Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Hogyan profitálok swing kereskedés által

Augusztus 04, 2016 10:14

Kedves Traderek!

Az elmúlt hónapokban tartottunk két szemináriumot is, ahol természetesen sokan kérdezték tőlünk, hogy az elmúlt 10 évben milyen stratégiát használtunk, hogyan profitálunk a tőzsdéből.

Egy blog bejegyzésemben már említettem, hogy szerintem két fajta kereskedő van, a skalpoló és a pozicionális trader.

Én általában 2-es és 5-ös stratégiát választok...

Általában, egy kezdő trader annak megfelelően szokott választani stratégiát, hogy mennyi ideje van kereskedni.


Ez alapján a következő csoportokra lehet szedni a stratégiákat:

1. Skalpolás
2. Swing Skalp
3. Napi kereskedés
4. Swing (momentum) kereskedés
5. Stratégiai swing

Azok akik voltak a legutolsó szemináriumon már tudják, hogy mi is az a stratégiai pozi. Kevesen engedhetjük meg magunknak, hogy hónapokig üljünk egy olyan tradebe, ami majd csak idővel kezdi el a pénzt termelni.

Volt időszak amikor egy USD/HKD shortban ülve minden egyes nap csak a swap jött a számlára. Voltak olyan esetek is amikor 2,000 USD tőkével olyan shortot lehetett elkapni, hogy pár hét után a 2,000 USD dollárt vissza lehetett hívni és a pozíciónak a profitja és swapja csak termelte a pénzt. Ezt a 2,000 dollárt mondanom sem kell, hogy tettük vissza és kerestünk más lehetőséget. Ezek a pozik voltak az abszolúte kockázat mentesek.

Tehát mit is jelentenek azok a stratégia fajták?

Skalpolás
Általában 5-10 pipre megyünk be, max 1-2 percig de inkább 10-15 msp. Ezeket a pozikat viszonylag nagy mérettel többször megismételten hatjuk végre.
Általában egy jó skalpoló találati aránya 90% felett van. Ez rettentő vonzó egy kezdőnek, csak sokszor a magas találati arány elvonja a figyelmet arról, hogy itt nagyon profin kell tudni zárni a veszteségeket.

Swing Skalp
Vannak olyan tradek, amelyek nem tartanak ki a nap végéig és lezárjuk őket hamarabb. 10-30 pip célra megyünk be, momentumból léptünk be. Ilyenek pl az opciós lejárati tradek.
Ilyenkor azt nézzük, hogy milyen fx opciók járnak le, mekkora mennyiségben. Ha a strike ár 10-40 pipre van az aktuális ártól és egy hír miatt mozdult el az árfolyam, akkor lehet kötni a strike price irányában. Ezek az opció lejáratok óriási pénzekkel vannak jelen és a traderek és headge fundok igencsak megmozgatják ilyenkor az árfolyamot. Birger-nek vannak ilyen stratégiái amit be is mutat a szemináriumon amit Október 14-én rendezünk.

Napi kereskedés
Alias Day-trade. Sokan nem tudják, hogy általában azért egy ilyen stratégiánál nem csak nap végéig tartjuk a pozit hanem átcsúszik másnapra is. Általában a cél tartomány 15-70 pipre van, legtöbbször 2 pozícióból építve. Ezt azok az emberek szokták használni akiknek inkább a H4 grafikon a kényelmes, részmunka időben kereskednek. Ezt szoktam a swing előszobájának nevezni.

Swing momentumból

Nem szoktak sokáig tartani. 2 naptól általában 2 hétig. Itt kezdődik a nagy profitok játszótere számomra. Nem csak technikai szinteket nézünk, indikátorokat, trend vonalakat de a fundamentumnak is nagy szerepe van. Azok az emberek szokták ezt választani akik régebben (vagy most is) részvényeznek.

Stratégiai Swing
Általában egy jó swing pozi day tradeből indul. Elkapva egy momentumot. Legutoljára az USD/JPY-ben találtam ilyen pozit, még mindig nyitva a shortom 104.098-ról. Ez az utolsó mohikánom, hiszen abban az időben több short pozit nyitottam és zártam. Egy jó swing pozi számomra swapot is termel. Ebben az esetben sajnos nem ez van. Amikor egy olyan swing poziba kerülünk be, ami swapot is termel, akkor nagyon nehéz benne is maradni. Swing pozikat nem egy kötésből építek, hiszen kötéskényszerem is van és persze az se árt ha feltudok mutatni profitot rövidebb időn belül.


Ajánlom, hogy olvassátok el a többi blog bejegyzést is, ahol felhívom a figyelmeteket, hogy milyen nehézségek várhatnak a kereskedés során egy kezdő traderre. Az, hogy választasz egy számodra megfelelő stratégiát még nem jelenti azt ,hogy profitos is leszel. Sok más faktort figyelembe kell venni.

Minden nap reggel piacelemzéssel kezdünk, ahol várunk titeket sok szeretettel.

Várunk sok szeretettel a következő szemináriumon is titeket illetve minden reggel 9:30-kor a trade lehetőségek keresésénél webinárium formájában.

Helyszín: A FOTELED

Admiral Markets UK Ltd csapata


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.