Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

A Kereskedők legrosszabb rémálma

Október 27, 2016 10:55

SÜRGŐS FIGYELMEZTETÉS – MARGIN CALL

Ez a levél egy figyelmeztető, hogy egyenlege, figyelembe véve minden realizált és nem realizált nyereséget és veszteséget, szignifikánsan az elvárt margin alá esett. Az éppen nyitott pozícióid folyamatos kockázatnak vannak kitéve, ne felejtsd el védeni a pozíciódat. Ez a te felelősséged, hogy extra kötéseket adj hozzá egyenlegedhez vagy limitáld a lehetséges veszteségedet a pozícióidon...

Megbánod a túlkötéseket? Megvéded a pozíciódat? Hozzáadsz még több kötést? Mi a Te reakciód az ehhez hasonló bróker levelekre?

A margin kereskedést hírhedten kockázatosnak tartják, magas bukási esélyekkel leginkább miattuk:

 • a kereskedők miatt, akik nem veszik komolyan a tőkeáttételes kereskedés kockázatait
 • a brókerek miatt, akik nem biztosítottak elegendő oktatást a tőkeáttételes kereskedés kockázatának kezeléséről

Ezeket leginkább a médiából hallhatjuk, ehhez hasonló módon: Néhány kezdő kereskedő elhitte a brókerek „válj-gyorsan-gazdaggá" meséjét arról, hogy hogyan lehet rövid idő alatt nagy összegeket nyerni kis erőfeszítéssel és kevés tudással az online kereskedés során. A felelőtlen áldozatok megdöbbenve látták, hogy nem így történt.

Mi a konklúzió? A margin kereskedést vagy teljesen el kell kerülni és a legtöbb ember számára nem megfelelő. Ha Te elég tudatos vagy, hogy elvégezd ingyenes 21 napos kurzusunkat, bízunk benne, hogy látni fogod az abszurditását ennek az érvelésnek.

Akárcsak az autóvezetésben, itt is vannak, akik felelőtlenül viselkednek, ám miattuk nem kell gyökerestül elkerülnünk a margin kereskedést. Ugyanez igaz a tőkeáttételes kereskedésre a CFD-kel. Ha megfelelő módon fel vagy készülve és elég fegyelmed van ahhoz, hogy egy jól megtervezett kockázati és pénzkezelési módszert alkalmazz, a kockázati szinted egy olyan szinten tudod tartani, mint bármely más befektetésen vagy kereskedésen. Ahogyan a vezetésben is, a kereskedésben is vannak olyan módszerek, amelyek segítenek kisebb lépésekkel felkészülni az éles helyzetekre. (Ez a Zero to Hero program célja)

A Margin Call oka a következők kombinációjából ered:

 • A számla mérete
 • A Stop loss
 • A Pozíció méretezése

A számla mérete:

A számla mérete meghatározza, hogy milyen messzire tudod beállítani a stop loss-t, anélkül, hogy tőkéd több mint 1-3%-át kockáztatnád. Általában a számlád mérete nem rövidtávra szól, tehát először is biztosnak kell lenned, hogy a brókered pl mikro lot opciókat is nyújt a számládhoz. Ez azért fontos, mert annak ellenére, hogy eltalálhatod a piac mozgásának irányát, szükséged lehet több tőkére, hogy elkerüld a korai Margin Call-t, mielőtt az árak a Te irányodban kezdenek el mozogni.

A számlád védelméhez és növekedéséhez két kritikus faktort jelent a Stop Loss és a Pozíció méretezése.

A Stop Loss:

Egy stop loss megbízás beállításakor mindig a következő ellentmondó kritériumok között kell megpróbálnod megtartani az egyensúlyt:

 • 1.A stop loss összege elég közel legyen a belépő pontodhoz, hogy a veszteség ne haladja meg a tőkéd 1-3%-át
 • 2.A stop loss összege elég messze legyen a belépő pontodtól és a támasz/ellenállás szintedtől, hogy a véletlenszerű ármozgások ne okozzanak veszteséget. A pozíciót érdemes lezárni mielőtt a kis megengedhető veszteség nagyobb nem lesz.

Okos trendvonalak használatával akár vízszintes akár függőleges vonalat használunk, részben vagy szinte egészében csökkentheted a kockázatot és megtalálhatod az egyensúlyt. Így minimalizálhatod a veszteséged, ha hibázol és maximalizálhatod nyereséged, ahogy a lenti példa is mutatja.

Forrás: Admiral Markets - MetaTrader 4 Supreme Edition - Smart Lines

Pozíció méretezés:

A pozíció méretezésével általában a legkönnyebb elkerülni a Margin Call-t. A lot méret kalkulátor egy olyan eszköz, amit mindenki használhat, hogy a kockázatot minimum szinten tartsa. Ha a program mindent kiszámol neked, a kereskedés sokkal könnyebbé válik. Kereskedés közben úgy gondoljuk, hogy mindig érdemes pozíció méretezést használni, ami a lehetséges veszteséget, a tőkéd 1-3%-ára minimalizálja. A kockázat felügyelet alatt tartása miatt, kalkuláld a lot méretét az alapján, hogy milyen stop loss-t szeretnél és mekkora összeget teszel ki kockázatnak, ahogy a lenti példa is mutatja.

Forrás: Admiral Markets - MetaTrader 4 Supreme Edition - Lot Size Calculator


Bízunk benne, hogy segítettünk elkerülni a korai Margin Call-t a számládon és soha többet nem éled át a kereskedők legrosszabb rémálmát.

A Zero to Hero 21 napos ingyenes kurzusunkon keresztül megtanulhatod lépésről lépésre, hogyan kerüld el a hirtelen veszteségeket, így akár a tanulási időszakot is túlélheted. Professzionális kereskedési trénereink segítenek megóvni a kezdőket a nagy csalódásoktól!

Regisztrálj ingyen most!

Haladóknak ajánljuk TRADER 007 Lépj be a Supreme eszközök világába Webináriumunkat, amelyek felvételeit megtekinthetik Youtube csatornánkon

Már csak pár nap (2016.11.03.) és Birger Schäfermeier tart előadást 5 fontos lépésről az ideális kereskedői gondolkodáshoz!Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.