Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
  • Tőkeáttétel eddig:
    1:30 a lakossági ügyfeleknek,
    1:500 a szakmai ügyfeleknek
  • FSCS védelem
  • Negatív Egyenleg Elleni Védelem
TOVÁBB
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Mi a Blockhain Fork?

Augusztus 09, 2017 13:28

Ha gyakran figyeled a Bitcoinnal kapcsolatos híreket, valószínűleg sokat hallottál már a "forkról". Most megmutatjuk, mit jelentenek és hogyan befolyásolhatják a kriptovalutájukat.

Mi a Blockchain Fork?

A Blockchain "fork" egy elágazásra utal, pontosabban a blokklánc elágazásra, ahol a forráskód másolásával és megváltoztatásával egy másik blokkcsatornát hoznak létre. Például a Litecoin (LTCUSD) kriptovaluta egy Bitcoin (BTCUSD) fork, mivel a fejlesztők átmásolták a Bitcoin kódját és számos módosítást hajtottak végre, új projektet indítottak el.

A Bitcoin szoftver forkja bonyolult, mivel minden Bitcoin csomópontot futtató felhasználónak fenn kell tartania a hálózattal való kompatibilitást, vagy a bányászok elkezdik a hibás blokkláncot bányászni.

Miért történik a Blockchain Fork?

A kriptovaluták blockchain megoldásai általában nyílt forráskódúak, ami azt jelenti, hogy a kód ingyenes és mindenki számára elérhető a megtekintéshez és felhasználáshoz. Ahogy a devizák fejlődnek és változhatnak az idő múlásával, bizonyos változtatásokat kell végrehajtani a protokolljaikban. Az ilyen változások lehetnek apró eltérések, de akár hatalmas változások is, mint például a maximális blokkméret növelése. A blockchain változásaira a bányászok közösségén belül eltérő módon tekintenek. Néhányan elfogadják a változást, mások nem. Az ilyen megosztások a hálózati infrastruktúrában új blokklánc és új kriptovaluták létrehozását is eredményezhetik, amint azt a továbbiakban is olvashatod.

Mi a Hard Fork?

A hard fork egy változás a kriptovaluta protokolljában, amely visszafelé nem kompatibilis a deviza korábbi verziójával. Például mindenkinek, aki egy csomópontot futtat a Bitcoin-hálózatban, feltétlenül frissítenie kell a szoftvert az új blokkok felismerése érdekében.

A hard fork olyan helyzet, amelyben az új szoftvert futtató csomópontok elkülönülnek a kriptovaluta korábbi verziójától. Ha a csomópontok fele az új verziót futtatja, a másik fele pedig a régi verziót futtatja és más blokkokból bányászik, akkor ténylegesen két különböző lánccal rendelkezik – ebből keletkezett a "fork" kifejezés.

Mi a Soft Fork?

A soft fork egy változás a kriptodeviza protokollban, ahol csak a korábban érvényes blokkok lesznek érvénytelenek. Ez a módosítás visszafelé kompatibilis, mert a szoftver régebbi verziói felismerik az új blokkokat.

Míg a hard forknál a bányászoknak frissíteniük és érvényesíteniük kell az új szabályokat, a soft fork csak a csomópontok többségének frissítését követeli meg és egyezteti az új verzión. Ez azt jelenti, hogy egy soft fork kevesebb kaotikus hatást gyakorol a hálózatra, mert mind a régi, mind a frissített csomópontok továbbra is felismerik az új blokkokat, és egyezést tartanak fenn a blokkhálózaton.

A fork néhány példája...

A soft fork a Bitcoin blokklánc fejlesztésének leggyakoribb módja, mert itt a hálózat felosztása állítólag alacsonyabb kockázattal jár. A sikeres soft fork példáját képezik az olyan szoftverfrissítések, mint például a BIP 66 - amelyek az aláírás érvényesítését teszi lehetővé -, illetve a P2SH-t - amelyek megváltoztatták a Bitcoin címformázását.

A hard fork legfontosabb példája az Ethereum. Ez a DAO (a digitális Decentralizált Autonóm Szervezet) hackja után történt, amely egy ambiciózus projekt volt, kizárólag az Ethereum platformra épülő okos szerződéseken alapult. Nem sokkal a rekord 150 millió dolláros crowdfunding után valaki elkezdett pénzt szivárogtatni a projektből, és elveszítette az 50 millió dolláros Ether értéket, ami a hackeld a hackert döntést eredményezte - azaz az Ethereum Alapítátványak közbe kellett lépnie, és szétosztania az egész blokkláncot, ami két kriptovalutára ágazást eredményezett – az Ethert és Ethereum Classic-ot.

Az Admiral Markets a CFD ajánlatának keretén belül kereskedhetsz a 4 legnagyobb kriptovaluta CFD-vel - Bitcoin CFD (BTCUSD), Ether CFD (ETHUSD), Litecoin CFD (LTCUSD) és Ripple CFD (XRPUSD). Ellentétben a szabályozatlan kriptodeviza kereskedéssel, a mi kriptodeviza CFD kontraktusainkkal továbbra is kereskedhetsz a megbízható brókerednél, és a hackerek nem férhetnek hozzá közvetlenül a tőkédhez. Emellett a kriptovaluték árának ingadozását is kihasználhatod, mivel ezeket az eszközöket akár 1:5-ös tőkeáttétellel kereskedheted. Ezek az instrumentumok kétségtelenül a legnépszerűbbek a világon, szóval miért ne próbálnál meg velük kereskedni? A MetaTrader 4 a világ legnépszerűbb kereskedési platformja. Töltsd le ingyen és vágj bele a kriptodeviza CFD kereskedésbe még ma!


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.