Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Külföldre mész nyaralni? - Megmutatjuk, mennyit veszíthetsz a szabadságodon!

Június 30, 2017 15:20

Nyáron természetes, hogy elmegyünk nyaralni. A legtöbb barátom ilyenkor külföldre "menekül", hogy kicsit pihenni tudjon vagy kieressze a gőzt. Viszont azt sokan nem tudják, hogy a nyaralás egy olyan alkalom, amikor igenis veszthetünk vagy nyerhetünk a valutaváltásnál. Mindenki, aki külföldre megy nyaralni, ki van téve a tőzsdei mozgásoknak. Elmondom, miért:

Ha külföldre mész nyaralni és nem váltottál pénzt, akkor jó vagy rossz döntést hoztál? Valószínűleg nem nézted meg az elmúlt évek árfolyam mozgását, nem néztél utána, hogy a forint miként mozgott ebben az évben.

Az ismerőseim ilyenkor nagyjából 5000 dollárt váltanak be, mert szeretnének biztosra menni, hogy van pénz mindenre. Nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor nincs elég készpénz nálad, üdülsz egy görög szigeten és hirtelen sehol nem fogadják el a kártyákat és bankautomaták sem adnak ki pénzt.

Ha 5000 euróról beszélünk és megnézzük az EUR/HUF grafikont, akkor láthatjuk, hogy az árfolyam 310. Ha nem 1 hónapos, hanem több hónapos mozgást nézünk, ahol az árfolyam 305 és 315 között mozgott, ez az érték most középen van.


Forrás: Admiral Markets UK Ltd Magyarországi Fióktelepe

Ha rosszkor váltottál pénzt és buktál 10 forintot minden eurón, akkor az 50.000 forint. Ebből a legtöbb embernek egy havi benzin ki is jön, de akár egy másik wellness árának a fele is. Ez azért nem mindegy.

A karácsonyi vásárlást is tervezhetjük előre. Vannak olyan amerikai cégek, mint például az eBay, Amazon (amit nálunk is lehet kereskedni), ahonnan sokszor rendelünk mi is. Ha megnézzük az USD/HUF árfolyamot, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt több mint 1 évben most a leggyengébb a dollár a forint ellenében.

Forrás: Admiral Markets UK Ltd Magyarországi Fióktelepe, MT4 WebTrader

Azoknak, akik tavaly novemberben vagy decemberben rendeltek és váltottak, elég sokat kellett ráfizetni. A legmagasabb és legalacsonyabb árfolyam közt 35 forint van!

Ha picit nagyobb a család és jó kis ajánlatokat kaptunk el, akkor is 1500 dollárt ott tudunk ilyenkor hagyni. Ez az összeg szintén 50.000 forint veszteséget tud okozni, ha nem figyelünk.

Tehát, ha összeadjuk a nyaralást és karácsonyi vásárlást, akkor láthatjuk, hogy úgy dobtunk ki 100.000 forintot az ablakon, hogy nem is tudunk róla.

Érdemes szerintem ezek után elgondolkodni, hogy nyissunk egy demo számlát és kezdjünk el foglalkozni pl. a forint árfolyamával. Ez ingyenes és kötetlen. A kereskedés kockázatos, ezért mindenképpen ajánlom az oktatást is, de az tény, hogy nagy lehetőségek vannak a tőzsdén azoknak is, akik nem milliomosok.Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.