76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A General Electrics részvényesei egy állítólagos 38 milliárd dolláros csalással állnak szemben. Hogyan tovább?

Augusztus 26, 2019 17:04

A General Electrics 1892-es alapítása óta a vállalat vezető szerepet tölt be az amerikai innovációban. A legtöbb ember meglepetésére a GE tudósai és mérnökei voltak azok, akik feltaláltak vagy fejlesztettek az izzólámpáktól a kereskedelmi sugárhajtóművekig, és a hűtőszekrényektől az atomerőművekig szinte mindent. A Harry Markopolos törvényszéki könyvelő által nemrégiben emelt vádak, miszerint a vállalat 38 milliárd dolláros könyvelési csalást követett el, már most egyedülálló kereskedési lehetőségeket teremtett sokak számára.

Ebben a cikkben részletezzük, hogy mi állhat az állítólagos 38 milliárd dolláros csalás hátterében, hogyan reagáltak erre a befektetők, milyen kereskedési lehetőségeket hordozhat magában a szituáció, és milyen történelmi jelentőségű fordulat várhat a General Electrics-re. Kezdjünk is neki!

A General Electrics állítólagos 38 milliárd dolláros csalásának magyarázata

Augusztus 15-én csütörtökön Harry Markopolos, a pénzügyi elemző, aki elsőként hívta fel a figyelmet Bernie Madoff 65 milliárd dolláros Ponzi-rendszerére, 175 oldalas jelentést írt, melyben azzal vádolja a General Electrics-et, hogy eltitkoltak egy 38,1 milliárd dolláros veszteséget. A jelentés azt is részletezi, hogy az elcsalt összeg több mint 40%-a a GE piaci kapitalizációjának – így ez jelentősen nagyobb és komolyabb ügy, mint anno az Enron vagy a WorldCom könyvelési csalásai.

A részvények több mint 15%-ot zuhantak a jelentés hírét követően, majd 11%-os értékcsökkenéssel zárták a napot, ami a GE legsúlyosabb napon belüli zuhanása az elmúlt 11 évben. A jelentés kitér arra is, hogy 29 milliárd dollár a hosszú távú egészségbiztosítási veszteségekkel volt elfedve, valamint Markopolos a CNBC csatornán nyilvánosan kijelentette, hogy véleménye szerint a cég a csőd felé tart.

A General Electrics úgy reagált a jelentésre, hogy az egy „értéktelen, félrevezető és önérdekű spekuláció". Lawrence Culp vezérigazgató azzal vádolja Makropolos-t, hogy jelentése „hamis tényeken alapszik", hiszen mielőtt publikálta volna a riportját, nem egyeztette és ellenőrizte a megállapításait a GE-szel. Culp továbbá azt is kiemelte, hogy Markopolos egy névtelen 'hedge fund' számára (egy kevéssé szabályozott befektetési alap) nyújtotta be a jelentést, és nyilvánosan is kijelentette, hogy a részvényen történő ármozgások után kompenzációt kap. Ez azt sugallja, hogy pénzügyileg igen csak motivált arra, hogy a részvényen shortolási lehetőségeket generáljon.

Noha több elemző kételkedik a jelentés hitelességében, többen már régóta aggódtak a GE számviteli eljárásai miatt. A GE-nek közölnie kellett, hogy számviteli eljárásaik jelenleg az Értékpapír- és Tőzsdebizottság, valamint az Igazságügyi Minisztérium vizsgálata alatt állnak.

Hogyan kereskedj General Electrics-szel

Az állítólagos csalással kapcsolatos GE-et ért vádak igen nehéz időket eredményeztek a vállalat számára, melynek részvényáraira az alábbiak miatt több mint egy évtizede nyomás nehezedik:

  • Csökkenő piaci érték
  • Gyenge akvizíciók
  • Vállalati zavarok
  • A 2008-as gazdasági válság

A fenti tényzők azt eredményezték, hogy a GE részvényára a 2000 augusztusában elért 58,1 dolláros történelmi csúcsáról 2009 márciusára 5,87 dollárra esett, amely egy 90%-os csökkenést jelent. Az állítólagos csalást taglaló jelentés megjelenésének napján a részvényár 8 dollárral zárt. Noha az elmúlt évtized egyes pontjain voltak javulások a részvényárat illetően, a GE hosszú időtávot bemutató árgrafikonja azt jelzi számunkra, hogy a vállalat nyomás alatt áll:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, GE, havi grafikon – 2007 április 1. és 2019 augusztus 19. között, készült: 2019 augusztus 19. 11:47 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Szerencsére az Admiral Markets-nél a CFD-kereskedésnek (Contract for Differences) köszönhetően lehetőséged van a GE árváltozásának irányára is spekulálni. Ennek a terméknek az egyik legnagyobb előnye, hogy long és short pozíciókat is nyithatsz a piacon.

Az egyik olyan terület, amire a kereskedők különös figyelmet fordíthatnak majd, az a 2009 márciusában elért eddigi legalacsonyabb árszint, 5,87 dollár. Ezt az alábbi grafikonon kék vonallal jelöltük:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, GE, havi grafikon – 2007 április 1. és 2019 augusztus 19. között, készült: 2019 augusztus 19. 11:47 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Mivel ez az árszint történelmi jelentőségű, elképzelhető, hogy a vásárlók megvárják amíg a részvény ára újra eléri ezt a szintet, és csak akkor döntenek majd arról, hogy invesztálnak-e a vállalatba, avagy sem. Ez azt jelenti, hogy amíg ez be nem következik, továbbra is az eladók uralhatják a piacot. A kereskedők vélhetőleg többnyire a rövidebb idősíkokat figyelik majd, hogy megerősítéseket szerezzenek a trend irányát és torzításait illetően, illetve lehetséges belépési lehetőségeket keressenek.

Vegyük példának a GE 4 órás árgrafikonját:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5, GE, Adatintervallum: 2018 november 20. és 2019 augusztus 19. között, készült: 2019 augusztus 19. 12:04 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti 4 órás árgrafikonon látható, ahogy a piros támaszvonal megszakad, mielőtt még az állítólagos csalást vitató jelentés napvilágra került volna. Úgy tűnik, hogy egyes eladók már az eset előtt úgy gondolták, hogy a GE chart-ján esés várható. Ha az eladók nem nyomják a piacot lejjebb, és lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy belépjenek, majd visszatörnek a piros ellenállási szint fölé, akkor az azt jelezné, hogy a vásárlók rövid távon uralják a piacot.

Mivel azonban az ár a piros vonal alatt van, az eladók uralják a piacot, és ez egészen addig így is maradhat, míg az ár el nem éri a kék vízszintes vonalat. A támasz és ellenállási szintek abban segítik a kereskedőket, hogy megállapíthassák, ki uralja éppen a piacot, de belépők és kilépési pontok időzítésében is segítségükre lehetnek. A kereskedők gyakorta használnak 'price action' mintákat és technikai indikátorokat is.

Konklúzió

Mivel a GE részvényárai már egy ideje csökkenő trendet mutatnak, úgy tűnik, a vállalat életébe beköszöntött egy kritikus szakasz. Az állítólagos 38 milliárd dolláros csalás egy ideig rányomhatja bélyegét a részvényre. Amennyiben beigazolódik, hogy a jelentés pontos, az további esést jelenthet, de ha mégsem helytálló a jelentés, az akár egy felfelé szökést is előidézhet. Bárhogy is alakul, az biztos, hogy ez egy rendkívül érdekes időszak a GE életében. Te hogyan kereskednél?

Az egyik módja a MetaTrader 5 használata, mellyel számos eszközosztályon kereskedhetsz, ezen felül hozzáférést biztosít fejlett grafikonmegjelenítési funkciókhoz, ingyenes valós idejű piaci adatokhoz és elemzésekhez, az elérhető legjobb kereskedési widget-ekhez, és még sok minden máshoz is! Kattints az alábbi képre, és töltsd le a MetaTrader 5-öt INGYENESEN!

MT5

INFORMÁCIÓ AZ ELEMZÉSI ANYAGOKKAL KAPCSOLATBAN:

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek, sem pedig bármilyen jövőbeni teljesítményre történő utalásként. A pénzügyi instrumentum értéke növekedhet és csökkenhet is, az eszközök értékének megtartása nem garantálható.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Összes bejegyzés