76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Németország a recesszió szélén van! Fog-e 10%-ot zuhanni a DAX?

Szeptember 12, 2019 13:05

Európa legnagyobb gazdasága hivatalosan a recesszió szélén van. A németországi üzleti bizalom az elmúlt hét év legalacsonyabb szintjére zuhant.

A feldolgozóipari termelés elszenvedte az utóbbi kilenc év legnagyobb éves visszaesését. A lassulás most megfertőzte a németországi szolgáltatóipart, a vállalatok az üzleti feltételek gyors romlásáról számoltak be.

Még az ország központi bankja, a Bundesbank, is arra figyelmeztet, hogy az ország valószínűleg recesszió felé tart, és ezzel egy nagyon érdekes időszak következhet a DAX 30 tőzsdeindex kereskedésére.

Ebben a cikkben szó lesz arról a gazdasági adatról, amely a német recesszióra utal, valamint arról, hogy hogyan kezdtek el reagálni a befektetők erre. Emellett körbejárjuk, hogy milyen kereskedési lehetőségek nyílhatnak az ország egyik történelmi pontja körül. Vágjunk is bele!

Vajon Németország egy recesszió felé tart? A jelek…

A Bundesbank figyelmeztetése az ország recessziójáról, jó jel a befektetők számára. A Nemzeti Gazdaságkutató Intézet a recessziót úgy határozza meg, mint egy "jelentős csökkenés a gazdasági aktivitásban, amely néhány hónapnál tovább tart".

A gazdasági aktivitásban történő csökkenést az alábbi öt mutatóval mérjük: reál bruttó hazai termék (GDP), reáljövedelem, foglalkoztatás, ipari termelés és kiskereskedelem.

A német központi bank már megerősítette az ország óriási visszaesését a gépjárművek és ipari berendezések rendeléseiben a második negyedévben, és előrejelzése szerint ez valószínűleg folytatódni fog a harmadik negyedévben.

A Brexitet, valamint az USA és Kína közötti kereskedelmi háborút hibáztatják az export jelentős visszaesése miatt.

Számos közgazdász és elemző egy lépéssel tovább viszi a recesszió meghatározását, amely egy olyan gazdaságot jelent, amelynél két egymást követő negyedév negatív a GDP-növekedésben.

A müncheni IFO Gazdaságkutató Intézet vezetője megerősíti, hogy ez történik Németországban és az előre jelzése szerint Németország GDP-je csökkenni fog ebben a negyedévben, miután az előző három hónapban 0,1%-kal csökkent. Ez jelentheti Németország első recesszióját 2013 óta.

Ebben a cikkben megismerheted, hogyan készülhetsz fel a gazdasági recesszióra.

Szóval, hogyan reagáltak a befektetők a hírekre eddig? Vess egy pillantást a német DAX 30 tőzsdei indexre.

Hogyan kereskedjünk a DAX 30 index-szel

A DAX 30 index nyomon követi a 30 legnagyobb német vállalat árfolyamát a frankfurti értéktőzsde Xetra kereskedési helyszínén lévő megbízási könyvek mennyiségének és piaci kapitalizációjának szempontjából. Ezek között a társaságok között szerepel az Adidas, a BMW, a Volkswagen és mások.

Itt látható a DAX 30 index hosszú távú chartja:

DAX 30

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, DAX 30, havi - Adatok: 2005. június 1. és 2019. augusztus 27. között, Készült: 2019. augusztus 27-én, 9:15 BST órakor- Felhívjuk figyelmedet, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

A DAX 30 index fenti grafikonján egyértelműen látható a hosszú távú növekvő trendvonal, amely 2008 óta támasz szintként működött. A trendvonal legutóbbi visszapattanása 2019 januárjában történt. Azonban az újra magasabbra törő mozgást megfogta egy kisebb ellenállás vonal a 2017 csúcsáról.

Sok kereskedő keresi a lehetséges kitörtést ezekből a támasz- és ellenállásvonalakból, mielőtt hosszabb távú pozíciókat kezdeményezne.

Noha a recessziótól való félelem korlátozta a német eszközök vásárlásának mértékét, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy a központi bank ösztönző programot indítson a gazdaság élénkítése érdekében.

Ez ahhoz vezethet, hogy a befektetők ismét német eszközöket vásárolnak, hogy a lehető leghamarabb belépjenek befektetéseikbe a gazdasági növekedésre készülve.

Ezért a kereskedőknek meg kell vizsgálniuk az alacsonyabb idősíkokat, hogy felfedezzék a további jeleket a piac további mozgására vonatkozóan. Vessünk egy pillantást egy 1 hetes grafikonra:

Dax index

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, DAX 30, Heti - Adatok: 2016. január 17. és 2019. augusztus 27. között, Készült: 2019. augusztus 27-én, 21:21 BST órakor. - Felhívjuk figyelmedet, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

A fenti 1 hetes charton láthatunk egy meghiúsult felfelé induló kitörést, mivel a piac éppen csak áttörte a csökkenő ellenállás vonalat, de végül nem volt elegendő vevő, így a piac visszaesett az ellenállás szint alá.

Ez megnyitja az ajtót, hogy a DAX 30 index visszajusson a következő fő támaszszinthez, amely a kék vízszintes vonal.

Ha az árfolyam visszatér erre a szintre, az több mint 10%-os csökkenést eredményezne ahhoz képest, ahonnan az index augusztus elején indult.

Ez természetesen nagyon érdekes időszak a kereskedők számára, hogy részt vegyenek a DAX 30 index kereskedésében, akik az Admiral Marketsnél a nap 24 órájában kereskedhetnek nulla jutalékkal. Hogyan fogsz tehát kereskedni?

Segítségedre lehet a MetaTrader 5, ahol több eszközosztályon kereskedhetsz, és hozzáférhetsz a kiváló grafikonábrázolási lehetőségekhez, az ingyenes valós idejű piaci adatokhoz és elemzésekhez, a rendelkezésre álló legjobb kereskedési widgeteghez és még sok máshoz! Kattints a lenti képre a MetaTrader 5 letöltéséhez, és szerezd meg INGYEN!

MetaTrader 5

INFORMÁCIÓ AZ ELEMZÉSRŐL:

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Az Elemzés Jitan Solanki, független közreműködő (a továbbiakban: Szerző) személyes becslései alapján készült.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.