Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Aktív nyitott kereskedések menedzselése a Forex és CFD piacokon

December 07, 2017 11:14

Egyensúlyban tartani a félelmedet és megfelelően kezelni az érzelmeidet egy nyitott folyamatban lévő kereskedés közben, nem a legegyszerűbb dolog.

Korábban megmutatottunk több tervet a kereskedések kezelésére. Azonban semmi sem tudja jobban alátámasztani ezeket, mint a valós helyzetek képekkel illusztrálva.

Ezért fogok ma veletek megosztani különböző példákat az éles kereskedések menedzselésére a 2017 novemberi setupokból és elmagyarázni, hogy mit miért és hogyan végeztem.


EUR/AUD setup: példa egy jó egyensúlyra

Az EUR/AUD instrumentum 1 órás állása erős bullish price action (kék nyilak) és egyenlően erős oszcillátor állást (lila box) mutat. Az ár elkezdett egy medve korrekciót csinálni és rátettem egy ellenállás trend vonalat (piros pontozott vonal), hogy összekösse a csúcspontokat. A vételi kereskedési tervem (zöld vonal) elindult mikor áttörte azt az ellenállást egy erős bika gyertyával (zöld nyíl).

Első Lépés: Veszteség kezelés

Mindenek előtt, a legelső pont, amire figyelek, hogy türelmes legyek (lila 1). Ez alapból az egyik legfontosabb szabály. Bármely trade tud mutatni döntésképtelenséget az elején és nincs kötelezve, hogy azonnal az én tervezett irányomba induljon el. Sokkal türelmesebb vagyok egy trendet követő kereskedéssel, mint egy ellentétes trade-del, mert az ár gyakran mozog a trenddel legfőképp, amikor a divergencia (eltérés) nem látható.

Forrás: EUR/AUD órás chart, 2017. november 13-17.

Második Lépés: Szoros menedzselés

Ez az a pillanat, amikor egyre kevésbé leszek türelmes a kereskedésemmel (lila 2). Ha a trade nem ütötte még ki a stoploss-omat, az ár vagy oldalazni fog vagy az én irányomba fog menni. Mindkét esetben szeretném csökkenteni a kockázatot és a stoploss-omat, ha vétel akkor a támasz zónára, ha eladás akkor az ellenállás zónára tenni.

Harmadik Lépés: Vesztéség kezelés

Most, ha a futó stoploss csökentette a kockázatot vagy akár már biztosítja a profitot a trade-ben, Ismét jobban preferálom a türelmet és kivárok, helyet adok a trade-nek, hogy legyen lehetőségem elérni az eredeti take profit szintemet.

Negyedik Lépés: Szoros menedzselés

Utolsó lépésként ismét kevésbe tudok türelmes lenni, ezért vagy megpróbálom kockázatmentessé fix profitba tenni futó stoppal vagy szimpla azonnali zárással lezárom a kereskedést. Ez a 4. Lépés 3 esetben tud megtörténni, amikor az ár:

  • Túl sokáig tart, amíg eléri a célpontot.
  • Nagyon közel kerül a célponthoz (szűkíteni a futó stopot)
  • Közel a hétvégéhez és én személy szerint nem szeretem nyitva tartani a kereskedésemet a hétvége alatt.

EUR/NZD Setup: Túl hamar elvágni a kereskedéseket

Az EUR/NZD trade hasonló elemzéssel és menedzseléssel rendelkezett, mint az EUR/AUD trade, ezért nem fogom újra felvázolni azt a 4 lépést. Egyetlen különbség volt köztük, hogy a stoploss-omat korábban átállítottam, mint az EUR/AUD-nál (narancs vonalról a piros volanra).

A türelmem kisebb volt ezzel a trade-del a hetes ellenállás pontnak köszönhetően, de az erős emelkedő trend áttörte ezt a szintet. Ez egy jó példa arra, hogy ha nem hagyunk elég teret és túl közel rakjuk a futó stoppot könnyen fájdalmas lázárást tud maga után vonni. Egy trade nem számít sokat, de ha ez folyamatos, könnyen át tudja tenni a kereskedési arányaidat negatívba.

Forrás: EUR/NZD 1 órás chart 2017. november 10-17

EUR/NZD Setup: Hamar felismerni a vesztést

Itt egy újabb EUR/NZD példa, de ebben az esetben a trade hamar le lett zárva a jobb kimenetelért. A csökkenő irányú kitörés és belépési pont (zöld nyíl) áttörte a támasz trend vonalat (pontozott kék vonal).

Ez a setup jónak nézett ki az elején, megfelelt a követelményeknek és az ár hamar az én irányomban folytatta tovább a menetet. Ennek ellenére az ár elkezdett oldalazni és egy nagyobb korrekcióra volt szüksége. Ez az a pillanat, amikor be akarom biztosítani a profitot vagy kicsiben zárni a mínuszt.

Ezen a ponton átállítottam a stoploss-omat az előző magas pont felé (piros vonal) és ezáltal tudtam csökkenteni a kockázatomat az eredeti kockázat mennyiségre. A kockázat 75%-kal lett csökkentve és így a stoploss méretem nem 100pip hanem csak 25 lett.

Később, ahogyan láttam, hogy az ár továbbra is emelkedik ismét bebizonyosodott, hogy igenis aranyat ér, ha felismerjük a trendfordulást vagy akár a rossz trade-et és kisebb teret hagyunk a mínusznak.

Forrás: EUR/NZD 1 órás chart 2017. november 13 - október 30.

GBP/NZD: Hagyni a nyerteseket futni

Utoljára de nem végső sorban, amikor egy trade az irányodban indul el, elő jön az érzés, hogy zárjuk a profitot. Ez sokszor előfordul, mert ilyen helyzetekben az agy sokszor generál olyan gondolatotokat, hogy mikor fog megfordulni a folyamat és mikor megy át negatívba a profitos trade.

Ez az egyik ok, ami miatt egy aktív trade management rendszert használok és használok futó stoppot, hogy csökkentsem a mínuszt vagy hogy biztosra zárjam a profit egy részét.

Ezzel a GBP/NZD felállással egy emelkedő kitörést lovagoltam meg. A trade gyorsabb-lassabb folyamatokkal, de az én irányomba ment, ám elbukott, hogy elérje a Fibonacci célpontokat. Amikor láttam, hogy az ár folytatja tovább az irányt annak megfelelően emeltem a futó stopploss-aimat folyamatosan, hogy minél nagyobb profitot biztosítsak.

Forrás: GBP/NZD 30 perces chart 2017. október 26- november 2.

Összegzésképp, a kereskedőknek szükséges arra összpontosítaniuk, hogy hagyják a nyerő tradeket futni és a veszteseket pedig hamar zárják le, nem minden trade-nél, de minél többnél, hogy hosszabb távon még jobb eredményeket produkáljanak.

Az én saját trade menedzselésem segít, hogy hagyjam a nyerteseket futni és a veszteseket zárjam minél korábban, de mindenkinek ki kell fejleszteni a saját stratégiáját, ami legjobban működik neki, hogy minél sikeresebb eredményeket érjenek el.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.