Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Az arany iránti kereslet 42%-kal nőtt. Miért emelik a központi bankok a tartalékaikat?

Október 29, 2018 10:15

2010 óta a világ központi bankjai az arany nettó eladóiból az arany nettó vevőivé váltak. A World Gold Council (WGC) megmutatta, hogy az arany iránti kereslet évről évre nőtt, 42%-kal 2018 első negyedévéig.

Tehát, melyik országok növelik aranytartalékaikat, és miért?

Bár nem tudjuk biztosan, de vannak olyan statisztikák, amelyek elég érdekesnek bizonyulnak.

Például az orosz központi bank az elmúlt hat évben az arany legnagyobb felvásárlója volt, amely 224 tonnára emelte a készletüket 2017-ben. Megelőzték Kínát, amely az ötödik helyen volt a világ legnagyobb aranytartalékaival rendelkező országok közül.

Közben a magyar központi bank bejelentette, hogy az ország tízszeresére növelte az aranytartalékait, 31,5 tonnára. Ennek oka "a nemzet jóléti biztonságának fejlesztése és a kockázatok csökkentése".

2018. április 19-én Törökország is kérte, hogy a 220 tonna aranyukat vonják ki az Egyesült Államok Központi banki rendszeréből, és küldjék vissza Törökországba.

Más országok is hasonló kéréseket tesznek az Egyesült Államok Központi Bankjával szemben, mint például
  1. Németország
  2. Hollandia
  3. Ausztria
  4. Belgium
  5. Oroszország
  6. Kína
  7. Azerbajdzsán

Miért akarja több ország visszakapni az aranykészletét?

Érdekes kérdés amikor azt latolgatjuk, hogy miért akarja egyre több ország visszakapni az aranykészletét, amire nagyon sok lehetséges válasz létezik. Az egyik elmélet az, hogy a világ minden táján a folyamatos kereskedelmi háborúk, adók és bizonytalan politikai kilátás miatt próbálják elkerülni az amerikai dollárt.Oroszország és Kína is arra törekedett, hogy a globális kormányoktól támogatást nyerjenek egy új aranyalapú deviza megteremtésére, ezáltal megszüntetve az amerikai dollár szerepét a világ tartalékvalutájaként. Végül is, a tartalékvaluta státusza nem tarthat örökké, ahogy azt az alábbi chart is mutatja:

Ezen a ponton előfordulhat, hogy nem tudjuk pontosan meghatározni a központi bankok aranytartalék növekedésének kimenetelét. Azonban még mindig előnyt szerezhetünk az arany piac volatilitásából, mivel az Admiral Markets-nél ez a nemesfém CFD-ként kereskedhető. Ez hogyan lehetséges? Nézzük meg…

Hogyan kereskedjünk Arany CFD-vel az Admiral Markets MT4-ben

Először nézzük meg a 12 hónapos arany chartot:

A fenti chart alapján láthatjuk, hogy van, amikor az arany trendben mozog és van, amikor oldalazó mozgásban van. Oldalazásnál az arany két árszint között kereskedhető, és küszködik, hogy kitörjön az oldalazásból. Egy trend azt mutatja, hogy az árak egy bizonyos ideig növekednek vagy csökkennek.

Számos stratégia létezik a trendelő piaci körülmények, valamint az oldalazó mozgások kereskedésére. Összpontosítsunk a legfrissebb oldalazó piaci feltételekre, amint az alábbi chart is kiemeli:

A fenti chart alapján láthatjuk, hogy az arany piac háromszögben oldalazott. Az új ár maximuma egyre csökkent, míg az új ár minimuma egyre magasabbra emelkedett. Ez a minta azt sugallja, hogy egy bizonyos ponton a piac ki fog törni, és felfelé vagy lefelé fog mozogni.

Ebben az esetben, az aranypiac egyre magasabbra tört, áttörve a mintázat felső ellenállás szintjét. Egy kereskedő számára ez egy jó vételi pont lehetett október 11-én, amikor a piac áttörte ezt az 1.202 dolláros ellenállási szintet, egy stop loss elhelyezéssel a legalacsonyabb áron a kitörés napján, 1.191 dollárnál.

Tegyük fel, hogy az arany legalacsonyabb lot értékével, azaz 0.1 lottal kereskedett valaki és az árfolyam kiütötte volna a stop loss-t: a kereskedő 110 dollárt veszített volna. Azonban ebben az esetben a stop loss-t nem érintette az ár és ha a kereskedő a korábbi ellenállási szinten tartotta volna a pozícióját, azaz 1.222 dollárnál (2018. július minimuma), az körülbelül 200 USD profitot eredményezett volna ugyanazon a belépési napon, 2018. október 11-én.

Szeretnél kísérletezni a saját kereskedési elméleteiddel? Tekintsed meg, hogy egy potenciális kereskedés mit eredményezne az ingyenes kereskedési számológépünkkel. Emellett regisztrálj egy ingyenesen letölthető Demo számlára!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.