Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
  • Tőkeáttétel eddig:
    1:30 a lakossági ügyfeleknek,
    1:500 a szakmai ügyfeleknek
  • FSCS védelem
  • Negatív Egyenleg Elleni Védelem
TOVÁBB
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Hogyan fogják befolyásolni a pénzügyi piacokat az amerikai időközi választások?

November 05, 2018 15:51

2018 egy forgalmas év volt a piacokon. A kereskedőknek globális geopolitikai kockázatokkal kellett szembenézniük, beleértve a kereskedelmi feszültségeket, a NAFTA tárgyalásokat (jelenlegi USMCA, azaz az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada által aláírt kereskedelmi megállapodást), Trump jogi problémáit, a török líra alakulását, Brexitet stb.

Azonban úgy tűnik, hogy a piacok számára a legnagyobb kockázat, a november 6-i amerikai időközi választások. Ennek oka, hogy Washingtonban a hatalom egyensúlya jelentős hatással bír a belföldi politikára és a külkapcsolatokra nézve. Ez globálisan érint minden piacot.

Mielőtt megvizsgáljuk a választások lehetséges hatását a piacra, először ismerjük meg a helyzetet.

Útmutató az amerikai időközi választásokhoz

Valószínűleg már tudod, hogy az Egyesült Államokban az választások utáni második évben időközi választások zajlanak. November 6-án az amerikai szavazók a szavazóhelyiségekben leteszik a voksukat, hogy új tagokat válasszanak a Kongresszusba. Ez az USA kormányának része, amely a törvényeket hozza és ami két kamarából áll: a Képviselőház és a Szenátus.

Jelenleg mindkét házat a republikánus párt irányítja, Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta. Mindkét ház irányításával, Trump számára sokkal könnyebb volt politikájának átadása. Ha azonban a demokraták átvehetik a Képviselőház irányítását, amiről azt hiszik, hogy lehetséges, akkor blokkolhatják vagy késleltethetik az elnöki terveket.

Lényegében minden hely érintett a Képviselőházban, mivel kétéves időtartamra választják meg őket.

Ki fogja megnyerni és ez hogyan fogja befolyásolni a piacokat?

Ha visszatekintünk történelmileg, Trump számára ez nem mutatkozik túl fényesnek. A Fehér Házban lévő elnök pártja átlagosan 32 helyet vesztett el a képviselőházban minden időközi választáson, az 1861-es amerikai polgárháború óta.

Trump elnök számára ez az év egy hullámvasút, tele botrányokkal és népszerűséggel. Tény, hogy Trump a modern idők egyik legkevésbé kedvelt elnöke, 40%-os jóváhagyási értékeléssel.

Nézzük meg, hogyan fogja ez befolyásolni a piacokat.

Amerikai időközi választások és a piacok

Ahogy a választásokhoz egyre közelebb kerülünk, az olyan vitás kérdések, mint a bevándorlás, az etnikumok közötti kapcsolatok és a külpolitika lesznek minden bizonnyal a hírek fő témái. A piac reakciójának elemzésénél azonban fontos, hogy a gazdasági eseményekre összpontosítsunk.

Azonban ezt könnyebb mondani, mint cselekedni. Ez azért van, mert az olyan piacok, mint a devizapiac a hírek hatására folyton változhatnak. Ebben az esetben hasznos lehet némi statisztikai adatot megvizsgálni a lehetséges piaci nyereségekkel vagy veszteségekkel kapcsolatban.

Keith Parker, az UBS befektetési bankjának elemzője megjegyezte, hogy az S&P 500 tőzsdeindexe augusztus végétől március végéig átlagosan 14,5%-kal emelkedett az időközi választások idején. Ezt az alábbi chart is mutatja.

Forrás: UBS (MarketWatch)

A fenti chart bemutatja az S&P 500 teljesítményét az amerikai időközi választások idején, amelyet a kék vonal szemléltet, szemben a barna vonallal, ami az összes többi évet szimbolizálja. Az elemzésből arra következtethetünk, hogy szeptember bizontalan teljesítményt eredményezne. Valójában, ahogy az S&P 500 index négyórás chartja is mutatja, szeptember valójában egy bizonytalan hónap volt, elég kevés hosszútávú mozgással:

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, H4, 2018. október 29.

Most nézzük meg kinagyítva az S&P 500 index 12 hónapos chartját:

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, napi, 2018. október 29.

Az UBS kutatása szerint az időközi rally október elején kezdődne, de valójában a piac ebben az időszakban esett. Természetesen a statisztikai bizonyíték csak feltételezés, és figyelembe kell venni más tényezőket is, amelyek a piacon zajlanak. Mindazonáltal az időközi választási év kimenetele a következő év márciusig tart, az UBS szerint. Tehát még van időnk kihasználni a várható emelkedés előnyeit.

A kérdés valójában az, ha a tőzsde továbbra is emelkedik, hogyan kereskedhetünk rajta? Nézzük meg.

Az S&P 500 index kereskedése az időközi választások alatt

A kereskedők az esetleges belépési jelek azonosításához egyszerű price action mintázatokat és támasz ellenállás szinteket alkalmazhatnak.

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, napi, 2018. október 29.


A fenti charton az S&P 500 áttörte az átlós támasz vonalat (sárga), más néven trend vonalat. Ezenkívül egy népszerű visszafordulási jel keletkezett, amelyet "pin bar" -nak nevezünk.

Tegyük fel, hogy egy kereskedő egy 5 lotos vételi pozíciót helyezett el a bar (gyertya) maximumánál, 2692.93-nál és stop loss elhelyezéssel a 2627.48-os minimumnál. Ha ezen a belépőáron léptünk volna be, és az árfolyam a stop loss alá csökkent volna, a kereskedő a kockázat kezelésével 324,55 dolláros veszteséggel szállt volna ki a pozícióból.

Azonban, ha az árfolyam a 2821.52-os a következő csúcsig rallizott volna, az körülbelül 645,65 USD profitot eredményezett volna október 17-én.

Nyiss egy számlát!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.