79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A 10 legjobb kereskedési ötlet 2019-re

Január 14, 2019 17:15

2018-ban a kereskedők és befektetők világszerte a pénzügyi piacok egyik legérdekesebb évét tapasztalhatták. Az Egyesült Államok és Kína között húzódó kereskedelmi feszültségek, a Brexit körüli problémák, valamint a kirptovalutáknál bekövetkezett összeomlás csak néhány esemény azok közül, amelyek központi kérdések voltak.

Azonban ezek az események teszik 2019-et egy igen érdekes évvé a pénzügyi világban. A mai cikkünk segítségével átnézzük a 10 legjobb kereskedési tippet az új évre, amelyek az Admiral Markets platformjain keresztül elérhetők. Ne feledjük: a kereskedés nem csak az ötletelésről szól, hanem a kereskedés végrehajtásáról és kockázatkezeléséről is. Minden kereskedés nyereséggel vagy veszteséggel végződik, ezért ne felejtsünk el felelősségteljesen kereskedni.

1.Kereskedési tipp: egy 70%-os tőzsdei összeomlás?

Röviden:

A 2008-as világválság óta 2018 volt a legvolatilisebb év, amit a globális pénzügyi piacok valaha láttak. Ez a volatilitás a növekvő kamatlábakkal együtt robbanásszerű kombinációnak bizonyulhat, és csak egy ok arra, hogy számos fedezeti alapkezelő 2019-ben előrejelzi a tőzsdei összeomlást.

Bizonyos előrejelzések 40-70%-os tőzsdei összeomlást jeleznek:

  • Scott Minerd, a Guggenheim Partners globális befektetési vezetője 40%-os visszaesést jelez előre.
  • a CIA tanácsadója, Jim Rickards azt állította, hogy a 70%-os visszaesés csupán a legjobb forgatókönyv.

A december 19-i legutóbbi FED találkozón Jerome Powell elnök ismételten kihangsúlyozta a jövőben a kamatlábakra vonatkozó növekvő álláspontját. Az elmúlt 40 évben több mint 10 gazdasági világválság előtti kamatemeléssel nem csoda, hogy a tőzsdei befektetők a legrosszabbat várják 2019-től. A technikai grafikonok számos elemzőt és kereskedőt is meggyőztek.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – SP500 CFD, havi chart, 2005.május 1.-2018. december 19. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti SP500 CFD charton látható, hogy a piac 2008 óta a legmagasabbra emelkedett csupán három főbb korrekcióval. Az utolsó visszapattanás mértéke meghaladja az előző két visszapattanást, az eladók uralják a piacot.

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – SP500 CFD, napos chart, 2018.április 27.-2018. december 20. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti napi charton az SP500 CFD-eladók küzdöttek a korábbi ellenállási szinteken. Ez azt jelenti, hogy a 2,603 dolláros árszint egy megfigyelendő terület, mivel egyes kereskedők ezt a területet friss short pozíciók kezdeményezésére használhatják. A 2019-es belépési és stop loss szintek azonosítására a price action-re alapozott stratégiákat célszerű lehet használni.

2. Kereskedési tipp: Vajon a központi bankok emelik-e az arany árát?

Röviden:

2018 első negyedévében az arany iránti kereslet 42% -kal nőtt az előző évhez képest - a World Gold Council szerint. Úgy tűnik, hogy a vásárlások többsége olyan központi bankokból származik, akik 2010-ben az arany nettó eladójaiból a nettó vevőivé átalakultak át.

Még nem világos, hogy miért kezdte el a világ néhány központi bankja az aranytartaléka emelését. Az egyik elmélet az, hogy sok feltörekvő gazdaság és szegény ország igyekszik távol maradni az amerikai dollártól, hogy megszüntesse a világ tartalékvaluta státuszát.

Oroszország és Kína nagyon aktívan gyűjtötte össze a globális kormányok támogatását egy új aranyalapú valuta létrehozására. Kína és az Egyesült Államok között a folyamatos kereskedelmi vámtarifa viták miatt kialakuló fagyos kapcsolat miatt sok befektető diverzifikálta portfólióit az aranyra – mint például a világ legnagyobb fedezeti alapkezelője, Ray Dalio.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – arany napos chart, 2017.augusztus 30- 2018. december 20., Készült: 2018. december 20. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti arany charton látható, hogy 2018-ban az eladók uralták a piacot. Ugyanakkor a 2018-as év második felében a vevők elkezdték átvenni a piacon való irányítást. A technikai indikátorok, például a mozgó átlagok segíthetnek a lehetséges belépő pontok azonosításában.

Úgy tűnik, hogy a vásárlók belépnek a 10 napos mozgó átlagra, de ez hova vezethet? Az 1.380 dolláros szint egy 5 éves csúcs, amitől biztos, hogy néhány kereskedő izgatott lesz. Te is az egyikük vagy ezeknek?

Demo számla nyitása

3. Kereskedési tipp: Vajon emelkedni fognak-e a kötvény árak a kincstárjegyek short nyomása miatt?

Röviden:

A tízéves kincstárjegyek hozama 2018-ban elérte a hét éves csúcsot. Mivel a hozamok és a kötvényárak közeli viszonyban állnak, ez segítette a 10 éves kincstári kötvény árának kritikus, hétéves alacsony szintjét.

Kína, amely az amerikai államadósság legnagyobb külföldi tulajdonosa (például a kincstári termékeken keresztül), 2018-ra csökkenti az amerikai kincstárak részesedését. A Trump-adminisztrációval folytatott folyamatos kereskedelmi vita csak az egyik oka a kínai eladásoknak.

A kincstárjegy piac short pozíciói azonban a valaha legmagasabbak a történelemben, ami erős kereskedési lehetőségeket teremt néhány befektető számára.

A kereskedés:

A milliárdos befektető, Jeff Gundlach szerint a kincstárak szélsőséges short pozíciói vezettek „short nyomáshoz". Ez az a helyzet, amikor egy erősen shortolt eszköz erőteljesen mozog, ami azt jelenti, hogy több short eladó zárja be a pozícióját, amelyek felgyorsítják az emelkedő mozgás elindulását – amely úgy tűnik, hogy elkezdődőtt.

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – USTNote_H9, havi chart, 2010 aug.1 - 2018. december 19 – Készült: 2018. december 19. 22:22 GMT

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti charton láthatjuk, hogy a tízéves kincstári kötvény CFD, a kéken kiemelt két vízszintes vonal között trendel, amelyek történelmi csúcsokat és mélypontokat képviselnek. A jelenlegi price action azt mutatja, hogy az ár felfelé mozog, miután a short sorozat kimerült.

Egyes kereskedők long pozíciókat keresnének, hogy a felső vízszintes vonalat 133.37 dollárral célozzák meg. Ha a tőzsdék 2019-ben bezuhannak, a befektetők hajlamosak arra, hogy a biztonságos menedékvalutákhoz rohanjanak, például az a kincstári kötvényekhez.

4.Kereskedési tipp: Vajon összeomlik-e az amerikai dollár Trump miatt?

Röviden:

Az amerikai dollár 2018 nagy részét emelkedéssel töltötte az amerikai Federal Reserve politikájának emelkedő kamatlábai miatt. A JP Morgan Asset Management szerint, aki több mint 1,7 milliárd dollárt kezel, a dollár 2019 második felében lecsökkenhet, ami évekig is így maradhat.

Miért veszi körül a negativitás az amerikai dollárt?

Először is, Donald Trump amerikai elnök bíztatta a Federal Reserve elnökét a kamatlábak növelésére - megállapítva, hogy egy magasabb értékű dollár kevésbé versenyképes a globális gazdasági kereskedésben. Másodszor, egyes befektetési bankok előrejelzik az amerikai gazdasági növekedés csillapodását és a Federal Reserve kamatemelési ciklusainak lehetséges szünetét. Mindkét tényező miatt a befektetők a pénzüket a jobb növekedési kilátásokkal rendelkező devizákba és piacokba helyezik, az esetleg az amerikai dollár összeomlása esetén.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – EURUSD, havi chart 2010. augusztus 1 – 2018. december 19 készült: 2018. december 19 22:22

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti képernyőkép egy EURUSD devizapár chartot mutat. Amikor az árak emelkednek, akkor az euró erősödik a dollárral szemben. Amikor az árak csökkennek, akkor a dollár erősödik az euróval szemben.

Miután a 2018-as év nagy részét csökkenésben töltötte, a pár az alacsonyabb támasz szinten tartózkodott, amelyet a kék vonal kiemel. Az eladók küzdöttek, hogy áttörjék ezt a szintet az elmúlt négy hónapban. Úgy tűnik, ez csak idő kérdése, hogy a vevők átvegyék az irányítást, hogy 2019-et egy olyan évvé tegyék, ahol az euró nagy szerepet kap az amerikai dollárral szemben.

5. Kereskedési tipp: Olaj. A 2019-es év nagy visszatérője?

Röviden:

A 2018 utolsó negyedévében az olajárak több mint 30% -kal csökkentek, ami a 2008-as pénzügyi válság óta a legrosszabb. De a fortélyos fekete arany lapjain megfordul a szerencse? Goldman Sachs szerint igen.

A befektetési bank visszafogadta a nyersolajárakat. Ez az OPEC és Oroszország december 7-i találkozója előtt volt, ahol az olajban gazdag nemzetek kartellje megállapodott abban, hogy minden nap 1,2 millió hordót vesznek el 2019 első hat hónapjában a piacon. Míg ez a hír nagyon kedvező volt a Goldman hosszú távú felhívására, mit mondanak el nekünk a chartok?

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – BRENT, heti chart 2015. április 12 – 2018. december 19 Készült: 2018. december 19, 23:03

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti, a nyersolajat bemutató charton egyértelműen látható, hogy az árak 2018 második felében jelentősen csökkentek. Míg a befektetési bankok hosszú távon emelkedhetnek az árakon, a piac továbbra is csökkenni fog a kék színnel kiemelt alacsonyabb trendvonal támasz szintjére.

Azonban ez lehet a nagy vételi lehetőség azon kereskedők számára, akik először lépnek be a piacra. A price action elemzése ezeken a szinteken kulcsfontosságú lesz annak meghatározásában, hogy a többi vevő csatlakozik-e a 2019-es visszatéréshez.

6. Kereskedési tipp: Vajon 2019-ben a kriptovaluták árai visszafordulnak?

Röviden:

2017-ben a Bitcoin vezette a kriptovaluta piacot, amely a csúcsán magasabb, mint 2000% -ra emelkedett. Egy évre rá, a 2018-as nagy kriptovaluta összeomlásban több mint 700 milliárd dollárt veszített a piaci értékéből. De az évi legalacsonyabb értékével, van, aki nagyot fogad 2019-ben a kriptovalutákra? Vannak néhányan.

A Bakkt vadiúj startup által a kereskedők nagyon izgatottak a kriptovaluták és a Bitcoin után. Az új céget a New York-i Értéktőzsde tulajdonosa - az Interkontinentális Tőzsde - indította el, és olyan nagy cégek támogatják, mint például a Microsoft és a Starbucks.

Az Interkontinentális Tőzsde támogatásának köszönhetően a Bakkt célja, hogy megfelelő infrastruktúrát és szabályozást hozzon létre a kiterjedt kripto piacra. És itt nem terveznek megállni. Szintén összeálltak a Starbucks-szal, így a közeljövőben valamikor a Bitcoin-alkalmazáson keresztül tudsz fizetni egy kávét.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – BTCUSD napi chart, 2017.november 29-2018. december 20 Készült: 2018. december 20, 15:03 Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A Bitcoin vásárlóit ez a közelmúltbeli hír bátorította, mivel az árak a 2018-as évek második felére emelkedtek. A fentiekben kiemelt technikai ellenállással - a kék vonallal kiemelve - úgy tűnik, hogy a vevők rövid távú irányítást gyakorolnak a piacra. Egy kitörés és 2019 a kriptovaluta újjáéledésének éve lehet. Hogyan fogsz ezalatt kereskedni?

Nyiss egy Forex és CFD kereskedési számlát!

7. Kereskedési tipp: A 2018-as 20,5 milliárd dolláros bevétel a feltörekvő piacokra továbbra is növekszik 2019-ben?

Röviden:

A feltörekvő piacok ETF-eibe történő beáramlás 2018-ra több mint 20,5 milliárd dollárra nőtt. Az ETF vagy másnéven tőzsdén kereskedett alapok befektetések a fejlődő nemzetek és árucikkek széles választékába. A november 23-án végződő hét a feltörekvő piacok ETF-eibe történő beáramlás hatodik egymást követő hetét is jelölte - és emellett a növekedés mellett nem lehet észrevétlenül elmenni.

A Morgan Stanley befektetési bank nagyon erős az ágazatban. Csatlakoznak más befektetőkhöz, mint például az Aberdeen Standard Investments, a Goldman Sachs Asset Management és a BlackRock Inc, a 2018-as feltörekvő piacok potenciálját vizsgálva.

A kereskedés:

A feltörekvő piacokra való kitettség keresésének egyik legjobb módja az ETF-ek használata. Például a Vanguard FTSE Emerging Market ETF CFD követi ennek az alapnak az árát, amely Európában, Ázsiában, Afrikában, Közép- és Dél-Amerikában és a Közel-Keleten számos feltörekvő piacon fektet be nagy- és középvállalkozásokba.

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition - #VMO, heti chart, 2011. február 13 – 2018. december 20 Készült: 2018. december 20, 15:19 Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A Vanguard FTSE Emerging Market ETF CFD fenti chartján sok interakció történt az 500-as heti egyszerű mozgó átlaggal. A piac nyolcszor pattant vissza a mozgó átlagtól, és háromszor tört ki. Ha a vevők meghaladják a mozgó átlagot - és felette maradnak, akkor több milliárd dolláros értékű további beáramlást láthatunk a feltörekvő piacokra. Ha ez bekövetkezik, a kérdés az az, hogy szeretnél-e benne részt venni vagy nem?

8. Kereskedési tipp: Vajon a Brexit megmenti a brit fontot?

Röviden:

Az Egyesült Királyság 2019. március 29-én 23 órakor elhagyja az Európai Uniót. A brit font a közelmúltban az Egyesült Királyság és az EU közötti kereskedési kapcsolat bizonytalanságának köszönhetően megnövekedett volatilitást tapasztalt.

2019 eleje a brit font jövőbeli irányában kulcsfontosságú lesz. Theresa May az Egyesült Királyság miniszterelnöke szavazásra bízza a parlamentet. Az utolsó szavazás eltörlése miatt, amely a megállapodás vagy a megállapodás nélküli és a Brexit között áll.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – GBPUSD, heti chart 2015. április 19 – 2018. december 19Készült: 2018. december 19 Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti GBPUSD charton a devizapárosítás 2018-ban egy kritikus helyzetben végződik. A devizapár csökkenése az alacsonyabb trendvonal támasz vonalán kék színnel van jelölve. Ha a kereskedők meghaladják ezt a szintet, akkor a brit font valamilyen támasz vonallal magasabb szintre juthat. Ebben az esetben bármely short eladó kiléphet a pozícióiból, ami lehetővé teszi a deviza hatalmas fordulási történetének kezdetét.

9. Kereskedési tipp: Itt az idő a Facebook újra kedvelésének?

Röviden:

2018. július 26-án a Facebook megdöbbentette a piacot, miután elismerte, hogy a Cambridge Analytica megsértése után, 87 milliós felhasználói csökkenés következett be. Ez hozzá segítette a részvényt, hogy 119 milliárd dollárt veszítsen a piaci kapitalizációjából. Azóta a részvény tovább csökkent a szélesebb technológiai piacon, ahol a legutóbbi adatvédelmi kitettség eredményeképpen a részvényárfolyam további 7% -át érte el.

Azonban itt az idő, hogy újra kedveljük ezt a részvényt?

A Facebook 2018-as harmadik negyedéves eredménykimutatásában a számok tükrözik a felhasználói bázis stabilitásának visszaállítását, miután hárommillió európai felhasználó elhagyta a szociális média platformot az év elején. Úgy tűnik, hogy a vállalat nagyon komolyan veszi a közelmúltbeli eseményeket, ezért a biztonságát és biztonsági személyzetét megduplázta 10 000-ről 20 000-re.

A kereskedés:

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition – #FB heti chart 2015. április 19 – 2018. december 19. Készült: 2018. december 19 23:45

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A Facebook CFD fenti chartján az eladók továbbra is irányítják a piacot. A vevők megpróbálták áttörni a 34 napos exponenciális mozgó átlagot, ami lila színnel van jelölve. Ha a kereskedők újra hajlanak a Facebook felé, akkor a piac keresni fogja a vevőket, hogy átvegyék az irányítást az ilyen mozgó átlag felett. Ezután a vállalat feladata, hogy megforduljon, és még több vásárlót vonzzon a részvény kereskedésére.

10. Kereskedési tipp: A pénzügyi világ új STAR-jai

A CNBC előadója, Jim Cramer-től származik a FANG kifejezés, amely a 4 legaktuálisabb technológiai részvényre értendő : Facebook, Amazon, Netflix és Google. Míg egyes részvények 2018-ban jól szerepeltek, mások kevésbé.

És létezik egy új betűszó, ami felkeltette a részvénykereskedők érdeklődését: A részvény csoport STAR-jai. Ez magába foglalja az alábbiakat:

  • Shopify
  • Trade Desk
  • Adobe
  • Roku
  • Square

A Shopify és a Square csak 2015-ben kerültek nyilvánosságra és váltak kereskedhetővé. A Square 2016-ban debütált nyilvánosan. Miközben ezek a vállalatok nagyon fiatalok, az Admiral Markets-nél már elérhetőek. Talán az egyik ilyen piacvezető internet-szolgáltatási részvény lesz 2019 nagy újdonsága? Hogyan készülsz fel rá?

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.