Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Brexit 2019: Egy soha vissza nem térő kereskedési lehetőség?

Január 28, 2019 14:38

brexit-kereskedesi-lehetoseg

Január 15-én, a brit miniszterelnök, Theresa May Brexit megállapodása a legsúlyosabb parlamenti vereséget szenvedte el. Ez az eseménysorozat drasztikusan növelte a volatilitást és a bizonytalanságot az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése körül, amelyet március 29-re terveztek.

Ez a soha vissza nem térő helyzet most egyedülálló kereskedési lehetőségeket teremt a hozzáértő kereskedők számára.

Ma bemutatjuk a közelgő kulcsfontosságú eseményeket, amelyekből megtudhatod, hogy mi történhet ebben az évben, ha megtörténik a Brexit, és kiemelünk néhány rövid és hosszú távú kereskedési lehetőséget, amelyeket beépíthetsz a kereskedési tervedbe a Brexit ideje alatt.

A Brexit „B terv" megértése

Míg Theresa May megalázó vereséget szenvedett a Parlamentben, egy nappal később megúszta a bizalmatlansági szavazást a miniszterelnöki szerepkörét illetően. Most az ő feladata, hogy jobb megoldást hozzon létre - nevezzük Brexit B tervnek - a pártjának és a Parlamentnek a következő fontos Brexit szavazás előtt, amelyet jelenleg a Képviselőház fog megtartani január 29-én.

Míg a B terv részletei még mindig csak vázlatszerűek, az arról szóló szavazás eredménye számos példátlan eseményt és kereskedési lehetőséget eredményezhet, amint azt az alábbiakban kiemeljük:

Brexit 2019: A lehetséges kimenetelek

1. Az Egyesült Királyság kilép az EU-ból március 29-én, megegyezés nélkül.

2. Egy második szavazás a Parlamentben: Az első Brexit szavazás elvesztésével, Theresa May módosíthatja a megegyezést és megpróbálhat egy második szavazást.

3. Második népszavazás: Ez az 50. cikk (az Európai Unióról szóló szerződésben lévő törvény, amely egy tagállam EU-ból történő kilépéséről szól) meghosszabbítását igényli, mivel március 29-e előtt nem kezdődhet meg a kilépés. Az Observer felmérése szerint a szavazók inkább az EU-ban maradnának, minthogy elfogadják Theresa May jelenlegi Brexit megállapodását.

4. Egy általános választás: Theresa May a megegyezés érdekében dönthet úgy, hogy előre hozott általános választásokat tart, mint ahogyan azt 2017-ben is tette, sikeresen legyőzve az ellenzéki pártokat. Jeremy Corbyn ellenzéki vezető előnyben részesíti ezt az utat, de a mozgalom támogatása a képviselők kétharmadát igényli.

5. Egy másik bizalmatlansági szavazás: Corbyn Munkás pártja bármikor újabb bizalmatlansági szavazást hívhat össze. Ha May ismét nyer, akkor a saját tervei érvényesülnek. Ha azonban a jelenlegi kormány vagy egy alternatív kormány nem nyer bizalmatlansági szavazást, akkor egy korai általános választást hívnak össze.

6. Egy jelentősebb újra tárgyalás az EU-val: Ahelyett, hogy a már meglévő megállapodáson történnének kisebb módosítások, Theresa May felkérheti az EU vezetőit a teljes újra tárgyalásra.

7. A Parlament hatást gyakorolhat: Egyes miniszterek azt javasolják, hogy a következő Brexit-vitákat használják fel egy módosításra, hogy több időt tölthessenek az új Brexit-törvényjavaslat megvitatására. Nick Boles konzervatív képviselő által javasolt törvényjavaslat azt jelentené, hogy ha a február végéig nem fogadják el a Brexit megállapodás, a miniszterelnöknek az 50. cikk meghosszabbítására kellene törekednie.

Bár még nem világos, hogy az Egyesült Királyság melyik úton fog haladni, egyes piacok már most is érdekes rövid és hosszú távú lehetőségeket nyújtanak a kereskedők számára, akik a piaci bizonytalanságot szeretnék kihasználni.

Rövid távú Brexit kereskedési stratégiák

Mielőtt az Egyesült Királyság kilép az EU-ból március 29-én, a kereskedők magas volatilitást várhatnak, mivel a piaci szereplők megpróbálnak egymáshoz igazodni a fent említett lehetséges kimenetelek egyikével. Jelenleg a brit font a rövid távú Brexit kereskedéshez adja az alaphangot. Még a széles körben kereskedett GBPUSD 12 hónapos chartja is hatalmas swingeket mutat a piacon.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition GBPUSD, heti chart 2015. április 12 – 2019. január 20

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Azonban, ami a kereskedők számára a legizgalmasabb tény, hogy a GBPUSD May közelmúltbeli veresége után emelkedett. Ez miért fontos? Mert úgy tűnik, hogy a kereskedők most már az 50. cikk (az Egyesült Királyságból való kilépés késleltetése az EU-ból) meghosszabbításával számolnak, egy enyhébb Brexittel és azzal a ténnyel, hogy az Egyesült Királyságban a jogalkotók többsége most már ellenzi az esetleges megegyezés nélküli Brexit forgatókönyvet.

A GBPUSD legutóbbi napi chartja jól mutatja ezt a pozitív, de rövid távú hangulatot:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition GBPUSD H1, 2018. december 26 – 2019. január 20

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti GBPUSD órás chartja egyértelmű kereskedési csatornát mutat két jelentős párhuzamos támasz ellenállás vonal között, amelyeket a vastag kék vonalak mutatnak. A rövid távú kereskedők a kereskedési indikátorok és a price action erőteljes kombinációi révén veszik és adnak el ezeken a szinteken, ami elősegíti a kereskedés időzítését és a megfelelő kockázatkezelést.

Mi a rövid távú kereskedés?

1. opció: A kereskedők valószínűleg a GBP/USD kereskedési csatornájában tartják az árat, miközben a bizonytalanság továbbra is fennáll. Ez új kereskedési lehetőségeket biztosíthat a rövid távú kereskedők számára, hogy ezeken a szinteken vegyenek és adjanak el, miközben továbbra is a csatornában kereskednek.

2. opció: Ha a Brexit-ről szóló nagy hírek hallatán áttöri az ár ezeket a szinteket, egy erőteljes és egy darabig egyirányba tartó trend jöhet létre. A rövid távú kereskedők megpróbálhatják előre jelezni az ilyen szintek kitörését – és eszerint longolnak vagy shortolnak - annak érdekében, hogy a nagy mozgás előtt megnyissák a pozícióikat.

3. opció: Ne csinálj semmit. Néhány kereskedő a döntés meghozatala előtt vár, hogy még inkább egyértelmű legyen a számára, hogy vegyen vagy eladjon.

A kereskedés során meg kell ismerned a saját kockázati étvágyad. Az egyensúly abban rejlik, hogy elegendő kockázati tőkével rendelkezel, hogy megérje a befektetés, de nem annyival, hogy egy sor veszteséges kereskedés, ami akár megtörténhet, teljesen ellehetetlenítsen.

Hosszú távú Brexit kereskedési stratégiák

Az Egyesült Királyság eszközeinek lenyomott árai elkezdték vonzani a hosszabb távú kereskedők figyelmét, egyes alapkezelőkkel együtt, mint például a Franklin UK Equity Income Fund Colin Mortonja, aki szerint a „Brexit megállapodás típusa, amelyet az Egyesült Királyság választ a kilépésre, egy nagyon rövid távú döntés".

Valamint, ahogyan Morton rámutat: "Ha nem pozícionálod magad előre, és a Brexit megegyezés nem sül el olyan rosszul, mint azt gondoltad volna, a hazai részvények árai olyan gyorsan és erősen fognak rallizni, hogy nehéz lesz őket megvenni".

Lehet, hogy a rally már el is kezdődött?

forrás: Admiral Markets MT5 Supremed Edition FTSE 100 heti chart, 2005. május 29 - 2019. január 20

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Az FTSE 100 CFD fenti tizennégy éves chartja azt mutatja, hogy a 2008-as pénzügyi válság vége óta az Egyesült Királyság tőzsdéje meglehetősen jól ment, annak ellenére, hogy a swingek meglehetősen erősek voltak.

Azonban talán a legérdekesebb tény az volt, hogy az FTSE 100 CFD, amely a londoni tőzsdén jegyzett legnagyobb 100 részvény indexének felel meg, olyan történelmi támasz szinten kereskedhető, amelyet a technikai kereskedők trendvonalnak neveznek. (a vastag kék emelkedő vonal a charton).

Mi a hosszú távú kereskedés?

1. opció: A kereskedők az FTSE 100 CFD hosszú távú trendvonalát használhatják a további emelkedés előrejelzéséhez, és olyan trend indikátorokat használhatnak, mint például a mozgó átlagok, hogy segítsenek abban, hogy új vételi lehetőségeket találjanak, és addig tartsák őket, amíg az új csúcsok jelennek meg.

2. opció: Egyes kereskedők megpróbálhatják azonosítani azokat az egyéni részvényeket, amelyek magasabbra emelkedhetnek vagy alacsonyabbra ereszkedhetnek a Brexit megállapodás kapcsán. Például a kereskedők kereskedhetnek a nagyobb brit cégek, például az EasyJet, az Unilever és a Barclays Bank részvényáraival.

3. opció: A kereskedők nem csinálnak semmit. Néhány kereskedő a döntésmeghozatal előtt kivár, hogy jobban egyértelmű legyen a számára, hogy vegyen vagy eladjon.

Konklúzió:

A Brexit „B terv" kimenetele még mindig tartogat bizonytalanságot. Azonban, néhány piac már elkezdte eszerint magukat pozícionálni. Míg a lehetőségek kedvezhetnek a bátraknak, bölcs dolognak bizonyulhat olyan támogató eszközök használata, mint a stop loss és a volatility protection beállítások, hogy minimálisra csökkenthessük a kereskedési kockázatokat, miközben maximalizálhassuk a nyereségeket.

Mind az elérhető rövid távú, mind a hosszú távú kereskedési lehetőségekkel, hogyan fogsz kereskedni a Brexit 2019 időszakában?

Nyiss egy Forex és CFD kereskedési számlát!


A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.