Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

A Jen hirtelen összeomlása hatással van a devizapiacokra

Január 03, 2019 16:26

Jen összeomlás

Az USD/JPY árfolyam két év alatt a legalacsonyabb szintre süllyedt, ez a legnagyobb csökkenése 2009 óta. Egy tömeges pánik érte el a piacokat, egy közel hasonló összeomlás, mint ami a Brexit szavazás után az angol font eladásánál következett be.

Minden japán jen devizapárt érintett. Azonban a legnagyobb mozgás az AUD/JPY-nál volt érzékelhető, ami az ázsiai kereskedési időszakban több mint 7% -kal csökkent, ahogy az alábbi 5 perces chart is mutatja:

AUDJPY 5 perces chart

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition – AUDJPY, 5 perces chart, 2019. január 2 – január 3, készült: 2019. január 3 11:24. Kérjük vedd figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eseményekért, teljesítményekért.

Néhány perc alatt a vevők áttörték a 2016-os völgy, a 2011-es völgy és a 2010-es völgy támaszvonalát, ahogy azt az alábbi heti chart is mutatja:

AUDJPY

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition – AUDJPY, heti chart, 2003. március 2 – 2019. január 3. Készült: 2019. január 3 11:25. Kérjük vedd figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eseményekért, teljesítményekért.

Mi okozta a JPY összeomlását?

Bár nincsen kimondott oka annak, hogy mi okozta a tömeges pánikot a piacon, azonban van néhány nyom, hogy miért történt a mozgás.

1.Az Apple kínai hírei

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook ritka figyelmeztetést adott a vállalat jövőbeni bevételeiről. Az iPhone gyártója a bevétel előrejelzését alacsonyabbra terjesztette be, amely közel 12 év alatt az első visszaesés. Ennek oka a nagy-kínai régióban jelzett értékesítési problémák, amely a vállalat bevételeinek közel 20%-át teszi ki.

A piacon már aggályok merültek fel a kínai gazdasági növekedéssel és az amerikai elnök, Donald Trump, kereskedelmi vámtarifáinak hatásával kapcsolatban. Azonban a világ legnagyobb fogyasztói vállalatának vezérigazgatója azt mondta, hogy „nem volt előre látható a kínai nagyhatalom gazdasági lassulása", a befektetők rohantak a biztonságos menekülő instrumentumokhoz, mint a japán jen, miközben ezzel egyidejűleg az Apple részvényt is ütötték a tőzsde nyitása előtti időszakban.

2.Alacsony likviditás

A japán jen tömeges vásárlása és a jen keresztárfolyamok esése a new yorki tőzsde bezárása után, Tokióban pedig 8 óra előtt történt. Ez a nap illikvid ideje, mivel a főbb intézményi befektetők nem hajtanak végre kereskedést.

Azonban, ami még súlyosbította a mozgást, az a tény, hogy Japánban jelenleg egy héten át tartó ünnep van, így a japán központi bank kereskedőinek nem volt beleavatkozása. A kereskedési algoritmusok az alacsony likviditású körülmények között is jelentős mozgásokat okozhatnak, mivel több rendszer rengeteg megbízást hajt végre ugyanabba az irányba meglehetősen gyorsan.

Hogyan tudják a kereskedők ezt kihasználni?

Létezik egy kereskedési idézet, amely sok kereskedési helyzetben megállja a helyét: "bármi megtörténhet, bármikor". Ha bármi történhet a JPY-vel, hogyan lehet tovább kereskedni?

Hogy az egyik legextrémebb példát használjuk: ha egy lot-os short kereskedést nyitottál AUD/JPY-n 00:30-kor (EET) január 3-án és 10 perccel később lezártad a kereskedést 00:40-kor (EET) 71.053-on 1:30-as tőkeáttétellel, az 4.377,31 USD profitot eredményezett volna.

Azok a kereskedők, akik long pozíciót nyitottak a 71.053 minimumánál és tartották a kereskedést, míg a devizapár elérte a 74.028-at 01:04-kor (EET), 2.761,34 USD profitot realizálhattak volna.

Azonban ne feledd, hogy az extrém volatilitás extrém kockázattal jár, különösen, ha tőkeáttételes instrumentummal kereskedünk, mint például a CFD-k. Ezért hasznosak lehetnek a kockázatkezelési eszközök, mint például a stop loss megbízások és a take profit használata a veszteségek elleni védelemre, valamint a nyereség realizálására.

2019-et egy ilyen hirtelen jött változással kezdve, hogyan készüljünk fel a következő lehetőségekre?

Nyiss egy számlát!

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.