Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Kereskedés a G20-as csúcstalálkozón tárgyalt Egyesült Államok és Kína között húzódó feszültségekre

November 26, 2018 10:18

Jelöld be a naptáradban 2018. november 30-át. Ez lesz az első alkalom, amikor egy dél-amerikai ország, Argentína ad otthont a G20-as csúcstalálkozónak. Ezen a napon találkozik Donald Trump amerikai elnök és Xi Jinping kínai elnök egy privát vacsora keretein belül, ahol megvitatják az üzleti tevékenységeiket. Az Egyesült Államok és Kína közötti harc kimenetele hatalmas hatást gyakorolhat a piacokra, amint azt lejjebb bővebben kifejtünk.

Mit nevezünk G20-as csúcstalálkozónak és miért fontos?

A G20 a világ 20 legnagyobb iparosodott és feltörekvő országainak gazdaságaiból álló szervezet. A G20 a világ összes tőkéjének több mint 85%-áért felelős. Az idei esemény Argentínában közel 20.000 kormányzati képviselőt vár, több mint 60 találkozóra. Ezeken az üléseken olyan döntéseket hoznak meg, amelyek a világ összes táján lévő kereskedő és befektető figyelmét odavonzzák.

Azonban van egy találkozó, amelyre mindenki összpontosít. Donald Trump és Xi Jinping szemtől szembeni találkozója óta közel egy év telt el. Sok minden történt ebben az időszakban:

  • Az Egyesült Államok 250 milliárd dollár értékű vámtarifát rótt ki a kínai termékekre
  • Ennek hatására Kína 110 milliárd dollár értékben vámtarifát rótt ki az amerikai termékekre, és más intézkedésekkel is fenyegetőzött, amelyek hatással lehetnek a Kínában székelő amerikai vállalatokra.
  • Az S&P500 indexen közel 11%-os zuhanás következett be
  • A Nasdaq 100 indexen több mint 14%-os zuhanás következett be
  • Kína közzétette 2009 óta a legrosszabb GDP kimutatását

Ezekből az adatokból kiindulva, úgy látszik, hogy Trump megállapodásra szeretne jutni a kínai elnökkel, Xi Jinpinggel, az Argentínában tartandó G20-as csúcstalálkozón. Ennek érdekében, ő már felszólította amerikai tisztviselőket, hogy kezdjék el a lehetséges feltételek kidolgozását.

A kereskedők számára kulcsfontosságú kérdés az, hogy a piac hogyan fog reagálni a kereskedelmi megállapodásra vagy a kereskedelmi megállapodás hiányára? Végül is, a kereskedés lényegében az, hogy van egy kereskedési tervünk különböző forgatókönyvekre. Ebben az esetben jó megnézni, hogy mi történt a múltban a legfontosabb események során, mivel a mintázat segíthet a következő kereskedési döntésed meghozatalában.

Hogyan reagálhat a piac a G20 csúcstalálkozó eredményeire?

Most még túl korai megmondani, hogy milyen kimenetelei lehetnek a G20-as csúcstalálkozónak, de két lehetőség adott, amire a kereskedők fókuszálnak: Amerika és Kína közötti kereskedelmi vámtarifák vége, vagy a kereskedelmi vámtarifák fokozódása.

Az utolsó és harmadik, a vámtarifák szabályozása, amelyek 2018. szeptember 24-én kezdődtek. Amerika 200 milliárd dollár értékű vámtarifát rótt ki a kínai termékekre, amire Kína 60 milliárd dollárral válaszolt az amerikai termékekre. Hogyan reagált erre a piac? Nézzük meg:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition SP500, 2018. november 12 16:17

A sárga rész kiemeli a harmadik kereskedelmi vámtarifák bejelentését. Egy héttel később a piac összeomlott, kiemelve a világoskék résszel. Ha nem születik megállapodás a G20 csúcstalálkozón, akkor hasonló helyzet lehet kialakulóban.

De mi történik akkor, ha megállapodásra jutnak? Nézzük meg, hogy reagált a piac, amikor Trump november 2-án bejelentette, hogy kereskedelmi megállapodást szeretne kötni Xi Jinpinggal a G20-ak csúcstalálkozóján.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition SP500, 2018. november 12, 16:23

A sárga rész jelöli Trump bejelentését. A kék rész jelöli a bejelentés utáni mozgást. Ekkor úgy tűnt, hogy a piacok egy esetleges megegyezésként fogták fel az üzenetet. Ha a G20-ak csúcstalálkozóján megállapodás születik, hasonló helyzet lehet kialakulóban.

Természetesen az eső mozgás októberben nagyobb volt, mint a bika mozgás novemberben, amiből arra következtethetünk, hogy a kereskedők továbbra is óvatosak. Bármi is fog történni, minden szem most erre az eseményre fog szegeződni.

Hogyan kezdjünk kereskedni piaci események alatt?

Az olyan piaci események, mint a G20-ak csúcstalálkozója egyedi lehetőségeket kínálnak a kereskedők számára a nagy volatilitás valószínűsége miatt. Ha magadtól fontolóra veszed a kereskedést ezen események ideje alatt, gyakorolj egy demo számlán, ahol tesztelheted a kereskedési stratégiádat vagy ötleteidet egy kockázatmentes kereskedési környezetben.

Miután magabiztosnak érzed magad, és körvonalazódott a kereskedési terved, azután áttérhetsz egy éles számlára és kereskedhetsz élőben a globális piacokon. Azonban, mivel a kereskedés a profitról és veszteségről szól, győződj meg róla, hogy gyakoroltad a kockázatkezelést, hogy biztonságban maradhass egy volatilis környezetben is.

Nyiss egy demo számlát

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.