Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Egy szuprém eszköz a Kereskedési számlád védelmére

Szeptember 15, 2016 12:47

Egy szúprém eszköz a Kereskedési számlád védelmére

Az, hogy elég időt tudj eltölteni a piacon a tanulás érdekében azt inkább az dönti el, hogy milyen keveset vesztesz mintsem az, hogy milyen nagyot profitálsz. Ez azért van mert a tanulás a kereskedés közben (és sokszor utána) hosszú ideig is eltarthat és legalább annyiszor lesz igazad mint nem.

Az ok amiért a kockázat kezelés létfontóságú egyszerű: a veszteségek jobban fognak fájni mint amennyire a nyereség fog segíteni. És ez nem csak azért van mert a veszteség az önbizalmad és motivációdban is érezhető lesz. Miután vesztesz, kevesebb tőkével is fogsz rendelkezni. Például ha egy 1,000 dolláros számlával rendelkezel és 10%-ot vesztesz akkor már 11%-ot kell nyerj, hogy a veszteséged nullába hozd. Ha 50%-ot vesztesz akkor 100%-ot kell profitálj, hogy az 500 dolláros számládat visszahozd 1,000 dollárra.

Természetesen a cél az, hogy profitot termeljünk, de a veszteségek és Te magad vagytok azok a tényezők, amik meg tudnak gátolni ebben. A Stop Loss elhelyezése és a megfelelő pozícióépítés kulcsfontosságú a kereskedés során.

Stop Loss

Most sokkal több fajta Stop Loss-t tudsz beállítani mint eddig. Sokan azzal a konfliktussal kell megküzdjenek, hogy ne túl közel de is túl messze állítsák be a Stop Losst. Két dolgot kell figyelembe venni:

1.A stop loss szint elég közel legyen a belépési szintedtől, tehát ha aktiválódik akkor nem fogja a tőkéd több mint 1-3%-át vinni.2.A stop loss szinted elég messze van a belépési ponttól és lehetőleg a lokális támasz/ellenállási szinttől, tehát nem fog egy normális árfolyammozgás kiütni a pozíciódból mielőtt az árfolyam a neked jó irányba fordul. Inkább olyan árfolyam mozgás által aktiválódjon ami elég nagy ahhoz, hogy be lásd az irány amit választottál nem volt jó. Ilyenkor jobb ha a megbízásod kis veszteségbe zárul, mint ha nagyobb összeget vesztenél később.

HA elkezded a trend vonalakat használni, mint Csúszó Stop Loss és Take Profit, időzített Stop Loss akkor ez segíthet megtalálni a jó egyensúlyt.

 • Trend vonal – Ez segíthet abban, hogy a megfelelő időben szállj ki a megbízásból, minimalizáld a veszteséged és maximalizáld a nyereséget, amikor a piaci trend már túl kockázatos (SL) vagy kezd kifulladni (TP).
 • Vízszintes vonal – Ez abban segíthet, hogy pivot pontoknál, Fibo szinteknél tudj beállítani Stop Losst és Profit szinteket.
 • Függőleges vonal – Ez abban tud segíteni, ha szeretnéd időzíteni a Stop Losst és Take profit kilépést. Használhatod pl nagyobb hírek előtt, nap vége előtt vagy ha nem akarsz hétvégén benne maradni a kereskedésben.

Részleges zárás egy olyan stratégia amit mindenkinek tudok ajánlani, hogy jobban tudja menedzselni a kereskedését. Több vonal kombinálása is lehetséges egy adott instrumentumra ahogy a példában mutatjuk is:

Source: Admiral Markets - MetaTrader 4 Supreme Edition

A fenti példában láthatjuk (3 Lotos EURUSD kötés), hogyan tudjuk több féle módon zárni a kötésünket és menedzselni az elvárásunkat. Itt van amit ebben az esetben beállítottunk:

 • -Zárja az 50%-ot ha a trend vonal áttörik
 • -Zárja az 50%-ot ha az előző alj törik
 • -Zárjon 1 Lot-ot ha előző tetőt tesztelik
 • -Zárjon 1 Lot-ot ha a csatorna ellenállást tesztelik
 • -Zárjon 1 Lot-ot ha Fibo szintet teszteltek
 • -Zárjon 1 Lot-ot a hónap végén

Pozícióméretezés

A kockázat kezelés három pillérje közül (számla méret, SL és pozícióméretezés) talán a pozícióméretezés a legjobban formálható.

A gyakorlatban sok bróker nem ad neked sok lehetőséget arra, hogy optimalizáld az értékét minden egyes pip-nek amit megkeresel vagy kockáztatsz. Tehát egy Lot méret kalkulátor egy olyan eszköz amit minden trader tudna használni. Amikor egy program végzi el az összes számolást helyetted, a kereskedés sokkal könnyebb lesz.

Amikor kereskedünk akkor fontos, hogy a pozícióméretezés megfelelő legyen, és ne kockáztassunk több mint 1-3%-ot a tőkére vetítve. Amikor egy program pontosan kiszámolja ezt is, a kereskedés sokkal könnyebb lesz.

Hogy a kockázatot kontroll alatt tudjuk tartani, számold ki a lot méretet azzal, hogy megadod a Stop Loss nagyságát és a pénzösszeget amit kockáztatni szeretnél.


Source: Admiral Markets - MetaTrader 4 Supreme Edition

Az okos vonalak, Lot méret kalkulátor és nagyon sok más funkció mind elérhető a Mini Terminál által, az első olyan eszköz által amit a számlád védelmében és növekedésé érdekében használni tudsz.

Kérünk, tekintsd meg a következő videót:


Várunk mindenkit sok szeretettel a következő előadáson!

https://attendee.gotowebinar.com/register/51534718...


Ha esetleg már kereskedsz indexekkel, akkor érdemes egy pillantást tekinteni a ZÉRÓ SPREAD ÉS ZÉRÓ JUTALÉK promócióra:

Üdvözlettel,

Az Admiral Markets Csapata


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.