Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Hogyan fogják befolyásolni a pénzügyi piacokat az amerikai időközi választások?

November 05, 2018 15:51

2018 egy forgalmas év volt a piacokon. A kereskedőknek globális geopolitikai kockázatokkal kellett szembenézniük, beleértve a kereskedelmi feszültségeket, a NAFTA tárgyalásokat (jelenlegi USMCA, azaz az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada által aláírt kereskedelmi megállapodást), Trump jogi problémáit, a török líra alakulását, Brexitet stb.

Azonban úgy tűnik, hogy a piacok számára a legnagyobb kockázat, a november 6-i amerikai időközi választások. Ennek oka, hogy Washingtonban a hatalom egyensúlya jelentős hatással bír a belföldi politikára és a külkapcsolatokra nézve. Ez globálisan érint minden piacot.

Mielőtt megvizsgáljuk a választások lehetséges hatását a piacra, először ismerjük meg a helyzetet.

Útmutató az amerikai időközi választásokhoz

Valószínűleg már tudod, hogy az Egyesült Államokban az választások utáni második évben időközi választások zajlanak. November 6-án az amerikai szavazók a szavazóhelyiségekben leteszik a voksukat, hogy új tagokat válasszanak a Kongresszusba. Ez az USA kormányának része, amely a törvényeket hozza és ami két kamarából áll: a Képviselőház és a Szenátus.

Jelenleg mindkét házat a republikánus párt irányítja, Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta. Mindkét ház irányításával, Trump számára sokkal könnyebb volt politikájának átadása. Ha azonban a demokraták átvehetik a Képviselőház irányítását, amiről azt hiszik, hogy lehetséges, akkor blokkolhatják vagy késleltethetik az elnöki terveket.

Lényegében minden hely érintett a Képviselőházban, mivel kétéves időtartamra választják meg őket.

Ki fogja megnyerni és ez hogyan fogja befolyásolni a piacokat?

Ha visszatekintünk történelmileg, Trump számára ez nem mutatkozik túl fényesnek. A Fehér Házban lévő elnök pártja átlagosan 32 helyet vesztett el a képviselőházban minden időközi választáson, az 1861-es amerikai polgárháború óta.

Trump elnök számára ez az év egy hullámvasút, tele botrányokkal és népszerűséggel. Tény, hogy Trump a modern idők egyik legkevésbé kedvelt elnöke, 40%-os jóváhagyási értékeléssel.

Nézzük meg, hogyan fogja ez befolyásolni a piacokat.

Amerikai időközi választások és a piacok

Ahogy a választásokhoz egyre közelebb kerülünk, az olyan vitás kérdések, mint a bevándorlás, az etnikumok közötti kapcsolatok és a külpolitika lesznek minden bizonnyal a hírek fő témái. A piac reakciójának elemzésénél azonban fontos, hogy a gazdasági eseményekre összpontosítsunk.

Azonban ezt könnyebb mondani, mint cselekedni. Ez azért van, mert az olyan piacok, mint a devizapiac a hírek hatására folyton változhatnak. Ebben az esetben hasznos lehet némi statisztikai adatot megvizsgálni a lehetséges piaci nyereségekkel vagy veszteségekkel kapcsolatban.

Keith Parker, az UBS befektetési bankjának elemzője megjegyezte, hogy az S&P 500 tőzsdeindexe augusztus végétől március végéig átlagosan 14,5%-kal emelkedett az időközi választások idején. Ezt az alábbi chart is mutatja.

Forrás: UBS (MarketWatch)

A fenti chart bemutatja az S&P 500 teljesítményét az amerikai időközi választások idején, amelyet a kék vonal szemléltet, szemben a barna vonallal, ami az összes többi évet szimbolizálja. Az elemzésből arra következtethetünk, hogy szeptember bizontalan teljesítményt eredményezne. Valójában, ahogy az S&P 500 index négyórás chartja is mutatja, szeptember valójában egy bizonytalan hónap volt, elég kevés hosszútávú mozgással:

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, H4, 2018. október 29.

Most nézzük meg kinagyítva az S&P 500 index 12 hónapos chartját:

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, napi, 2018. október 29.

Az UBS kutatása szerint az időközi rally október elején kezdődne, de valójában a piac ebben az időszakban esett. Természetesen a statisztikai bizonyíték csak feltételezés, és figyelembe kell venni más tényezőket is, amelyek a piacon zajlanak. Mindazonáltal az időközi választási év kimenetele a következő év márciusig tart, az UBS szerint. Tehát még van időnk kihasználni a várható emelkedés előnyeit.

A kérdés valójában az, ha a tőzsde továbbra is emelkedik, hogyan kereskedhetünk rajta? Nézzük meg.

Az S&P 500 index kereskedése az időközi választások alatt

A kereskedők az esetleges belépési jelek azonosításához egyszerű price action mintázatokat és támasz ellenállás szinteket alkalmazhatnak.

Forrás: Admiral Markets MT5 SP500, napi, 2018. október 29.


A fenti charton az S&P 500 áttörte az átlós támasz vonalat (sárga), más néven trend vonalat. Ezenkívül egy népszerű visszafordulási jel keletkezett, amelyet "pin bar" -nak nevezünk.

Tegyük fel, hogy egy kereskedő egy 5 lotos vételi pozíciót helyezett el a bar (gyertya) maximumánál, 2692.93-nál és stop loss elhelyezéssel a 2627.48-os minimumnál. Ha ezen a belépőáron léptünk volna be, és az árfolyam a stop loss alá csökkent volna, a kereskedő a kockázat kezelésével 324,55 dolláros veszteséggel szállt volna ki a pozícióból.

Azonban, ha az árfolyam a 2821.52-os a következő csúcsig rallizott volna, az körülbelül 645,65 USD profitot eredményezett volna október 17-én.

Nyiss egy számlát!

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.