76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A Litecoin „felezés” 370%-al növelte az érme értékét idén! Lesz további emelkedés?

Július 12, 2019 17:56

Az igen felkavaró 2018-as évet követően, mely során több mint 770 milliárd dollár tűnt el a kriptopiacról, a legtöbb fő kriptovaluta idén igen nagy hanggal tért vissza – ez leginkább az olyan kulcseseményeknek köszönhető, mint az ún. „halving" vagy „felezés". Az egyik kriptovaluta azonban különösen kiemelkedő az idén, és ez nem a legismertebb és legnagyobb kriptovaluta, a Bitcoin, hanem a Litecoin. A Litecoin 370%-ot emelkedett az idei évben, és egyes elemzők szerint ez még csak a kezdet.

Ebben a cikkben kifejtjük, mit is jelent pontosan a „halving", azaz „felezés", miért egyre izgatottabbak a kriptovaluta-kereskedők, és hogy hogyan tudnál te is részese lenni ennek az izgalmas szituációnak.

A Litecoin felezés

2019 augusztus 5-ét már most jelöld meg a naptáradban, hiszen ezen a napon a Litecoin blokkolja a bányászati jutalom felét. Ez annyit tesz, hogy ettől a naptól kezdve a Litecoin bányászok 12,5 Litecoin-nal lesznek jutalmazva a jelenlegi 25 Litecoin jutalom helyett, melyet az érme 1 blokkjának kibányászásáért kapnak.

Ez az esemény – mely „felezésként" vált ismertté – minden 840.000 kibányászott blokk után történik, ami nagyságrendileg 4 évente következik be. A legutóbbi Litecoin felezés az érme értékének 60%-os emelkedését eredményezte az azt megelőző 3 hónapban.

Az alaptézis az, hogy ha csökkentik Litecoin-ok mennyiségét, az magasabbra nyomja az árat, az érme értékének megtartása mellett. A közelgő Litecoin felezés kisebb tébolyulatot generált a Litcoin árában, ahogyan arról a következő bekezdésünkben is olvashatsz.

Hogyan kereskedjünk a Litecoin felezés mellett

Az egyik oka, hogy bizonyos kereskedők kedvelik a kriptovalutákkal való kereskedést, az a jelentős ármozgásoknak és a volatilitásnak köszönhető, amit ez a piac produkál. Elég csupán a Litecoin heti chart-ját megnéznünk az US dolláréhoz viszonyítva (LTC/USD) és már láthatjuk is, mennyire volatilis.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, LTCUSD, heti grafikon – 2011 október 23. és 2019 július 3. között, készült: 2019 július 3. 12:01 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Mivel egyre többen kereskednek aktívan a Litecoin-nal, a piac likviditása emelkedett. A közelgő Litecoin felezés esemény okán több kereskedő már megkezdte felvenni a pozícióját – ez is segíthette a Litecoin 370%-os meglódulását az idei éveben. Egyesek szerint az említett emelkedés a történelmi jelentőségű 2017-2018-as zuhanás utáni hosszasan elhúzódó újbóli megerősödés eredménye, azonban az LTCUSD legutóbbi price action mozgásai egyértelműbben mutatják a jelenlegi keresletet:

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, LTCUSD, napi grafikon – 2018 december 3. és 2019 július 3. között, készült: 2019 július 3. 12:06 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti grafikonon az LTCUSD CFD napi price action mozgása látható. A kriptovaluta CFD-k (Contracts for Difference) lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy anélkül kereskedjenek/spekuláljanak a kriptovaluta árával, hogy birtokolnák az adott érmét. A kereskedés ezen formája mellett a trader-eknek short és long pozíciók felvételére is lehetőségük van a piacon.

Azon kriptovaluták, amelyeket euróhoz viszonyítva kereskednek, mint például a LTCEUR, a hét minden napján, napi 24 órában kerekedhetők. Az LTCEUR alább látható chart-ja igen hasonló a LTCUSD chart-jához, ami azt jelenti, hogy a kereskedők ugyanazokat a technikai elemzési képességeket alkalmazhatják mind a kettőn.

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, LTCEUR, napi grafikon – 2018 december 3. és 2019 július 3. között, készült: 2019 július 3. 12:10 (BST). – Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Az LTCEUR CFD fenti grafikonján a piros hullámos vonal az 50 napos Mozgó Átlag. Ez az indikátor – amely a MetaTrader platformján ingyenesen elérhető – segíti a kereskedőket a piac trendjének elemzésében.

Amikor a mozgóátlag emelkedik, az azt jelzi számunkra, hogy átlagban az ár emelkedik. Ez azt jelenti, hogy többen vásárolnak, mint eladnak. A kereskedők számára ez egy egyedi mód a piac trendjének meghatározásához.

  • Ha az ár a mozgóátlag fölött marad, akkor a vásárlók uralják a piacot – long pozíció felvétele ideális lehet.
  • Ha az ár a mozgóátlag alá törik, az eladók átvehetik a kontrollt a piac felett – shortolás lehet az ideális a szituációban.

A kereskedők gyakorta használnak indikátorokat a MetaTrader platform-on, ahogy price action mintázatokat is, hogy jobban meg tudják ítélni, mikor érdemes vásárolni vagy éppen eladni. Ezek az eszközök együttesen járulnak hozzá a kereskedési stratégia kialakításához. Amennyiben kifejezett elképzelésed van arról, hogy melyik kriptovalutához van szükséged kereskedési stratégia kidolgozására, akkor weboldalunkon található Tőzsde stratégiák 2019-re cikkünk hasznos lehet számodra, hogy még ma belekezdhess a kereskedésbe.

A kriptovaluta CFD-k kereskedése

A kriptovaluta CFD kereskedés lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egy adott kriptovaluta árával spekuláljanak, ahelyett, hogy birtokolnák azt.

A professzionális kereskedők számára ez heti hét napon át, napi 24 óra kereskedést is jelenthet, amennyiben a választott kriptovaluta kereskedése euróval szemben történik. A CFD kereskedés továbbá lehetővé teszi a long pozíciók felvételét és a shortolást is, akármelyik kriptovaluta CFD esetében - mindezt bármely, konkrétan a kriptovaluta-kereskedéshez szükséges eszköz nélkül.

Kereskedj az LTCUSD, LTCEUR, LTCBTC, BTCEUR, ETHEUR és még sok már devizapár CFD-ivel! Kattints az alábbi képre, nyiss egy éles számlát és kezdj el kereskedni még ma!

Kriptovaluta

NFORMÁCIÓ AZ ELEMZÉSI ANYAGOKKAL KAPCSOLATBAN:

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.