Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

83% esély van arra, hogy a Mikulás Rally valós jelenség - Hogyan fogsz kereskedni?

December 10, 2018 12:48

Mikulás rally jelenség

Az új adatok szerint, 83%-os esély van arra, hogy a Mikulás rally valós jelenség. Soha nem hallottál még róla? Ne aggódj. A mai cikkünkben megvitatjuk, mit is jelent a Mikulás rally, mi okozza, és hogyan tudod még ma elkezdeni a kereskedést.

Mit értünk Mikulás rally alatt?

Ahogy a neve is sugallja, a Mikulás rally a piacok gyors és jelentős emelkedését jelenti a decemberi időszakban. Bár ez nem minden évben történik meg, a statisztikák magukért beszélnek:

  • Az amerikai indexek esetében, az SP500 CFD-hez hasonlóan a rally az év utolsó öt kereskedési napján és a január első két kereskedési napján átlagosan 1,3%-os hozamot ért el 1950 óta, 75%-os pozitív megtérüléssel 1969 óta.
  • Az FTSE100 CFD, amely az Egyesült Királyság tőzsdéjét képviseli, decemberben 83,3%-kal emelkedett. Átlagos nyeresége 1987 óta 2,4% volt.

Akár hisznek a kereskedők és a befektetők a szezonális trendben, akár nem, mindenkinek érdemes figyelembe vennie, hogy a lehetőség van arra, hogy év végére a piacon növekedés várható.

Mi okozza a Mikulás rallyt?

Nincs egyértelmű kimutatás arra vonatkozóan, hogy mi okozza ezt a szezonális trendet az év vége felé. Azonban van néhány elmélet arra vonatkozóan, hogy a piacok miért rallyznak decemberben:

  • Több ember van szabadságon. Ez azt jelenti, hogy a short eladók távol vannak, így az algoritmusok long pozíciókat építenek a befektetői portfóliók számára.
  • A befektetők több idényjellegű részvényt vesznek (kiskereskedések, légitársaságok stb.), várva a karácsonyi bevételek növekedését a következő negyedévben.
  • Vadászat a kedvezményes, olcsó részvényekre a következő évi portfólióba.
  • Az alapkezelők egyensúlyban tartják a portfóliójukat. Gyakran vezetők döntenek olyan részvényekről, amelyek nem működnek és újra befektetnek olyan részvényekre, amelyek megfelelőek a számukra.
  • Befektetés karácsonyi bónuszokba

Természetesen ez lehet csak egy önbeteljesítő jóslat is. Mivel sokan tudnak a Mikulás rally-ról, ha látják, hogy a piacok magasabbra emelkednek, azt gondolják, hogy beindult és szintén elkezdenek venni. Tehát mindez a piac tömegpszichológiájához tartozik.

Mint tudjuk, ez egy visszatérő tendencia, hogy a tőzsdeindexek emelkednek az év végén, de nem is kérdés az, hogy más eszközöket is érdemes használni a kereskedési döntéseink meghozatalához. Ez lehet akár technikai elemzési eszköz, például az ármozgások és a támasz, ellenállási szintek.

Hogyan kereskedjünk a Mikulás rally alatt?

A kereskedők sokféle módon kihasználhatják ezeket a szezonális trendeket. Nézzünk meg egy lehetséges módot az FTSE100 kereskedésére.

FTSE100 napos chart

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition FTSE100, napos, Időszak: 2017. március 20-2018. október 18., készült: 2018. december 4. 11:46 AM GMT

Amint az a fenti charton látható, az FTSE 100 oldalazik, nagy swingekkel lefele és felfele a 2017-es és a 2018-as év nagy részében. Ugyanakkor tudjuk, hogy vannak olyan statisztikák, amelyek előnyünkre válhatnak, például az a tény, hogy a piac decemberben 83,3% -kal emelkedett. Semmi sem biztos, de kiindulásnak nem rossz.

Most nézzük meg közelebbről 2017 decemberét.

FTSE100 MT5 Supreme Edition

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition FTSE100, napos, Időszak: 2017. augusztus 3-2018.május 9., készült: 2018. december 4. 11:49 AM GMT

Látjuk, hogy 2017 decemberében magasabb rally volt. A kereskedők 2017. december 15-én használhatták az egyszerű price action mintázatokat, például az engulfing chart mintázatot. Ez a mintázat azt jelenti, hogy az egyik gyertya teljesen lefedi az előző napi kereskedési tartomány minimumát és maximumát.

FTSE100 napos chart bullish engulfing

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition FTSE100, napos, Időszak: 2017. október 11-2018.február 27., készült: 2018. december 4. 11:54 AM GMT

Egy lehetséges belépési pont lehetett volna a bullish engulfing bar maximumából való kitörés 7503-nál, stop loss elhelyezéssel a bar minimumánál, 7431-en. Ha a kereskedés meghaladta a belépőárat, és ezután elérte a stop losst, az 72 pont veszteséghez vezetne, ami 10 lotnál 720 font veszteséget eredményezett volna. Ha a kereskedés a hónap végén került volna lezárásra, 7698-nál, akkor az 1950 font nyereséget eredményezett volna.

Vajon hogyan fogsz kereskedni a tőzsdeindexekkel decemberben?

Kereskedj részvényekkel és ETF-ekkel az Admiral Markets-nél

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1.Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2.Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3.Az Elemzés mindegyikét egy független elemző készítette (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján.

4.Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5.Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6.Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7.Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8.Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

9.A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.