Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Kereskedés a szeptemberi FED találkozóra

Szeptember 26, 2018 18:29

2018. szeptember 26-án minden szem az Amerikai Egyesült Államok jegybankjának (FED) alapkamat döntésére szegeződik. Ezen a napon a központi bank három lehetőség közül fog választani: megtartja a kamatlábakat, avagy növeli vagy csökkenti a kamatlábakat. Az általuk meghozott intézkedések hatalmas hatással lehetnek az USA dollár irányára.

Azonban, ami a legérdekesebb, hogy Jerome Powell FED elnök sajtótájékoztatót fog tartani 30 perccel a bejelentés után, 17:30 (BST) / 20:30 (CET) órakor.

Számos elemző szerint több sajtótájékoztató nagyobb esélyt jelent a további kamatemelésre. Augusztusban ez 96%-os esélyt jelentett a szeptemberi, valamint további 60%-os esélyt a decemberi kamatemelésre. Mielőtt megnézzük, hogyan tudnál erre az eseményre kereskedni, nézzük meg, miért fontosak a kamatlábak a devizapiacon.

Maradj naprakész, nézd meg előre a legfontosabb bejelentéseket a Forex naptárunkban, amely számos hasznos információt tartalmaz az előre jelzésekkel, adatokkal, statisztikákkal kapcsolatban!

Miért fontosak a kamatlábak a devizakereskedők számára

A kamatlábak azért fontosak a devizakereskedők számára, mert hatással vannak a keresletre, amellyel a nemzetközi befektetők egy adott devizába szeretnének fektetni. Például, ha választhatnál két megtakarítási számla között, az egyiken 0,5%-os kamat, a másikon 2%-os kamat lenne, melyiket választanád? Valószínűleg a 2%-os kamatot nyújtó számlát.

A devizák hasonlóképp működnek. Azok az országok, amelyeknek magasabb a kamatlábuk, nagyobb tőkeáramlást szoktak tapasztalni, mivel az intézetek magasabb kamatlábat szeretnének kézhez kapni. A tőkeáramlás növekedése gyakran vezet egy deviza erősödéséhez.

Ezzel ellentétben, azok az országok, amelyeknek alacsonyabb a kamatlábuk, több tőkekiáramlást szoktak tapasztalni, mivel a befektetők magasabb kamatlábakat keresve mozgatják másba a pénzüket. Ezek a tőkekiáramlások gyakran vezetnek egy deviza gyengüléséhez.

Kereskedés az e havi FED gyűlésre

Egy fontos leckére emlékezned kell: a piacok egy esemény megtörténése előtt mozognak. Azonban az adott esemény napján még mindig több mód van a kereskedésre. Azok a kereskedők, akik jobban átlátják a teljes képet, kihasználhatják a price action előnyeit.

Széles körben elterjedt, hogy a Fed nagyobb valószínűséggel emeli a kamatlábakat ebben a hónapban, és a legtöbb kereskedő valószínűleg igyekezni fog kihasználni ezt az eshetőséget. Nézzünk egy 4 órás USDCHF chartot, amely ábrázolja a legutóbbi Fed kamatemelést, valamint egy 30 perccel utána következő sajtótájékoztatót is 2018. június 13-án.

Forrás: Admiral Markets MT4 USDCHF – adatok: 2018. május 21.- 2018. június 28. – készült 2018. szeptember 17-én 11:23-kor (BST)

A fenti képen lévő kékkel kiemelt rész a piac aktivitását jelöli 2018. június 13-án az FED döntés alatt, amikor a kamatlábak megemelkedtek. A hosszú kanócú gyertya azt mutatja, hogy a vevők felfelé nyomták a piacot a kamatemelkedés során.

Például, az USA dollár emelkedett a svájci frankkal szemben. Azonban a piac ezek után kimerült. Miért? Azért, mert a FOMC ülésén aggályok merültek fel a Kínával folytatott meglévő kereskedelmi háborúval kapcsolatban.

Azok a kereskedők, akik vártak arra, hogy a teljes kép kirajzolódjon, valószínűleg megvárták a sajtótájékoztatót. A piacnak nem sikerült elérni a megelőző völgyet 2018. június 12-én, majd visszanyomták az árat a Fed bejelentés csúcsáig. Néhány kereskedő ezt USD vételi jelzésnek vette. Ebben a forgatókönyvben a kereskedők kereskedhettek volna egyszerűen a range-ből való kitörésre.

Forrás: Admiral Markets MT4 USDCHF – adatok: 2018. május 21.- 2018. június 28. – készült 2018. szeptember 17-én 11:35-kor (BST)

Például, ha egy kereskedő 0.9896-nál lépett be a piacra, egy 0.9823-as stop loss megbízással, akkor profitált volna, amikor az USDCHF kereskedése a belépőár fölé kerül.

Ha az árfolyam a belépőár alatt marad, akkor a kereskedése veszteséges lett volna. Azonban a veszteség korlátozva lesz a stop-loss elhelyezésétől függően. Ebben az esetben, ha egy lotnyi mennyiséget kötött volna be a kereskedő (100.000 egységet a bázisdevizában), akkor a kereskedése körülbelül 757 USD veszteséghez vezethetett volna.

Amennyiben a kereskedő úgy döntött, hogy bezárja a kereskedését a következő új árcsúcsnál, akkor a kereskedés június 15-én került volna bezárásra, egy körülbelül 901 USD összegű profittal.

Kezdj el kereskedni

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.