76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Közeledik az USA és Kína közötti kereskedelmi megállapodás időpontja. Vajon vezethet-e ez a Dow Jones index emelkedéséhez?

Február 25, 2019 20:16

A 2018-ban Washingtonban kirobbanó kereskedelmi háború volt az, ami leginkább hozzájárult a legtöbb részvény piaci volatilitásához a gazdasági válság óta. Az áttörés decemberben történt, amikor is mindkét fél beleegyezett az új vámok 90 napig tartó felfüggesztésébe. Ezen periódus vége 2019. március 1-jén jár le.

KÍna,USA

A kereskedők kiélezett figyelemmel várják ezt a rendkívül fontos dátumot. De mennyire állunk közel az USA-Kína kereskedelmi megállapodáshoz, és hogy fog erre az amerikai részvénypiacot tükröző Dow Jones vagy DJI30 index reagálni? Tekintsük át a szituációt egy kicsit alaposabban.

Az USA-Kína kereskedelmi háború háttere

Mióta az USA 2017-ben vizsgálatot indított a kínai kereskedelmi eljárásokra vonatkozóan, többszintű vámot szabtak ki a több mint 250 milliárd dollár értékű kínai importárukra. Erre reagálva Kína megtorlásként szintén vámot szabott ki, az Államokból érkező összesen több mint 110 milliárd dollárt érő termékekre.

Az elmérgesedni látszó szituáció jelentős félelmet generált a részvénypiaci befektetők körében, mely 2018-ban globális részvénypiaci hanyatlást eredményezett. Mindenesetre, mióta a két fél megegyezett az egymásra kiszabott vámok 2019. március 1-ig történő felfüggesztésében, a részvények ismét felfelé dübörögnek.

Tényleg ilyen közel van ez az USA-Kína megállapodás?

A tárgyalások Washington és Kína között jelenleg is folynak, és nagyon úgy tűnik, hogy meg tudnak állapodni. Donald Trump nyilatkozata alapján ő nyitott arra, hogy amennyiben jelentős előrehaladás történik az ügyben, kitolná a határidejét a megállapodásnak.

Ez a hír ismét a részvények emelkedéséhez vezetett - különösen amiatt, hogy korábban Trump azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem sikerül megállapodást kötni Kínával a határidő elérkeztéig, újabb 267 milliárd dollárnyi termékre szab ki vámot. A vásárlók határozott uralmával vajon milyen magasra emelkedhetnek az árak és lehet-e bármilyen akadálya a további emelkedésnek? Tekintsük át a Dow Jones 30 indexet vagy a DJI30 index CFD-t.

Kereskedés DJI30 index CFD-vel

DJI index

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, DJI30, Heti grafikon: 2011 június 12 és 2019 február 20 között – az adat 2019 február 20-án reggel 7:40 perckor lett rögzítve greenwichi középidő szerint.

Felhívjuk figyelmét, hogy a múltbeli teljesítmény nem tekinthető megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A fenti grafikonon jól látható a már említett 2018-as volatilitás. A 2019-es év eleje óta a részvényindex újra visszaemelkedett az USA-Kína kereskedelmi megállapodás megköttetésének reményében. A kulcskérdés mindannyiunk fejében azonban az, hogy vajon az index elérheti-e újra a korábbi két legmagasabb, 26 703 dolláros árszintet? (A fenti grafikonon fekete, vízszintes vonallal jelölve.) Nézzük meg a napos grafikont is kicsit közelebbről:

DJI index chart

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, DJI30, Napos grafikon: 2018. május 14 és 2019. február 20 között. Az adat 2019 február 20-án reggel 7:40 perckor lett rögzítve greenwichi idő szerint.

Felhívjuk figyelmét, hogy a múltbeli teljesítmény nem tekinthető megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A DJI30 index CFD napos grafikonján jól látható, hogy a részvényvásárlók még mindig jelentős kontrollt gyakorolnak. Ténylegesen megtartották az árat a mozgóátlag felett. (A grafikonon kék vonallal jelölve.) Amíg a piac tartani tudja ezt a szintet, a befektetők is igyekeznek majd tartani a vételi pozícióikat vagy long pozíciójukat egészen addig, míg a részvények újra el nem érik a korábban említett mindenkori legmagasabb értéküket. Az USA-Kína kereskedelmi megállapodás bejelentése felgyorsítaná a magasabb csúcsok elérését.

A piacok igen ritkán változnak visszatesztek nélkül élesen. A közelmúltban lezajlott emelkedésében a DJI30 index CFD mutatott számunkra emelkedést és csökkenést egyaránt, számos visszapattanással a 10 periódusú mozgó átlagról. A kereskedők bizonyára figyelemmel fogják kísérni ezeket a területeket a lehetőséges long pozíciók megnyitásáért. És Te hogyan kereskednél?

Konklúzió

Noha a piac rendkívül optimista az USA-Kína megállapodást illetően, még mindig fennáll a lehetősége annak, hogy ez a megállapodás nem jön létre. Ebben az esetben az eladók veszik át az irányítást a DJI30 index CFD vásárlói felett. Sok kezdő kereskedő vélhetőleg aggódni kezd majd, hogy mely irányba mozduljon, míg ezzel egy időben fél annak lehetőségétől is, hogy vesztes pozícióba lép be.

Ez egy teljesen természetes emberi ösztön, de ne felejtsük el, hogy a kereskedő igazi feladata az, hogy jól kezelje a lehetőségeket és a kockázatvállalást, és ezáltal szembe tudjon nézni a bizonytalansággal. Ha előre megtervezed, hogy hogyan és mibe fektetsz be, az igen hasznos lehet ilyen helyzetekben. Még fontosabb, hogy használjuk az egyik leghasznosabb eszközt, a haladó volatiliy protection beállításokat, amikor a DJI30 index CFD lehetséges jövőbeni magas volatilitására kereskedünk.

MetaTrader 5

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat