Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

​ Elérkeztünk a kriptovaluták összeomlásához? A piaci tőkeérték visszaesett 152 milliárd dollárra

November 20, 2018 14:07

Bitcoin zuhanás

A kripto árak szabadon esnek, ami két héten belül kétszer is a piac összeomlásához vezetett .

Múlthéten, mindössze 24 óra alatt a kriptovaluta piaci tőkeértéke 26 milliárd dollárt esett.

A Bitcoin (BTC) mindössze 12 óra alatt 11%-kal esett, áttörte a 6000 dolláros fő támasz szintet és megütötte az egy éves 5300 dolláros völgyet, és a kriptopiaci tőkeérték 2017 októbere óta az első alkalommal 100 milliárd dollár alá esett. Ez közel 75%-os zuhanás 2017 decemberéhez, a valaha legmagasabb árhoz képest, ami közel 20.000 dollár volt.

Ugyan azon a napon, az Ethereum 10,5%-os veszteséget könyvelhetett el, mivel egy 16 hónapos völgyre esett vissza, azaz 163 dollárra, ami több mint 80%-kal alacsonyabb a januári 1412 dolláros csúcshoz képest.

Az elmúlt 24 órában a dolgok rosszabbra fordultak, a Bitcoin 5300 dollárról 4500 dollárra esett vissza - ami több mint 17%-os esés - és a piaci tőkeértéke mindössze 80 milliárd dollárra esett. Eközben az Ethereum 133 dollárra csökkent, ami 17%-os zuhanás 24 órán belül és 33%-os zuhanás egyetlen hét alatt.

Ha megvizsgáljuk a piac egészét, akkor egy kripto sincs biztonságban:

BTC/EUR - 17.05%-os esés

BTC/USD - 16.22%-os esés

LTC/USD - 12.21%-os esés

LTC/EUR - 13.60%-os esés

ETH/USD - 15.53%-os esés

XRP/USD - 14.26%-os esés

A teljes kriptovaluta piaci tőkeérték 152 milliárd dollárra csökkent, ami 2017. októbere óta a legalacsonyabb.

BTCUSD chart

Forrás: Admiral Markets MT5, 2018. november 15. 10:25

Mi váltotta ki a zuhanást/összeomlást a kriptovaluta piacon?

A CNBC "Fast Money" oldalán a BKCM alapítója és vezérigazgatója, Brian Kelly elmondta, hogy a zuhanást/összeomlást a Bitcoin Cash hard fork frissítés váltotta ki. Ugyanakkor számos tényező járul hozzá az idei piaci volatilitáshoz:

  • Rossz sajtó, több hasonló összeomlással ebben az évben, kezdve a 2017 év végétől 2018 elejéig tartandó valaha legmagasabb árakkal, amelyek széleskörű média lefedettséget szerveztek (ezek az összeomlások magukba foglalják a júniusban mindösszesen két óra alatt történő 15 milliárd dolláros zuhanást, a 13 milliárd dolláros zuhanást októberben, és az e heti 26 milliárd dolláros zuhanást)
  • A kriptovaluták biztonságos tárolására vonatkozó biztonsági kérdések
  • A kormányzati szabályozások, mivel a Bitcoin decentralizált és a kiberbiztonsági fenyegetések miatt a világ kormányai megtagadták a valuta bevezetését
  • A SEC Bitcoin ETF döntésének késéseaugusztusban, ami hozzájárul a befektetők aggodalmaihoz a piac további bővülésének lehetőségével kapcsolatban
  • Egy kiadvány azzal is érvelt, hogy az összeomlás kiváltó okai között szerepelt az amerikai adófizetők kriptovaluta értékesítése, hogy megpróbálják megfizetni a saját tőkenyereség adójukat.

Végül a hard forkról történő frissítés lehetett a kiváltó ok, de csak egy dominó volt a befektetői pesszimizmushoz hozzájáruló tényezők láncolatában.

Vajon ez jelenti a kriptovaluták végét?

Nagyon sok befektető és trader számára ez a nagy kérdés: itt a kriptovaluták vége?

Ha a 2018-as negatív hangulat 2019-ben is folytatódik, akkor nem meglepő, hogy a kriptovaluta piac mélyponthoz érkezik az új év első felében. Néhány kommentátor azonban megfordulást jelez, azzal érvelve, hogy az amerikai időközi választások és az amerikai adósság segíthetnek a piac visszafordulásában az év vége felé.

Mindenesetre ez egy izgalmas időszak, hogy kereskedj!

Hogyan tudják a kereskedők ezt kihasználni?

A jó hír az, hogy a piaci volatilitás számos kereskedési lehetőséget kínál. Amikor a kereskedők a CFD-kkel kriptopárokon és kripto fiat devizákon kereskednek, akkor bármelyik irányból profitálhatnak a piaci mozgásokból.

Tegyük fel, ha egy trader short pozíciót nyitott 1 lot BTC/USD-vel 1:5-ös tőkeáttétellel mielőtt a piac 6189 dollárra csökkent, zárva azt 5300 dollár minimumánál, az 889 dollár profitot eredményezett volna.

BTCUSD chart

Forrás: Admiral Markets MT5, 2018. november 20. 10:25

Ne feledd, hogy míg a volatilitás növeli a lehetőséget, növeli a kockázatot is. Éppen ezért fontos, hogy rendelkezzünk kockázatkezelési stratégiával a kereskedés megkezdése előtt.

Nyiss egy számlát!

Kockázati tájékoztató: A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.