Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

A Lyft IPO-ja 21%-kal emelkedett. Mi várható ezután?

Április 04, 2019 13:06

Gondoltad volna, hogy egy halomnyi milliárdos cég áll sorban és készül munkáját a nyilvánosság elé tárni a Szilícium-völgyben? Ez esély lehet arra, hogy olyan feltörekvő cégekbe fektethessünk, amilyen a Facebook vagy a Netflix, már a kezdetek kezdetén! Nézzük meg a Lyft IPO-ját egy kicsit részletesebben, és azt, hogy vajon érdemes lehet-e a továbbiakban figyelemmel kísérnünk.

A második helyen álló amerikai fuvarmegosztó óriás, a Lyft (ami egyben az Uber versenytársa), első nyilvános részvénykibocsátásának napján, március 29-én 32,5 millió részvényt bocsátott a piacra 72$-os részvényáron.

A Lyft elképesztő sikereket mutatott: első napját a Nasdaq részvénytőzsdén 87,24$-al nyitotta – ami egy igen nagyszerű, 21%-os emelkedést jelent az IPO-jához képest! A nap végére a részvény 8,7%-kal a jegyzett ára felett, 78,29$-on zárt – ezzel 22,4 milliárd $-os piaci értéket adva a cégnek.

Az áremelkedés részben a túlkeresletnek köszönhető. Míg egyes befektetők továbbra is a Lyft-be fektetnek, mi vizsgáljuk meg a céget részletesebben, és nézzük meg, hogy vajon mit hozhat a jövő ennek a milliárdos cégnek.

Mi is az a Lyft?

A Lyft egy fuvarmegosztó cég, amely 2012-ben indult útjára. Noha talán nem annyira ismert mint versenytársa az Uber, mégis az USA második legnagyobb fuvarmegosztással foglalkozó vállalata. Íme néhány kulcsfontosságú tudnivaló a cégről:

  1. A Lyft piaci részesedése az USA-ban 29% körül van
  2. A Lyft egyelőre kizárólag az USA-ban és Kanadában működik
  3. A Lyft körülbelül 1 millió fuvart bonyolít le egy nap alatt
  4. 2018-ban 103%-kal több fuvart tudhattak maguk mögött, mint az előző évben
  5. A Lyft 76%-al növelte a bruttó foglalásait 2017-től 2018-ig, amely 8,1 milliárd $-ra rúg

Egyes befektetők maximálisan elégedettek ezekkel a statisztikákkal. Valójában egyesek inkább azért örülnek, mert a részvényár 21%-kal a kibocsátási ára fölé szökött. Az Admiral Markets lehetőséget nyújt a Lyft részvényekkel való kereskedésre, így te is kihasználhatod ezt a kivételes alkalmat.

Vajon érdemes-e a Lyft IPO-jába fektetni?

Noha a Lyft növekedési számai rendkívül elismerésre méltóak, ők még mindig csak egy nagyon fiatal technológiai startup cég. Az ilyen fiatal cégekbe történő befektetés kockázata abban rejlik, hogy akár évekbe is telhet, hogy a befektetés profitot hozzon, és az is elképzelhető, hogy folytonosan nagy ingadozásokat mutat a részvényáraiban is. Például a Tesla részvényára igen vadul megemelkedett, közel 2000%-al magasabbra a 2010-es IPO-ja óta, egyelőre azonban még mindig nem termel profitot.

A technológiai cégekről azt kell tudni, hogy minden centet agresszívan visszaforgatnak a cég fejlesztésébe a növekedés érdekében. Ezért van az, hogy annak ellenére, hogy a Lyft 688 millió $-t veszített 2017-ben, és további 911 millió $-t használt fel 2018-ban, intézményi befektetők (a cég befektetői, akik már a nyilvánosságra hozatal előtt befektettek) 15,1 milliárd $-ra értékelték a céget közvetlenül az IPO kibocsátása előtti befektetések során.

A technológiai cégek értékének meghatározásában gyakran a jövőbeni növekedés lehetősége játszik fontos szerepet, és pont emiatt lehetséges az, hogy egy technológiai cég részvényára megemelkedhet annak ellenére, hogy nem mutat profitot. Természetesen nem minden cég számára adatik meg, hogy IPO-jaiból emelkedő részvényár jöjjön létre, így az, hogy saját gondossággal megvizsgáljuk és megértsük a befektetés kockázatait, nagyon fontos.

Segítheti-e a Lyft IPO a cég növekedését?

Az egyik legfőbb oka annak, hogy egy cég részvényeket bocsát ki a nyilvánosság számára az az, hogy gyarapítsa a tőkéjét a növekedés érdekében. Március 29-én a Lyft IPO-n keresztül a cég 2,34 milliárd $-al gyarapodott. A befektetők várni fogják, hogy a tőkéjük megtérüljön. Ha a jövőbeni nyereségek ígéretesnek látszanak, akkor még több befektető fog beszállni, hogy segítsék a részvényár emelkedését. Ha a jövőbeni nyereség lehetősége nem tűnik túl jónak, akkor némely befektetők irányt váltanak, és keresni kezdik a legközelebbi legjobb lehetőséget.

Mit tartogathat a Lyft a jövőre nézve?

Először is, a cég nagy hangsúlyt fektet az automatizált fuvarozásra. 2018-ban a Lyft elindította az úgynevezett Aptiv flottáját, ami egy önvezető autós szolgáltatás Las Vegasban. Egyelőre már több mint 30.000 utat bonyolítottak le. Továbbá, a Lyft mindenféle típusú városi közlekedés és mobilitás irányába terjeszkedik. 2018-ban felvásárolták az USA legnagyobb biciklimegosztó cégét. Az azonban bizonyos, hogy a befektetők érdeklődéssel fogják figyelemmel kísérni, hogy hogyan képes felvenni a harcot konkurensével, az Uber-rel.

Konklúzió

A Lyft IPO-ja az első 2019-ben, és a technológiai IPO-k számára egy történelmi év kezdetét jelentheti. Sok befektető használja a Lyft IPO-kat arra, hogy tesztelje az elméleteit és stratégiáit az Uber 120 milliárd dolláros IPO-jára áprilisban. Te hogyan készülsz fel a kereskedésre?

metatrader 5

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.