Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Így ellenőrizheted le kereskedési stratégiádat

Október 28, 2016 16:10

Egyre nehezebb embernek lenni – legalábbis olyan embernek, aki jó életkörülményeket teremt a pénzügyi piacon. Nagyfrekvenciájú kereskedés, algoritmikus kereskedés és számos technikai finanszírozású koncepció fejtetőre állította az online kereskedők kényelmes munkáját és egyre nélkülözhetetlenebbé tette a számítógépet a kereskedéshez.

A ma új online kereskedői nem Wall Street-jellegű fazonok öltönyben hózentrógerrel és 6. érzékkel, hogy merre mozog piac. Ehelyett most egy mérnök, egy matematikus vagy egy közgazdász érti meg leginkább, hogyan lehet különböző adatokból és számokból észrevenni a piac lehetőségeit. A számítógépek nem pszichológia alapján működnek, ám manapság minden kereskedő automatikus számítógépes programot használ. Ez nem jelenti azt, hogy a kereskedés rossz irányba indult. Csupán azt jelenti, hogy a kereskedőknek fejlődnie kell. Meg kell érteniük az információs és algoritmikus kereskedést, és hogy ezekkel az eszközökkel hogyan lehet profitot szerezni. Hatalmas lehet a jutalma azoknak, akik olyan új eszközökkel dolgoznak, mint a MetaTrader4. Az algoritmikus kereskedés számos eszközzel és szoftver csomaggal jár együtt, amelyek közül néhány nagyon specializált. Lényegét tekintve, az algoritmikus kereskedésnek nem kell komplexnek, nehéznek lennie. Ehelyett a befektetőknek csak meg kell értenie az alap koncepciót. Az ötlet az, hogy az információt egy sor matematikai képletté alakítsuk. Az adatokon alapuló megközelítés a kereskedést különválasztja az érzelmektől, az emberi hibáktól és a bizonytalanságtól a mai kifinomult eszközökkel, például a Kereskedői Szimulátorral, amely a MetaTrader4 legújabb verziójával érhető el.

A Kvantitatív technikai elemzések az árfolyam viselkedését és történelmi hátterét használják a piac irányának feltérképezésére és az algoritmus felépítésére. A kereskedők ár korrekciókat, eladási vagy vételi körülményeket mérnek és elemzik a trendeket, ellen trendeket a mozgó átlaggal és számos más technikai indikátorral, hogy fejlesszék stratégiájukat. A gazdasági és piaci adatok gyakran mutatnak úgynevezett momentumot (lendületet). A „momentum" egy koncepció, amely hasonló a trendekhez, de egy kicsit specifikusabb. A trendek csak szimplán irányok, a momentum a piac gyorsaságára vonatkozik, alkalmazkodva az új információkhoz. Lehet generálni eladási és vételi jeleket is momentum indikátort használva, ami a legújabb nyereségeket és veszteségeket hasonlítja össze egy adott időszak alatt, hogy mérje a gyorsaság és az ármozgások változását (RSI – Relative Strength Index) egy technikai indikátorral, amely segít kisimítani az árfolyam fellépését megszűrve a zajt a random árfolyam fluktuációtól. A kereskedési jelek megszűrésével – olcsó vétel és magasabb áron történő eladás – a kereskedők talán lassabb mozgóátlagot használhatnak vagy akár két standard deviation eltérést a sima mozgóátlagtól.

Forrás: MetaTrader 4 Supreme Edition - Kereskedői Szimulátorral

Kata a Trader 007 – Lépj be a Supreme világába webináriumon részletesen bemutatta a legfontosabb Experteket, mik azok, amelyek segítik kereskedésünket és ezek közül miket célszerű használni kereskedés közben.

3 egymás utáni veszteséges kereskedés után nagy valószínűséggel levonhatjuk azt a következtetést, hogy figyelmünk csökkent az adott napon, vagy valamilyen okból kifolyólag rossz döntéseket hozunk. Ezért a legjobb ha ezután már nem is kezdünk új kereskedésbe. Alarm Managerrel beállíthatjuk, hogy a harmadik egymás utáni rossz széria után egy pop-up ablak ugorjon fel, ami kiszakít ebből a körforgásból. Beállíthatsz riasztást a legfontosabb hírekre is, amelyek befolyásolhatják kereskedésünk kimenetelét. Az Alarm Managerben egyébként számos további szempont szerint állíthatunk be figyelmeztetést. A stoppok nélküli kereskedéshez nagyon nagy mentális figyelem kell. Beállíthatjuk azt is, hogy a riasztás figyelmeztessen a stop nélküli pozíciókra.

Vannak olyan devizapárok, amelyek magasan korrelálnak egymással. Ha az összes kötésünket ilyen párokba tesszük és az egyik kereskedésünk veszteséggel zárul, szinte biztos, hogy összes többit is elbukjuk. A Korrelációs mátrixon különböző devizapárokat látunk és azok korrelációját. Azokkal a párokkal, amik nagyon magas negatív vagy pozitív korrelációban mozognak egymással, egymással szembe vagy egymással kereskedhetünk. Ha csökkenteni szeretnéd a kockázatot, ne válassz be olyanokat, amik intenzíven korrelálnak. Kis korreláció esetén nagyobb valószínűséggel buksz mindegyiken.

Hasznos továbbá a Session Map, amivel pontosan láthatod egy adott hely időzónáját, a piac nyitását zárását, valamint a fontosabb eseményeket, pl. a sajtótájékoztatókat.

Miután átléptük a kezdő szintet már nem csak 1, 2 vagy 3 pozícióval kereskedünk. Ilyenkor egyre nehezebben kezeljük a különböző kötéseket. A Market Manager-el láthatjuk egyszerre az összes kötésünket, amelyeket egy kattintással be is tudunk zárni.

Tekints meg a webináriumot itt:

Ha lemaradtál az előzőkről, tekintsd meg Youtube csatornánkat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.