Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

A legfrissebb hírek a Brexit 2019-ről: Az út vége közeleg

Április 08, 2019 20:25

Néhány nappal azelőtt, hogy az Egyesült Királyságnak március 29-én el kellett volna hagynia az EU-t, a brit parlamenti képviselők nyolc lehetséges Brexit kimenetelről szavaztak. Mindegyiket elutasították, ami hatalmas áringadozásokat eredményezett az Egyesült Királyság piacain.

Ahogy egyre közelebb érkezünk a májusi EU parlamenti választásokhoz – amikorra Brüsszel kitűzte az Egyesült Királyság számára a döntés meghozatalát – Theresa May kormányának egyre korlátozottabbak a lehetőségei. Minden esetre az Egyesült Királyság piacai készen állnak a végső döntésre, és olyan szintekre robbanhatnak, amelyeket hónapok óta nem láthattunk.

A mai napon bemutatjuk az összes lehetőséget, ami a Brexit 2019 számára megmaradt, és hogy a közelmúltban történt események hogyan formálják az Egyesült Királyság piacait jelenleg.


Brexit 2019: Az eddigi út

Theresa May rendkívüli erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy egységbe hozza a parlamentet a Brexit megállapodással kapcsolatban. May kénytelen volt ismét tárgyalni az EU-val és az 50.cikkely meghosszabbítását kérni, annak érdekében, hogy az amúgy március 29-én esedékes Brexit-et késleltetni tudja.

Azóta May felajánlotta a lemondását a párttagjai számára, annak érdekében, hogy keresztülvigye a megállpodási javaslatát. Noha több tag váltott nézőpontot és döntött úgy, hogy támogatja May megállapodási javaslatát, még ez sem volt elegendő. Mostanra csupán néhány eshetőség maradt hátra, melyek példátlan események sorozatához és kirobbanó kereskedési lehetőségekhez vezethetnek.


Brexit 2019: Mi történik most?

1. Egy újabb szavazat Theresa May javaslatára

Ha a brit parlament egyetlen terv mögé tudna állni, akkor a kormány szerint május 22-én el tudnák hagyni az EU-t. Van azonban egy régóta fennálló hagyomány, miszerint a képviselőket nem kérhetik kétszer szavazni ugyanarról a kérdésről egyetlen parlamenti ülésszak ideje alatt.

May javaslatát már kétszer elutasították, megnehezítve ezzel egy harmadszori szavazás lehetőségét, hacsak nem változtatnak a javaslaton vagy tesznek fel más kérdést a képviselőknek. Ugyanakkor azt beszélik, hogy a kötelező visszavonási megállapodásról és az Egyesült Királyság-EU jövőbeni kapcsolatáról szóló nem kötelező erejű politikai nyilatkozatokról történő szavazást különválasztják, hogy megoldják ezt a szavazási hagyományokból adódó problémát.

Ha a képviselők között nem születik egyetértés egyetlen tervvel kapcsolatban sem, akkor a valószínűsíthető kimenetel az, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az EU-t.


2. Megállapodás nélküli Brexit

Mivel egyelőre nem született megállapodás, az alapvető eshetőség az Egyesült Királyság számára az, hogy április 12-én, még az EU parlamenti választások előtt megállapodás nélkül lép ki az EU-ból.

Mivel egy megállapodás nélküli Brexit valószínűleg negatívan hatna az angol fontra, a képviselők korábban ezt az opciót teljesen leszavazták, és ez az egyetlen oka annak, hogy a az angol font nem vált túladottá – egyelőre.


3. Egy nagy Brexit újratárgyalás

A jelenlegi állás szerint nincs elegendő képviselői szavazat May Brexit javaslatára, azonban elegendő képviselő járul hozzá a megállapodás nélküli Brexit verzióhoz. Ez a holtpont megköveteli, hogy a megállapodás eléréséhez egy új folyamat, tárgyalás lehetőségét is fontolóra vegyék.

Természetesen ezek teljesen ismeretlen vizek. Az egyik lehetőség a Brexit újratárgyalása. Azonban ez Brexit jelentős késleltetését eredményezné, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a májusi EU parlamenti választásokon, amit Brüsszel szeretne elkerülni.

Az újratárgyalás olyan jellegű megállapodáshoz vezethetne mint például a kanadai vagy a norvég modell, amely szorosabban kötné az Egyesült Királyságot az EU-hoz, mint May jelenlegi megállapodási javaslata. Azonban, ha az EU elutasítja az újbóli tárgyalások megkezdését, az Egyesült Királyság kormányának figyelembe kell vennie a többi lehetőséget.


4. Egy újabb bizalmatlansági szavazás

Noha Theresa May konzervatív Tory pártja január 16-án túlélte az ellene indított bizalmatlansági szavazást, az ellenzéki munkáspárt bármikor újabb bizalmatlansági szavazást indítványozhat.

Ha May kormánya egy ilyen eshetőség alkalmával újra nyer, akkor a kormány folytathatja munkáját a terveiken. Amennyiben azonban elveszítené azt, egy új kormány kerülne a helyére vagy egy általános választásra kerülne sor.


5. Javaslat egy előrehozott általános választásra

Mivel az Egyesült Királyság parlamentje jelenleg holtponton van, May fontolóra veheti egy előrehozott általános választás lehetőségét, amely a holtpontból való kitörés legjobb módja lehet. Ezzel csak annyi a prbléma, hogy May nincs felhatalmazva arra, hogy választást hívjon össze, így egy előrehozott választást meg kellene szavaztatnia a parlamenti képviselőkkel.

Ha a képviselők kétharmada ezt elfogadja, akkor az ország szavazza meg az általa preferált politikai pártot. Ha kevesebb mint kétharmada fogadja el, akkor a kormánynak felül kell vizsgálnia egyet a már meglévő opciók közül.


6. Egy második népszavazás

Sokan egy második népszavazást követelnek. Az Egyesült Királyság számára benyújtott Brexit petíció és a parlamenti petíciók weboldala több mint 5 millió aláírást gyűjtott be, azonban egy második népszavazás nem egy egyszerű opció.

Mivel az Egyesült Királyság megszavazta az EU-ból való kilépést, sok politikus úgy véli, hogy a második szavazás az első szavazás teljesítésének ígérete megszegését jelentené. Ha a kormány úgy is döntene, hogy az ügyet egy újabb népszavazásnak veti alá, új jogszabályt kéne létrehozni a kérdések és szabályzások meghatározására, amely nagyjából 22 hetet venne igénybe.


7. Az Egyesült Királyság visszavonja az 50. cikkelyt

Mivel a kormány még mindig rendkívül elkötelezett a Brexittel kapcsolatban, nem túl valószínű, hogy visszavonnák az 50.cikkelyt, egy ezt megelőző második népszavazás vagy általános választás nélkül. Azonban az Európai Bíróság úgy ítéli meg, hogy az Egyesült Királyság számára jogszerű a Brexit visszavonása a további 27 EU-tagállam beleegyezése nélkül is.

Még akkor is, ha Theresa May lemond miniszterelnöki pozíciójáról, esetleg a saját pártja indít ellene bizalmatlansági szavazást, az új miniszterelnöknek ennek ellenére is a fenti opciók egyike alapján kell az Egyesült Királyságot tovább vezetnie. A fenti opciók bármelyike jelentős mértékű volatilitást eredményezhet az Egyesült Királyság piacain. Egyes hatások már érezhetőek, melyekre az alábbiakban igyekszünk rávíilágítani.


A Brexit hatása az Egyesült Kiráyság piacaira

Hosszútávon az angol font továbbra is keresi az irányt, 1,3320 és 1,2650 árszintek között mozogva, ahogy a két vízszintes vonal mutatja az alábbi GBPUSD heti chartján:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, GBPUSD heti chart 2017 máj. 28. és 2019 márc. 28. között. Készült: 2019 márc. 28. - 21:44 (GMT). Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A támasz és ellenállásszintek kereskedői jellemzően az ilyen szinteken történő vásárlást és eladást keresik, a kereskedési indikátorok és a price action stratégiák erőteljes kombinációjának használatával, melyek segítenek a kerekedéseik megfelelő időzítésben és a kockázat kezelésben.

Az angol font gyengesége segítette az alulértékelt brit eszközökre történő nemzetközi keresletet, ahogy az FTSE 100 chartján – amely a Londoni Értéktőzsdén jegyzett 100 legnagyobb céget követi – alább látható:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, FTSE 100 napi chart 2018 júni. 29. és 2019 márc. 28. között. Készült: 2019 márc. 28. - 21:50 (GMT). Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Míg a lehetőség kedvez a bátraknak, bölcs dolog lehet támogató eszközök használata, úgy mint a stop loss vagy a volatilitás védelmi beállítások, annak érdekében, hogy minimalizálhatók legyenek a kereskedési kockázatok, a profit maximalizására való törekvéssel párhuzamosan.

Az Egyesült Királyság deviza- és részvénypiaca egyaránt erős kereskedési lehetőségeket kínál – vissza nem térő lehetőségekkel.Te megengedheted magadnak, hogy kihagyd ezeket?

számlatípusok

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.