Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

A Tőzsdei életed, a második életed

Október 20, 2016 07:43

Azok az emberek, akik legalább annyi ideig figyelik a grafikonokat és kereskednek nap mint nap, mint én, érezhették már azt, hogy a Forex, Tőzsdei kereskedésük lett a második életük. És ott az lehetsz, aki csak akarsz.

Olvastam egy blog bejegyzést arról, hogy mi az a 10 jellemző, ami egy mentálisan erős emberekre igaz és ha te is az akarsz lenni, akkor segíthet neked. Nos azt kell mondjam, hogy míg a tőzsdén ezek kialakultak bennem, addig a magánéletemben nem. Mégsem gondolom, hogy bármelyik rossz úton haladna.

Vágjunk is bele:

Mindenki tudja, hogy a mentális erő nem olyan, ami velünk születik, ezt képezni kell, gyakorolni, tudatosan építeni. A probléma ott kezdődik, hogy sokan tudják ezt, de nem tudják hogyan csinálják. A napi rutinok érdekes szituációkba tesznek minket, és ahogy azokkal megbirkózunk, ahogy reagálunk elengedhetetlen, hogy megtanuljuk, kik is vagyunk. Ha tanulunk ezekből a hibákból vagy nehézségekből és a saját javunkra tudjuk fordítani, akkor sikerül mentálisan is erősebbekké válnunk. Ha pedig sikerül a tőzsdén erősebbé válnunk, akkor a valós életünkben is javulást fogunk látni.

A következő lista egy kis iránymutatás inkább. Sok gazdag és sikeres ember fordította a nehézségeket motivációs segítségnek és ahelyett, hogy depressziósak lettek volna, inkább motiválta őket, hogy kilépjenek a komfort zónájukból. Nézzük meg, mit is jelent ez a Tőzsdei életünkre vetítve:

1. Folyamatosan alkalmazkodnak

A mentálisan erős emberek rugalmasak minden szituációban a kereskedés során. Tudják, hogy ha félnek a változástól, akkor az meghatározza a sikerüket. A nyitott gondolkodás megadja nekik azt a tulajdonságot, hogy képesek gyorsan reagálni a lehetőségekre és ott profitálni ahol mások elbuknak.

2. Nem félnek "igen-t" mondani

Igent mondani egy lehetőségre félelem nélkül, az egy mentálisan erős embernek a jellemvonása. Például ha akadna egy lehetőség, hogy másik országba utazzál, hogy egy trader 1 héten keresztül mentoroddá váljon, beleugranál? Sokan nem tennék. Én még a karrierem előtt kaptam egy ilyen lehetőséget...és azért is vagyok az az ember aki ma, mert megtettem.

3. Nem félnek "nem-et" mondani

Tudni kell azt, hogy mikor mondjunk nemet is. Sokan félnek attól, hogy megbántanak másokat, vagy éppen a 2. pontot viszik túlzásba és Igen embert játszanak. Azt gondolják, hogy ha mindig igent mondanak, akkor azzal mindenkit boldoggá tesznek. Pedig nem ez a helyzet. Persze ezek a "nem-ek" néha embereket fognak megbántani, de sok erő és bátorság kell ezt megtenni.

4. Pontosan azt mondják, amit gondolnak

Hányszor volt már olyan, hogy szeminárium után kaptam e-mailt, mert az illető nem mert ott felszólalni vagy nem azt mondta amit akart. A mentálisan erős emberek pont azt mondják, amit akarnak mondani, mert tudják, hogy a szavak visszaüthetnek. Felelősséget vállalnak azért, amit mondanak pontosan ezért. A felelősség vállalásának a hiánya viszont pontosan a gyengék jellemvonása és azoké, akik nem tudnak soha profitálni a tőzsdéből.

5. Nem szállnak el

Realisztikus optimizmus. Gyakorold, ha még nem hallottál róla. Persze a világ és az élet nem csupa szivárvány és nyalóka. Néha egy kis szomorúság és búslakodás benne van. Nem kell Zen mesterré válni, és ha leöntik magukat forró kávéval akkor ugyan úgy fognak átkozódni, mint bárki más. De nem ez fogja kitölteni a napjukat.

A kereskedésed nem lesz profitos hosszú távon, ha nem egy realisztikus optimista hangulatban teszed. Ha túl optimista vagy, akkor minden kis mozgásban (még ha fals is) dollár milliókat fogsz látni. Ha pesszimista vagy, akkor egyiket se fogod meglépni.

6. Megoldást találnak a problémára

Az erős embereket a progresszív haladás jellemzi. Nem szeretnek egy helyben állni. Ha valami rosszul ment, megnézik miért és megoldást találnak rá. Itt szeretném megragadni az alkalmat és segíteni egy kicsit. Ha úgy érzed, hogy évek óta egy helyben vagy és nem tudsz előbbre jutni, akkor gyere el November 3.-án az ingyenes szemináriumra, amit egy olyan trader/könyv szerző/mentor fog tartani aki nagyon sikeres Európa szerte. Olyan dolgokról fogunk beszélni és bemutatni ami igazán segíteni fog nektek, hogy jobbá váljatok. Részletes program leírást a képre kattintva láthattok.


7. Megbocsájtanak maguknak

Tegyük fel, hogy szeretnél DAX-ban kötni. Véletlenül EUR/USD ajánlati ablakod van fent és abban kötsz. Vagy elfelejtettél egy hírt/adatot nézni. Hogy fogsz reagálni? Vagy felrobbansz az idegtől és önmarcangolásba mész át, vagy megbocsájtasz magadnak és több energiát nem fektetsz bele a negatív érzelmekbe.

A mentálisan erős emberek együtt tudnak érezni magukkal, és úgy bánnak magukkal, mint a legjobb barátjukkal. Ha a legjobb barátod valami hibát követne el, akkor folyamatosan emlékeztetnéd erre és engednéd, hogy heteken, hónapokon át rosszul érezze magát emiatt és szomorú legyen? Akkor miért engednéd, hogy te ilyen helyzetbe kerülj? Engedd el, megtörtént...lépj tovább.

8. Kontroll alatt tartják az érzelmeiket

Erről szerintem legalább 3-4 blog bejegyzést írtam már. El kell tudnod fogadni, hogy ez egy ilyen szakma. Néha vesztesz, néha nyersz. Egyik sem szabad, hogy túlságosan kimozdítson az optimista mentális állapotból. Ha úgy érzed, mégis ez történt (mert ember vagy), akkor vagy hagyd ott a gépet, vagy csökkentsd a kockázatot legalább a tizedére.

9. Tudják, hogy mikor nincs igazuk

Nincs azzal semmi baj, ha néha tévedünk. Vannak olyan emberek, akik soha nem fogják ezt beismerni és hamarabb fog a pokol befagyni, mintsem ők azt mondják, hogy az Ő hibájuk volt. Inkább ami hibás: a piac, a brókercég, a kutya/macska, az időjárás, stb...Ha soha nem fogod beismerni, hogy te voltál a hibás és felismerni azt, hogy te vagy képes ezen változtatni, akkor a hibáid mindig is egy külső faktorból fognak eredni és nincs ráhatásod a veszteségeidre. Ez egy rémálom. Legyél TE az, aki kontroll alatt tartja a kockázatot és ezzel a veszteségeket.

10. Türelmesek

Kezdd talán ezzel. Ha elkezded azokat a dolgokat gyakorolni és beépíteni a Tőzsdei életedbe, amiről itt beszéltünk, időbe fog kerülni, amíg a hatásokat észre veszed.

Ha pedig úgy érzed, hogy elvesztél valahol a sűrűben, akkor kezd újra. Itt van egy remek lehetőség, hogy tanulj egy olyan embertől aki 10 éve ebből él.


Sok sikert és találkozunk hamarosan az Aquaworld Resort Budapest Hotelben.

Zalán


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.