79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A török líra rekord minimumot döntött: Mit jelent ez a globális piacok számára?

Augusztus 16, 2018 16:16


Törökország jelenleg nagyon aktuális téma a piacokon, és ha megtekintjük az USD/TRY chartot párhuzamot vonhatunk a Bitcoin árfolyamát érintő tavaly év végi fejleményekkel, eseményekkel. Azonban van egy nagy különbség, amit nem árt figyelembe venni: Az USD/TRY parabolikus emelkedése azt jelentheti, hogy a török líra az összeomlás szélén áll, így 2001 óta a legnagyobb devizapiaci sokkot láthatjuk, amely ráadásul a világ 17. legnagyobb gazdaságát (a GDP alapján) érinti, így a jelenlegi események akár összeomlásához is vezethetnek.

A Goldman Sachs kiszámolta, hogy az USD/TRY-nál ez a sáv körülbelül 7,1000-en található. Ez az a szint, ahol a török bankok kifogynának a dollárból/euróból, ezért már nem tudnák tovább teljesíteni kötelezettségeiket. Ebben a összefüggésben nem meglepő, hogy a törökországi 2 éves hozamok 25% fölé emelkedtek, a tízéves hozamok pedig 21% fölé – először a történelem során, míg a török vállalatok tőzsdei kapitalizációja körülbelül 115 milliárd dollárra csökkent, ami 2009 óta a legalacsonyabb szint.

Forrás: 2018. augusztus 13, hétfő 16:30 CEST – Törökország 2 éves hozam: Reuters

Mit jelent ez az európai bankok, az euró és a DAX számára?

Azt mondják, a spanyol BBVA, a francia BNP Paribas és az olasz UniCredit több mint 130 milliárd USD kitettséggel rendelkezik Törökországban. A BBVA esetében Törökország 373 millió eurót írt le veszteségként az első féléves nettó nyereségéből, ami a csoport összes eredményének 14 százalékát teszi ki.

Ezért nem meglepő, hogy az euró jelenleg esik, és az EKB bejelentését követően ez a momentum felgyorsult. Az EKB - a bejelentés szerint - egyre inkább aggódik az euróövezet bankjainak törökországi kitettsége miatt. Míg a tőke Törökországból folyik ki, visszaáramlik főleg az Egyesült Államokba, abba az országba, ahol a QE-t eredetileg a FED-ből indították el a 2008-as globális pénzügyi válság után. Természetesen, míg az európai bankok körül szkepticizmus kezd kialakulni és ez az eurót sebezhetővé teszi, addig az amerikai dolláron a tőke visszaáramlását figyelhetjük meg, és az EUR / USD devizapár lényeges támasz szintje, az 1.1500 alá esett, így jelenleg akár az 1.1200-es szintet is célba veheti.

Az esésből és a lehetséges további csökkenő momentumból történő profitálási lehetőség a következőképpen nézne ki: nem szokatlan, hogy egy hosszabb sávból való kitörés után egy likvid piacon a letörési szint visszatesztje következhet, ebben az esetben ez nagyjából az 1.1530 körüli szintet is jelentheti. Ez esetben, ha a fenti forgatókönyv bekövetkezne, egy 1.1640 körüli stoppal (kockázata: 110 pip), és egy 1.1200 körüli célárral (lehetséges hozam a célár függvényében: 330 pip) kb.1:3 kockázat-hozam aránya is akár elérhető lehet.

Forrás: 2018. augusztus 13, hétfő 11:30am CEST - Admiral Markets MT5 MT5SE kiegészítővel


Szeretnéd tesztelni ezt az elképzelést és csatlakozni több százezer kereskedőhöz, akik már kereskedtek az Admiral Markets-el, a számos díjat elnyert, szabályozott brókercéggel, amely az EUR/USD CFD legversenyképesebb feltételeit kínálja Neked? Akkor használd ki a napi mozgásokat, nyiss egy számlát és kezdj el kereskedni most!

De nem csak a spanyol, a francia, vagy az olasz bankok rendelkeznek nagy kitettséggel Törökországban. Azt mondják, a legnagyobb európai gazdaság, Németország is nagy mértékben fektetett be Törökországban, így a német bankok mintegy 17 milliárd dollár kitettséggel is rendelkezhetnek a török gazdaságban . És azt a kockázatot is figyelembe véve, hogy a törökországi problémák átterjednek más feltörekvő piacokra, mint például Brazília, Oroszország vagy Dél-Afrika, a DAX kilátásai is romolhatnak

Hogy miért van ez?

Nem csak Törökország, hanem Brazília és Dél-Afrika is élénkítette gazdaságát a FED és az EKB által a piacokra pumpált olcsó pénzből, ami a 2 jegybank -a 2008-as válságot követő- gazdaságélénkítő intézkedései következtében került a piacokra. Miután Németország kereskedelmi kapcsolatai Dél-Afrikával, illetve Törökországgal igen jelentősek, Németország Kínát, az Egyesült Államokat és Japánt követően Dél-Afrika egyik legjelentősebb gazdasági partnere. És ugyanez igaz Brazíliára is: több mint 20 milliárd dolláros külkereskedelmi forgalmával Németország Brazília negyedik legnagyobb gazdasági partnere.

Ez azt jelenti, hogy annak a kockázata,hogy a DAX a júniusi/júliusi időszak minimumait 12.100 / 130 ponton tesztelje a következő napokban, ismét előtérbe kerülhet. Ahhoz, hogy újra emelkedjen a DAX, a bikáknak vissza kellene nyomniuk a DAX-ot a képen lila színnel jelölt 200 napos mozgóátlag, illetve a 12.870 / 900 szintek fölé, de jelenleg a Törökországban és a feltörekvő piacokon növekvő feszültség erősödése és a gyorsjelentési időszak vége miatt nehéz megtalálnia a bikáknak az utat, hogy komoly lendületet kapjanak.


Forrás: 2018. augusztus 13, hétfő 16:30 CEST - Admiral Markets MT5 MT5SE kiegészítővel

Nézd meg Admiral Markets legversenyképesebb feltételeit a DAX30 CFD és a Dow Jones CFD-ken, és kezdj el kereskedni a DAX30 CFD-vel az eddigi legalacsonyabb 0.8 spread ajánlattal a fő Xetra kereskedési órák alatt!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre, így nem is szabad befektetési tanácsként vagy ajánlásként értelmezni a cikkben foglaltakat. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.