájában. A szerepcsere egy igazán jó kis kikapcsolódás lehet egy esős hétvégén. A filmben egy testvérpár fogadást kötnek, hogy ha a megfelelő környezetbe kerülne egy szélhámos, abból is lehetne tehetséges bróker, illetve ez fordítva is igaz.

4. Floored (2009)

Ez egy kötelező darab azoknak, akik még mindig küzdenek a kereskedéssel. Attól kezdve, hogy rengeteg anekdota van a filmben és örök igazságok, azt a problémát is boncolgatja, hogy mi a különbség a szerencsejáték és kereskedés között.


5. Margin Call (2011) – Krízispont

Ha szeretnénk látni, a mai befektetési bankok, miért is vannak nehéz helyzetben, akkor ez a film segíteni fog megérteni. Milyen az, amikor ezek a befektetési intézmények túlságosan is túlvállalják magukat, túl magas tőkeáttétet használnak

6. A nagy short

Nekem ez az egyik kedvencem megmondom őszintén. A film a 2008 előtti időszakról szól, amikor elkezdett pár embernél letisztulni, hogy mi is fog történni. Ők próbálták a nagy shortokat megnyitni, hogy a piac bukásán tudjanak profitot realizálni. Van benne egy rész ami látszik, hogy valóban olyan emberek segítettek a filmben, akik benne voltak mélyen: „Megkötjük az üzletet, de előtte mond el nekem, hogy hol fogtok átverni minket". Klasszikus darab lesz.

7. A Wall Street Farkasa

Igaz történet alapján kézült a film. Jordan Belfort tényleg leülte a 22 hónapját a csalás miatt és elvesztette azt a sok milliárd forintos vagyonát. A film a Best Seller könyv alapján készült, de sok szakzsargont kihagy belőle. Aki nem látta (kétlem, hogy van ilyen) nézze meg és jól fog szórakozni DiCaprio játékán. Talán ez a film az egyik legjobbja.

Néha a legkreatív dolog, amit csinálhatunk, az a relaxálás. Jó szórakozást a filmekhez a esős hétvégén.

Ha megjött a kedved, egy ingyenes számlán kockázatmentesen kipróbálhatod a kereskedést!

Üdvözlettel,

Zalán


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.