Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mi a Blockhain Fork?

Augusztus 09, 2017 13:28

Ha gyakran figyeled a Bitcoinnal kapcsolatos híreket, valószínűleg sokat hallottál már a "forkról". Most megmutatjuk, mit jelentenek és hogyan befolyásolhatják a kriptovalutájukat.

Mi a Blockchain Fork?

A Blockchain "fork" egy elágazásra utal, pontosabban a blokklánc elágazásra, ahol a forráskód másolásával és megváltoztatásával egy másik blokkcsatornát hoznak létre. Például a Litecoin (LTCUSD) kriptovaluta egy Bitcoin (BTCUSD) fork, mivel a fejlesztők átmásolták a Bitcoin kódját és számos módosítást hajtottak végre, új projektet indítottak el.

A Bitcoin szoftver forkja bonyolult, mivel minden Bitcoin csomópontot futtató felhasználónak fenn kell tartania a hálózattal való kompatibilitást, vagy a bányászok elkezdik a hibás blokkláncot bányászni.

Miért történik a Blockchain Fork?

A kriptovaluták blockchain megoldásai általában nyílt forráskódúak, ami azt jelenti, hogy a kód ingyenes és mindenki számára elérhető a megtekintéshez és felhasználáshoz. Ahogy a devizák fejlődnek és változhatnak az idő múlásával, bizonyos változtatásokat kell végrehajtani a protokolljaikban. Az ilyen változások lehetnek apró eltérések, de akár hatalmas változások is, mint például a maximális blokkméret növelése. A blockchain változásaira a bányászok közösségén belül eltérő módon tekintenek. Néhányan elfogadják a változást, mások nem. Az ilyen megosztások a hálózati infrastruktúrában új blokklánc és új kriptovaluták létrehozását is eredményezhetik, amint azt a továbbiakban is olvashatod.

Mi a Hard Fork?

A hard fork egy változás a kriptovaluta protokolljában, amely visszafelé nem kompatibilis a deviza korábbi verziójával. Például mindenkinek, aki egy csomópontot futtat a Bitcoin-hálózatban, feltétlenül frissítenie kell a szoftvert az új blokkok felismerése érdekében.

A hard fork olyan helyzet, amelyben az új szoftvert futtató csomópontok elkülönülnek a kriptovaluta korábbi verziójától. Ha a csomópontok fele az új verziót futtatja, a másik fele pedig a régi verziót futtatja és más blokkokból bányászik, akkor ténylegesen két különböző lánccal rendelkezik – ebből keletkezett a "fork" kifejezés.

Mi a Soft Fork?

A soft fork egy változás a kriptodeviza protokollban, ahol csak a korábban érvényes blokkok lesznek érvénytelenek. Ez a módosítás visszafelé kompatibilis, mert a szoftver régebbi verziói felismerik az új blokkokat.

Míg a hard forknál a bányászoknak frissíteniük és érvényesíteniük kell az új szabályokat, a soft fork csak a csomópontok többségének frissítését követeli meg és egyezteti az új verzión. Ez azt jelenti, hogy egy soft fork kevesebb kaotikus hatást gyakorol a hálózatra, mert mind a régi, mind a frissített csomópontok továbbra is felismerik az új blokkokat, és egyezést tartanak fenn a blokkhálózaton.

A fork néhány példája...

A soft fork a Bitcoin blokklánc fejlesztésének leggyakoribb módja, mert itt a hálózat felosztása állítólag alacsonyabb kockázattal jár. A sikeres soft fork példáját képezik az olyan szoftverfrissítések, mint például a BIP 66 - amelyek az aláírás érvényesítését teszi lehetővé -, illetve a P2SH-t - amelyek megváltoztatták a Bitcoin címformázását.

A hard fork legfontosabb példája az Ethereum. Ez a DAO (a digitális Decentralizált Autonóm Szervezet) hackja után történt, amely egy ambiciózus projekt volt, kizárólag az Ethereum platformra épülő okos szerződéseken alapult. Nem sokkal a rekord 150 millió dolláros crowdfunding után valaki elkezdett pénzt szivárogtatni a projektből, és elveszítette az 50 millió dolláros Ether értéket, ami a hackeld a hackert döntést eredményezte - azaz az Ethereum Alapítátványak közbe kellett lépnie, és szétosztania az egész blokkláncot, ami két kriptovalutára ágazást eredményezett – az Ethert és Ethereum Classic-ot.

Az Admiral Markets a CFD ajánlatának keretén belül kereskedhetsz a 4 legnagyobb kriptovaluta CFD-vel - Bitcoin CFD (BTCUSD), Ether CFD (ETHUSD), Litecoin CFD (LTCUSD) és Ripple CFD (XRPUSD). Ellentétben a szabályozatlan kriptodeviza kereskedéssel, a mi kriptodeviza CFD kontraktusainkkal továbbra is kereskedhetsz a megbízható brókerednél, és a hackerek nem férhetnek hozzá közvetlenül a tőkédhez. Emellett a kriptovaluték árának ingadozását is kihasználhatod, mivel ezeket az eszközöket akár 1:5-ös tőkeáttétellel kereskedheted. Ezek az instrumentumok kétségtelenül a legnépszerűbbek a világon, szóval miért ne próbálnál meg velük kereskedni? A MetaTrader 4 a világ legnépszerűbb kereskedési platformja. Töltsd le ingyen és vágj bele a kriptodeviza CFD kereskedésbe még ma!


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.