Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Vajon az európai indexeknek végleg befellegzett?

Május 08, 2019 12:31

A 2008-as gazdasági válság óta a globális tőzsdei piacok idei évkezdése volt a legjobb. Míg az amerikai indexek a legmagasabb árjegyzéseik körül mozognak, addig csupán néhány európai mutató van közelében ezen szinteknek, némelyik pedig kifejezetten távol van tőlük. Ez a piaci eltérés érdekes kereskedési lehetőségekkel szolgálhat, vizsgáljuk meg részletesen!

Európai részvény indexek: Egy összetett szituáció

A jelenlegi piacon bizonyosnak látszik, hogy nem minden európai index vehető egy kalap alá. Az AEX25 és a CAC40 egyaránt rekordmagasságok közelében mozognak, míg a DAX30 és az FTSE100 elég távol maradnak ezektől, noha még mindig ebbe az irányba tartanak. Ez indokolttá teszi, hogy odafigyeljünk az Európában vezető szerepet betöltő piacokra, például az ezt mutató holland AEX25 tőzsdei indexre.

Kereskedés az AEX25 index-szel: A technikai kép

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, AEX25, heti grafikon: 2010 nov. 21-től 2019 ápr. 29-ig, készült: 9:26 (BST időzóna szerint). - Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Nyilvánvaló, hogy az AEX25 esetében történelmi jelentőségű emelkedő trend figyelhető meg. Míg bizonyos kereskedők profitálhattak a hosszú távú emelkedő trendvonalról történő visszapattanásokból, addig a piac jelenleg a korábbi rekordcsúcsai felé tart – azokhoz a szintekhez, amelyeknél korábban bezuhant.

Bár lehet, hogy a short pozíciók nyitása korai, a kockázat-nyereség arány lehetőségei ezeknél a korábbi csúcsoknál azonban nem túl kedvezőek a long pozíciók számára – hacsak a piac nem tör még magasabbra. Emiatt jogosan merül fel minden kereskedőben a kérdés, hogy vajon új csúcsokra tör-e a piac?

Kereskedés AEX25-el: Az időszakos és statisztikai kép

Annak megállapításában, hogy vajon új csúcsokra törhet-e az AEX25, egy kimutatás múltbéli teljesítményéről havi bontásban hasznunkra lehet:

A százalékos aránya azoknak a hónapoknak, melyek magasabban zártak a nyitáshoz képest, 2000 és 2018 között.

A fenti statisztikai elemzés megmutatja a százalékos arányát azoknak a hónapoknak, amelyek magasabban zártak a nyitáshoz képest 2000 óta. Nyilvánvalóan látszik, hogy általánosságban az októbertől áprilisig terjedő időszakban vannak a legjobban teljesítő hónapok. Szezonális gyengülés egyértelműen látható májusban és júniusban, csupán 47 és 37%-os eséllyel arra, hogy ezek a hónapok magasabban zárnak, mint ahonnan nyitottak.

Fontos megjegyezni, hogy a szezonális és statisztikai tanulmányok, mint amilyen a fenti is, csak valószínűsíthető eredményeket mutatnak – amelyek nem vehetők biztosra. Azonban ha egy kereskedő kombinálja az ilyen típusú elemzéseket a technikai és a fundamentális elemzésekkel, akkor szélesítheti a határait a piacon, mielőtt meghozna egy kereskedési döntést.

Európai indexek: A fundamentális kép

Míg az európai részvényindexek többsége bika trendeket mutat, az emelkedő mozgások nagysága teljesen különbőző. Azonban még mindig van némi korreláció az olyan főbb európai indexek között, mint például az AEX25, CAC40, DAX30 és FTSE100.

A globális részvénypiacok esetében mind a május, mind a június gyengébb hónapok. Mivel a kereskedők tartják magukat az „adj el májusban, majd menj el nyaralni" jelenséghez, ezáltal alakítják is a tendenciát, miszerint a részvénypiacok esnek ezekben a hónapokban (ahogy az AEX25 fenti szezonális és statisztikai elemzése is mutatja).

Ahogy egy bizonyos száma az erősebb európai indexeknek elérni látszik az ellenállási szinteket, a kereskedők egyre kiélezettebben figyelik majd, hogy vajon mi történik májusban – technikailag és fundamentálisan egyaránt. A közelgő Európa parlamenti választások, és a folyamatban lévő amerikai kereskedési vámról történő egyezkedések csupán kettő a főbb események közül, amik miatt érdemes odafigyelni a hónap történéseire, illetve amelyek hatással lehetnek az európai indexek-re, és érdekes kereskedési lehetőségeket adhatnak mind a rövid, mind pedig a hosszú távon kereskedő traderek számára.

Konklúzió

Az általános piaci iránnyal szemben kereskedni nem egyszerű feladat, azonban bizonyos helyzetekben elképzelhető, hogy nyereséget hozhat. Ám végső soron a tapasztalatok és a kockázatkezelési képesség fogja eldönteni, hogy mi a legmegfelelőbb módja a kereskedésnek egyes szituációkban. Az egyik legjobb módja annak, hogy a kockázatkezelési technikákat gyakorold, az a demo számla használata – melyen kockázatmentesen kereskedhetsz, tesztelheted és csiszolhatod stratégiáidat.

Újdonságként szeretnénk megemlíteni, hogy az Admiral Markets a közelmúltban további 7 új tőzsdei index-szel bővítette CFD kínálatát. Immáron 19 globális tőzsdei index-szel kereskedhetsz a korszerűsített MetaTrader 5 platformunkon keresztül, amely a legjobb pénzügyi instrumentumokat kínálja, és egyben a legjobb kereskedési platform, amivel a világ pénzügyi piacain kereskedhetsz.

Befektetés Forex-be az Admiral Markets-nél

Az Admiral Markets a professzionális tradereknek lehetőséget kínál arra, hogy a MetaTrader 5 platform egy egyedi, továbbfejlesztett verziójával kereskedhessenek, mely által a kereskedést egy lényegesen magasabb szintű kereskedői élményként élhetik meg. Ez olyan extrákat hordoz magában, mint például a Piaci Hőtérkép, aminek segítségével különböző devizapárokat lehet összehasonlítani. Ez segít abban, hogy jobban kirajzolódhasson, melyek lehetnek jövedelmező befektetések, továbbá valós idejű hozzáférést biztosít a kereskedési adatokhoz, és még sorolhatnánk... Kattints az alábbi képre, hogy letölthesd INGYENESEN az MT5 Supreme Edition-t!

MT5

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak. Nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdítására vonatkozó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi tárgyát semmiféle tilalomnak, amely a befektetési kutatások terjesztésével kapcsolatos.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

9. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.