76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Hongkong 10 éves gazdasági válsággal néz szembe! Hogyan tudsz ebből előnyt kovácsolni a kereskedésedben?

December 06, 2019 18:06

Hongkongot egykor úgy ismertük, mint „átjárót Kínába" és egyben Ázsia legfontosabb pénzügyi központját. A közelmúltban zajló utcai tüntetések és az USA-Kína kereskedelmi háború azonban az országot mély recesszióba taszította, ezzel fenyegetve ezt a státuszt. Sok elemző és közgazdász most még ennél is fájdalmasabb jövőt jósol a hongkongi gazdaság számára 2020-ra.

Ebben a cikkben feltárjuk a helyzetet és a kereskedési lehetőségeket az első recesszió körül, amely az országot az elmúlt évtized során sújtotta. Lássunk neki.


Miért zajlanak tüntetések Hong Kongban?

Hong Kong 1997-ig brit gyarmat volt. Azóta az ország Kína részét képezi, egyedülálló modellként: „egy ország, két rendszer". E modell szerint a hongkongi polgárok Kínában elképzelhetetlen szabadságot, valamint nagyfokú autonómiát élveztek.

A közelmúltban, júniusban indult erőszakos tiltakozások a hongkongi kormány ellen egy olyan törvénytervezet elfogadása ellen irányultak, amely lehetővé tette volna a gyanúsítottak kiadatását Kína felé. Sokan attól tartottak, hogy a törvényjavaslat végül aláásná a város jogi függetlenségét.

Míg a törvényjavaslatot végül visszavonták, a tüntetések szélesebb körű lázadássá duzzadtak azzal kapcsolatban, hogy Peking hogyan kezeli Hongkongot. Az erőszakos utcai tüntetések tovább folytatódtak, számos polgár és rendőr halálát okozva.

Hogyan befolyásolták a tüntetések a hongkongi gazdaságot?

A turizmust különösen súlyos csapás érte. Augusztusban a városba érkezõ turisták száma a 2003. évi SARS-válság óta a legsúlyosabb mélypontra jutott.

A Burberry luxus divatlánc szerint az eladások több mint 10% -kal estek az országban. A hongkongi Cathay Pacific légitársaság csökkentette az előrejelzett nyereség szintjét, kijelentve, hogy a polgári zavargások súlyosan befolyásolták üzleti igényeit és működését.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a gazdaság 3,2% -kal csökkent a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Ez azt jelenti, hogy a gazdaság egymás után két negyedévben zuhanó tendenciát mutatott, ami a recesszió technikai meghatározása. Figyelembe véve a Bloomberg közvélemény-kutatásban szereplő közgazdászok véleményét, akik abban az időszakban csak 0,6% -os visszaesést vártak, ez különösen vészjósló jel.

Valójában az ING befektetési bank közgazdásza, Iris Pang azt jósolta, hogy a gazdaság a következő év mindhárom negyedévében csökkenni fog. Tehát milyen potenciális kereskedelmi lehetőségek rejlenek ebben a helyzetben?

Hongkongi dollár vs a Hang Seng 50 index

A kereskedőknek két lehetőségük van, hogy mélyebb betekintést nyerjenek egy ország gazdasági helyzetébe - az ország pénznemén vagy a tőzsdén keresztül. Viszont a hong kongi gazdasági helyzet leleplezéséhez jóval egyszerűbb opció a részvénypiaci index-el, azaz a Hang Seng 50 index-el való kereskedés, mint például a hong kongi dollárral való kereskedés.

Ennek egyik oka az, hogy a hongkongi dollár árfolyamát 1983-tól kezdődően rögzítették az amerikai dolláréhoz. A hongkongi monetáris hatóság (HKMA), az ország központi bankja tartja kézben a valutakereskedést az USA-dollárral szemben, mely egy meghatározott sávban vagy ártartományban, HK 7,8 dollár / dollár körül mozog.

Ez nagyon szaggatott és vad ármozgásokat eredményez, ahogyan az USD.HKD árfolyam heti diagramja mutatja:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, USDHKD, Heti - Adatok: 2011. április 17. és 2019. november 18 között, letöltve 2019. november 18-án, 11:45 órakor, GMT. Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

A Hang Seng 50 index azonban a hongkongi tőzsdén jegyzett 50 legnagyobb kínai székhelyű cég általános teljesítményét méri, lehetővé téve Hongkong gazdaságának másfajta feltérképezését.

A Hang Seng 50 Index kereskedése

Az Admiral Markets segítségével spekulálhatsz a Hang Seng 50 nevű hongkongi tőzsdeindexre CFD-k, vagyis a Contracts for Difference néven ismert termék felhasználásával. Alapvetõen ez hozzásegíti a Tradereket, hogy tőkeáttéttel tudják az adott származtatott instrumentumot megvásárolni vagy eladni.

Az alábbiakban látható a Hang Seng 50 CFD hosszú távú heti diagramja:


Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Heti - Adatok: 2016. szeptember 11-től 2019. November 18-ig, letöltve 2019. november 18-án, 11.55 órakor, GMT. Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

Ez a chart sokkal tisztábbnak és simábbnak tűnik, mint az USD.HKD chartja. Valójában a Hang Seng 50 CFD index történelmi grafikonján egyértelmű piaci kondíciók és chart minták láthatók, az alábbiak szerint:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Heti - Adatok: 2016. szeptember 11-től 2019. November 18-ig, letöltve 2019. november 18-án, 11:59 órakor (GMT). Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

Ezek a minták láthatóak a heti grafikonon. Több minta lesz látható, ha beállítod az idősíkokat. Vessünk egy pillantást a Hang Seng 50 CFD napi idősíkjára:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Napi - Adatok: 2019. január 15-től 2019. November 18-ig, letöltve 2019. november 18-án, 12:05 GMT. Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

A Hang Seng 50 CFD napi chart diagramján egyértelműen látható a gyengülés, amely eluralta a tőzsdét a hongkongi március 31-i tüntetések kezdete óta. Miközben ára visszaesett, most egy tartási mintázatban van, melyet más néven csatornának nevezünk, amint azt az alább bemutatott csatornákat jelző vonalak mutatják:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Napi - Adatok: 2019. január 15-től 2019. November 18-ig, letöltve 2019. november 18-án, 12: 10-kor GMT. Megjegyzés: A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli eredményeknek.

A csatorna az ár konszolidációjára utal. Ez ésszerű, mivel a közelmúltbeli eladás után - és a tartós recesszió elkerülése érdekében - Hong Kong központi bankja 2% -ra csökkentette a kamatlábat. Ennek célja a hitelfelvétel olcsóbbá tétele, amely elősegíti a gazdasági növekedés ösztönzését az üzleti beruházások és a fogyasztói kiadások révén.

A kormány csökkentette az adókat és enyhítette a jelzálogkölcsönre vonatkozó szabályokat az első igénylésüket benyújtó ügyfelek számára. Noha több mint 140 milliárd dollárnyi költségvetési tartalék áll rendelkezésre a gazdaság élénkítése érdekében, mindeddig tartózkodtak az efféle széles körű ösztönző programok bevezetésétől.

Az ING közgazdásza, Pang asszony szerint "A kamatlábaknak már nincs jelentősége ebben a gazdaságban. Amikor az utcán erőszak tombol, az emberek nem akarnak bevásárolni vagy vacsorázni járni."

Ebben az esetben további nyomás nehezedhet a gazdaságra, amely hatással lesz a vállalatok nyereségére és a külföldi befektetésekre is, ezáltal pedig leértékelődhet a Hang Seng 50 index. A chart szempontjából, ha az ár a fenti diagram kék csatornavonalai alá esne, úgy nagy valószínűséggel további eladási hullám indulhat.

Hogyan fogsz vele kereskedni?

Ha kedvet érzel a kereskedés elkezdésére, vagy ez a cikk további betekintést nyújtott a meglévő kereskedelmi ismereteid mellé, örömödre szolgálhat, hogy teljesen ingyenesen letöltheted az Admiral Markets által biztosított MetaTrader 5 kereskedési platformot, és elérheted a Hang Seng 50 index CFD-chartját, valamint egyéb haladó kereskedési funkciókat! Kattints az alábbi bannerre az ingyenes letöltés megkezdéséhez:

mt5

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Az Elemzés Jitan Solanski, független közreműködő (a továbbiakban: Szerző) személyes becslései alapján készült.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.