79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Az Amazon több mint 30%-ot zuhant. Mi a következő lépés?

Február 11, 2019 16:54

2018 szeptemberében az e-kereskedelmi óriás Amazon értéke meghaladta a bűvös 1000 milliárd dolláros határt.

Ugyanakkor 2019. január utolsó hetében a cég tőzsdei kapitalizációja 200 milliárd dollárt esett. Ezzel a több mint 30%-os csökkenéssel hivatalosan is a medve piac kezdődött el.

Amazon

A Citigroup és az Oppenheimer elemzői – többek között - a céláruk csökkentésével állítják fel a bikák és a medvék közötti csatát.

Ez egyedi kereskedési lehetőségeket eredményezhet az Amazon részvényárfolyamán, legalábbis az informált és jól felkészült kereskedők számára. Itt van pár fontos információ, ami segíthet, ha fontolgatod, hogy elkezdj vele kereskedni…

Az Amazon szédületes 80 000%-os növekedése

Az 1997-es nyilvánosságra való kerülése óta a 2018-as 1 billiós értékre történő emelkedésig az Amazon részvényei több mint 80 000%-kal nőttek. A vállalat jelenleg az összes online értékesítés 43%-át teszi ki, és folyamatosan bővül nemzetközi szinten is.

Az Amazont online könyvesboltként, 1994-ben alapították, így az Amazon bevételei számos helyről származnak, mint például az Amazon Studios, az Amazon Publishing, az Amazon Electronics, az Amazon Grocery, az Amazon Cloud (AWS), és számos mesterséges intelligencia termékből és kormányszerződésből - mint a híres Amazon.com e-kereskedelmi webhelye.

amazon chart

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, Amazon heti chart, 2011. november 13 – 2019. február 4. Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A különböző iparágakban és országokban történő növekedés és bővülés elősegítette a befektetőket, hogy a részvényvásárlás mellett döntsenek, ami a részvényárfolyam emelkedését eredményezte, amint azt a fenti chart is mutatja.

Valójában január 31-én az Amazon legújabb negyedévi eredménykimutatásában a vállalat minden elemző becsült eredményét a bevételre vonatkozóan túlszárnyalta. Ez elindította a vészharangot. Az elemzők és a befektetők pánikba estek, és a nap folyamán 5% -kal lenyomták részvényt.

Mi történt? Mit gondolnak most az elemzők? Hova emelkedhet a részvény ára? Nézzük meg.

Az Amazon legújabb bevételi felhívásának következményei

Míg az Amazon felülmúlta a becsléseket a bevételéről, a vállalat három egymást követő negyedévben alacsonyabb bevételt jelentett 2018-ban. Bár azonban ezek a 2017-es éveknél magasabbak voltak, a növekedés lassulása sok elemző számára aggodalomra adott okot. Ugyanakkor Brian Olsavsky, pénzügyi igazgató bejelentései valóban megnyomták a pánik gombot.

Olsavsky elmondta, hogy az Amazon az idei évben növeli a befektetései összegét, és rámutatott az indiai új szabályozással kapcsolatos aggodalmakra is, amelyek megakadályozzák, hogy a külföldi online kiskereskedők külső cégeken keresztül értékesítsék termékeiket.

A növekedés lassulása - mind belföldön, mind nemzetközi szinten - és az indiai szabályozások hatásával kapcsolatos bizonytalanság elég volt ahhoz, hogy számos elemző csökkentse az Amazon részvényárának célárát:

  • Morgan Stanley célára 2200 dollár (2400 dollárról csökkentve)
  • Citigroup célára 2000 dollár (2125 dollárról csökkentve)
  • Openheimer célára 1975 dollár (2020 dollárról csökkentve)

Azonban a legtöbb elemző továbbra vételi minősítést ad a részvénynek, és hosszú távon magasabb árakra számít.

Valójában a Goldman Sachs 2100 dollárra növelte célárát, amely szerint: "Az Amazon rendelkezik a legjobb kockázat/megtérülés aránnyal az internet alapú üzletek közül, mivel a munkafolyamataik viszonylag korai szakaszban válnak a felhő részévé és a hagyományos online kiskereskedelme is átalakult, emellett a reklámozásból is nyereség származik. Ezek a tények mind arra engednek minket következtetni, hogy az említett területek hosszú távú előnyeiből kifolyólag a piac továbbra is alábecsüli az Amazont".

Mivel most az elemzők vannak terítéken, nézzük meg az Amazon technikai chartját a lehetséges hosszú távú és rövid távú kereskedési lehetőségekről.

A hosszú távú kereskedési kilátás

Az Amazon heti chartja egy visszafogott hosszú távú trendet mutat, ami az elmúlt hónap megnövekedett volatilitása ellenére folytatódott.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, Amazon heti chart, 2011. szeptember 4 – 2019. február 4. Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A technikai kép

2011 óta az 50-es exponenciális mozgó átlag (piros vonallal jelölve) a 100-as exponenciális mozgó átlag (narancssárga vonallal jelölve) felett maradt. Ez azt jelzi, hogy a vevők hosszú távon – és továbbra is irányítják a piacot. Míg a mozgó átlag indikátorok hasznosak a hosszú távú trendek azonosításában, szintén hasznosak a támasz vagy ellenállási területek azonosításában is, ahol a piac megváltoztathatja az irányát.

Ez egyértelművé teszi, hogy az Amazon részvényárfolyam mozgásának iránya a közelmúltban változott, és magasabbra emelkedik a 100-as exponenciális mozgó átlagnál. Az elmúlt hetekben a részvényárfolyam továbbá megmaradt az 50-es exponenciális mozgó átlag felett, amiből arra következtethetünk, hogy esetleges növekedés várható.

Ugyanakkor a legtöbb hosszú távú befektető is pozitív jövőt szeretne látni a vállalat fundamentális szemszögét nézve, ezért nézzük is meg.

A fundamentális kép

A hosszú távú, fundamentális kereskedők vagy befektetők ösztönözve lehetnek a JP Morgan és a Deutsche Bank véleménye által, akik hosszútávú bullish trendet jósolnak az Amazon részvény árfolyamán. Ahogy a Deutsche Bank elemzője, Lloyd Walmsley elmondta: "Úgy gondoljuk, hogy az Amazon jelentősen tovább fog terjeszkedni, például az egészségügy, a szállítás/logisztika felé, ezzel további piaci lehetőségeket megnyitva. A részvények volatilitása ellenére úgy gondoljuk, hogy az értékelések továbbra is meggyőzők".

Bár a hosszú távú kép meggyőzőnek tűnik, még mindig - mint a befektetés bármilyen formája – kockázattal jár. Azok, akik hosszú távon szeretnének befektetni részvény- és ETF pozíciókba a világ 15 legnagyobb tőzsdéin, nézzék meg az Invest.MT5 számlánkat.

A rövid távú kereskedési kilátás

Az Amazon részvényárfolyam 4 órás grafikonján egy érdekes kép kezd kirajzolódni a rövid távú kereskedők számára.

amazon árfolyam

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, Amazon heti chart, 2018. május 1 – 2019. február 4. Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A technikai kép

A fenti chart alapján látható, hogy az Amazon egy határozott oldalazó mozgásban van. A legérdekesebb azonban az, hogy nem tudott egyik irányban sem kitörni. Az ár nem törte át a támasz és ellenállás szinteket (kék színnel jelezve), amelyek kiemelik az oldalazó mozgást.

Ezek a szintek kétoldalú kereskedési lehetőségeket kínálhatnak mind a vevők, mind az eladók számára, ha a részvény árfolyama az oldalazásban marad.

A fundamentális kép

Az elkövetkező tizenkét hónap átlagos célára - amint azt 32 elemző felmérte – 2124,46 dollár volt, a legmagasabb becslés 2450 dollár és a legalacsonyabb becslés 1920 dollár. Valójában ez azt jelenti, hogy a legtöbb elemző úgy véli, hogy az Amazon végül vissza fog térni a korábbi, legmagasabb szintjére és az 1 billió dolláros piaci tőkeérték tartományba.

Ez emelkedést biztosít a jelenlegi árakhoz képest, és hasznos előnyt jelenthet az Amazon részvény CFD-kkel kereskedő rövid távú kereskedőknek, akik használhatják az Admiral Markets MetaTrader 5 platformot.

Konklúzió

A technológiai szektor közelmúltbeli gyengülése miatt a kereskedők aktívan keresik a következő részvényeket. Az Amazon részvények érdekes lehetőségeket jelenthetnek mind a hosszú távú, mind a rövid távú kereskedők számára. Te hogyan fogsz kereskedni?

MetaTrader 5 letöltése

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat