76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A Goldman Sachs csökkentette az Apple célárfolyamát! Eshet 27%-ot a papír?

Október 10, 2019 20:38

Apple

A világ egyik legismertebb befektetési bankja, a Goldman Sachs, mindössze 165 dollárra értékeli az Apple részvényeit, ami jelentős célárcsökkentést jelent. Ezzel a lépéssel most a Goldman árazza a legalacsonyabbra a Wall Street-en az Apple részvényeit, mivel akár 30%-os esést is reálisnak tart.

Ebben a cikkben megvitatjuk a célárcsökkentés mögötti lehetséges okokat és megnézzük a lehetséges forgatókönyveket az Apple részvényekkel kapcsolatban.

Apple célár vágás: A számvitel és az Apple TV Plus

Az egyik ok, amiért a Goldman Sachs csökkentette az Apple részvényeinek célárfolyamát, a cég új szolgáltatásának számviteli módszere. Szeptember elején az Apple bejelentette, hogy az iPhone, iPad, Mac és Apple TV termékek bármilyen új hardverértékesítéséhez az Apple TV Plus szolgáltatás egyéves próbaverzióját adják ingyenesen, amelyet novemberben indítanak, ám korábban havi 5 USD-ért kínálta volna ezt a vállalat.

Az Apple TV Plus próbaverziójának számviteli módszere lényegében a vásárlástól számított egy évet érinti. Néhány elemző szerint ez az eljárás csökkenti az iPhone profitjának fejlődését, mivel az alacsonyabb átlagos értékesítési árakat nem kompenzálja az eladott termékek árengedménye.

Rod Hall, a Goldman Sachs elemzője, az ügyfeleknek szóló egyik cikkében a következőket írta: "Valójában az Apple számviteli módszere a bevételt a hardver oldaláról a szolgáltatások felé mozdítja még akkor is, ha az ügyfelek nem érzékelik azt, hogy fizetnének a TV+-ért. Még ha ez jól is festhet a szolgáltatásból származó bevételek sorában, nem annyira előnyös a hardver eladások átlagos értékesítési árának szempontjából és a profitjára nézve az elkövetkezendő 2020-as decemberi nagy forgalmú negyedévet illetően."

Az Apple részvényei azonnal 2.6%-ot estek az elemzés közzétételét követően. Az Apple azonnal reagált a Goldman Sachs elemzésére, a cég közölte válaszában, hogy „nem számítanak arra, hogy az Apple TV + bevezetése, beleértve a szolgáltatás számviteli módszerét, jelentős hatással lesz a pénzügyi eredményekre" A részvények a cég bejelentését követően emelkedni kezdtek, de a kereskedési napot a megelőző nap záróára alatt fejezték be, ahogyan az a lenti ábrán látható:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, AAPL, D1 chart – 2018. ápr.18.– 2019.09.24., készült 2019. szeptember 24-én 20:05 BST-kor – Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem nyújt megbízható előrejelzést a jövőbeni eredményeket illetően.

Hogyan kereskedhetünk az Apple részvényekkel

Az Admiral Markets-nél spekulálhatsz az Apple részvény árfolyamára a CFD-k segítségével (árfolyamkülönbözeti szerződések). Lényegében ez teszi lehetővé a kereskedők számára a long és short irányú kereskedés nyitását egyaránt az adott instrumentumon.

Íme a hosszútávú, hetes Apple grafikon:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, AAPL, Heti chart – 2006.07.23.- 2019.09.24., Készült 24.09. 2019 20:08 BST - Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem nyújt megbízható előrejelzést a jövőbeni eredményeket illetően

A hosszú távú Apple chart egyértelmű emelkedő trendet jelez. Habár voltak csökkenő időszakok, a legnagyobb esés a részvény árfolyamában 2018 októbere és 2019 januárja között történt. Míg a rövid távú kereskedők minden lehetséges gyengülés lekereskedését kedvelik, a hosszabb távú trader-ek a gyengüléseket hosszabb távú vásárlásokra használják ki.

Az általad kiválasztott stratégiának illeszkednie kell a kereskedési stílusodhoz. Olvass többet a különböző kereskedési stratégiákról a „Tőzsde stratégiák" című cikkünkben.

Most pedig nézzük meg az Apple chart-ját rövidebb, napos idősíkon:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, AAPL, napi chart – 2018.04.18. – 2019.09.24. Készült: 2019.09.24., 20:19 BST - Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem nyújt megbízható előrejelzést a jövőbeni eredményeket illetően

Világosan látható, hogy a Goldman Sachs elemzése egy nagyon fontos tényező. A 165 dolláros célár egy nagyjából 27%-os esést jelenthet a szeptember 13-i szinthez képest, amikor az elemzés napvilágot látott.

Az is valószínű, hogy nem sok ember szeretne trader-ként spekulálni az Apple jövőbeni növekedési sztorijával szemben. Néhány trader arra várhat, hogy tisztán lásson az USA és Kína kereskedelmi háborúját illetően. Ha a feleknek sikerülne megállapodnia, valószínűsíthető egy globális tőzsdei rally, jelenleg azonban ennek a feszültségnek a vége még nem látható.

Ebben az esetben a kereskedők a technikai elemzést használhatják ahhoz, hogy segítséget kapjanak befektetési döntéseik meghozatalához. Azok az eszközök, mint például a támasz és ellenállási szintek, igen hasznosnak bizonyulhatnak, mivel gyakran utalnak arra, hogy az eladók és a vevők hogyan viselkednek és reagálnak az adott szintek közelében.

Például a lenti chart-on a kék ferde vonalat trendvonalnak hívjuk. Ez a trendvonal segíti a vevőket a piacon maradásban, a pozíciók tartásában, vagy újabb long pozíciók keresésekor mindaddig, amíg az árfolyam a trendvonal fölött marad.

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, AAPL, napi – 2018.04.18.- 2019.09.24., Készült 2019.09.24. 20:19 BST - Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem nyújt megbízható előrejelzést a jövőbeni eredményeket illetően

Ha az árfolyam letöri a trendvonalat, az arra utaló jelzés lehet, hogy nincsenek vevők, akik pozíciót vennének fel a piacon, így az eladók vehetik át az irányítást. Ennek a trendvonalnak a törése az Apple részvényeinek árfolyamát akár a Goldman célára felé is elmozdíthatja, de eddig még hosszú és rögös is lehet az út. Te hogyan fogsz kereskedni?

A MetaTrader 5 segítségével számos eszközosztályon kereskedhetsz professzionális grafikonok, ingyenes, valós idejű piaci adatok és elemzések segítségével. A MetaTrader 5 azonnali letöltéséhez kattints a lenti képre és szerezd meg az MT5-öt ingyen!

MetaTrader 5