79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Vajon elérheti az Amazon részvényára a 3.000 dollárt? Ez a bank így gondolja...

Június 03, 2019 10:46

Tudtad, hogy csupán 10 éve az Amazon részvényekkel még 100 dollár alatti áron kereskedtek? Miután 2015-ben áttörte az 500 dolláros árszintet, a részvényeinek ára egyre magasabbra szökött, egészen 2.050 dollárig, melyet 2018 szeptemberében ért el. Noha az ezt követő hónapokban az ár visszaesett 1.307 dollárig is, jelenleg újra közel 2.000 dolláros árszinten van, és egy elemző véleménye szerint elérheti majd akár a 3.000 dollárt is.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mi is történik pontosan az Amazon-nal jelenleg, miért várnak sokan jelentős emelkedést részvényárainak tekintetében, és hogy mik az aktuális kereskedési lehetőségek. Kezdjünk neki!

Amazon: Az 500 milliárd dolláros kérdés

A befektetésibank-óriás, a Piper Jaffray elemzői sokkolták a piacot véleményükkel, miszerint megvan a lehetősége egy extrém bikatrend kialakulásának az Amazon részvényeken. Azt állítják, hogy szerintük az Amazon részvényei 2021 eleje-közepe felé elérhetik a 3.000 dolláros árszintet. Állításuk abban a képletben gyökerezik, mellyel felmérték a multi-milliárdos vállalat értékét.

A Piper Jaffray elemzői szerint kétféleképpen számíthatják ki az Amazon pontos értékét: az egyik mód, hogy hagyományos vállalatként kezelik, a másik pedig, hogy tech-cégként tekintenek rá. A hagyományos vállalatok szorzói rendszerint alacsonyabbak, mint egy tech-cég (vagy e-kereskedelmi cég) szorzói. Az Amazon esetében ez a különbség hatalmas, nagyjából 500 milliárd dollár.

Ha a Piper Jaffray-nek igaza van, akkor az azt jelenti, hogy az Amazon részvények jelenleg nagyjából 65%-kal alulértékeltek, a május 24-i 1.823 dolláros záróáruk alapján. Az elemzés beigazolódása újfent okos színben tüntetné fel Warren Buffet-ét is, hiszen cége, a Berkshire Hathaway közel 1 milliárd dollár értékű részvényt vásárolt fel az elmúlt hónapokban.

Mi a Wall Street általános álláspontja az Amazon-nal kapcsolatban?

A 45 megkérdezett brókercég és Wall street-i befektetési-bank közül 40-től kapott vételre ajánlott minősítést, 5-től pedig túlsúlyozásra ajánlott minősítést (a cikk írásakor elérhető adatok alapján). Több befektetési-bank, mint például az RBC Capital Markets, a Deutsche Bank és a Credit Suisse Group, csupán idén kezdett vásárlásra ajánlott minősítéseket adni az Amazonnak. Ez természetesen nem teszi törvényszerűvé, hogy a részvényárak fel fognak ugrani, de mindenképpen jelzés értékű az, hogy ezek a nagy befektetők alapvetően pozitívak a vállalat alapjait illetően.

A megkérdezett brókercégek és befektetési-bankok átlag célára az Amazon részvények tekintetében 2.128 dollár, amely úgy áll össze, hogy a legmagasabb célár 2.450 dollár, a legalacsonyabb pedig 1.850 dollár. Noha ezek egyelőre leginkább csak különféle elemzői vélemények – beleértve a Piper Jaffray 3.000 dollár-os elméletét -, az adatok alapján valóban van arra esély, hogy az Amazon részvények ára feljebb emelkedik jelenlegi árszintjéről. Mit mond nekünk a chart?

Hogyan kereskedjünk az Amazon részvényekkel

Az alábbi grafikon - melyen az árváltozások hosszú idősíkon láthatók – jelentős bikatrendet mutat. Volt azonban néhány jelentős zuhanás is, jelezve a kereskedők és befektetők számára, hogy minden esetben tartsák magukat szigorú kockázatkezelési elvekhez.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, AMZN, heti chart adatok 2011 április 11. és 2019 május 27. között, készült: 2019 május 27. 19:57 (BST időzóna szerint). - Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A kereskedők gyakran használják a támasz-, és ellenállási-szinteket, úgy mint a trendvonalak húzása, amely segít meghatározni azokat a lehetséges területeket, ahol a vásárlók visszatérhetnek a piacra egy kis eltűnést követően. Ha megnézzük az Amazon árfolyamát egy hosszabb idősíkon, láthatjuk, hogy 2 lehetséges trendvonal rajzolható támaszként, melyek hasznosak lehetnek abban az esetben ha a részvények jelentősen esni kezdenének:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, AMZN, napi chart adatok 2015 május 3. és 2019 május 27. között, készült: 2019 május 27. 20:04 (BST időzóna szerint). - Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Azoknak, akik a rövidtávú kereskedés végett jobban kedvelik az alacsonyabb idősíkokat, a napi chart-ot érdemes nézniük, ha szeretnék felmérni, melyek azok a területek, ahol a vásárlók visszatérhetnek a piacra. Az alább látható Amazon napi chart-on két lehetséges támaszszint van feketével berajzolva: egy trendvonal, és egy vízszintes támaszvonal:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, AMZN, napi chart adatok 2018 július 25. és 2019 május 27. között, készült: 2019 május 27. 20:04 (BST időzóna szerint). - Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Noha a támasz-, és az ellenállási vonalak alapvetően azt a területet jelölik ki, ahol esély van a piac megfordulására, elképzelhető, hogy a piac sosem éri el ezt a lehetséges zónát. Azonban ezen zónák ereje abban rejlik, hogy HA a piac ténylegesen eléri ezt a területet, akkor ez a kereskedőt nem éri felkészületlenül, és tudni fogja, hogy mire kell odafigyelnie. Jellemzően price action-ön alapuló belépők várhatók, például a dupla alj-nál, vagy kalapács gyertyáknál.

Konklúzió

Noha egyre több és több elemző emeli meg a célárát az Amazon részvényeken, még mindig vannak jelentős ellenvélemények azzal kapcsolatban, hogy az Amazon valóban eléri-e a 3.000 dolláros árszintet. Azok a kereskedők, akik fel vannak készülve a megfelelő eszközökkel, sikeresen vehetik a nehézségeket, és előrébb juthatnak. Te mennyire vagy felkészült?

A MetaTrader 5-tel hozzáférésed van kiváló grafikonmegjelenítési lehetőségekhez, ingyenes, valós idejű piaci adatokhoz és elemzésekhez, a legjobb elérhető kereskedési widget-ekhez, és még sok más extrához! Kattints az alábbi képre, és töltsd le a MetaTrader 5-öt INGYENESEN!

MT5


INFORMÁCIÓ AZ ELEMZÉSI ANYAGOKKAL KAPCSOLATBAN:

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.