Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Mikulás Rally - Valóság vagy legenda?

December 16, 2016 14:50

Te hiszel a Mikulásban? A Wall Street igen… Vagy legalábbis azt reméli, hogy Te igen. Minden évben, ebben az időszakban, sok elemző és bróker utal a "Mikulás Rally"-ra, amely az esetek nagy részében árfelhajtó hatású.

Miért történik ez?

Talán soha nem tudjuk meg – számos magyarázat van erre, például az üdülési időszak okozta optimizmus, az évvégi adó szabályozások, stb.

Ne dőlj be az értékesítői trükköknek. A tőzsde teljesítménye általában karácsony előtt nem jobb, mint középszerű.

Nézzük meg a tőzsde nyereségét dec. 1-jétől a hónap legmagasabb zárásán keresztül. Átlagban a Dow Jones Industrial Average (#DJI) amióta csak megalkották 1896-ban 3,1%-kal emelkedik a hónap eleje óta.

Valójában a 3,1%-os rally átlag alatti. A többi 8 másik hónapban- márciustól októberig- erősebbek a rallik, mint decemberben. A piac mozgása tehát karácsony előtt átlag alatti.

Tényleg nem hittél a Mikulásban?

A Mikulás Rally-nak van egy olyan időszaka, amely erős történelmi háttérrel rendelkezik: az utolsó 5 decemberi és az első két januári kereskedési időszak.

Mióta a Dow Jones 1896-ban létrejött, átlagosan 1.7%-ot erősödött ezalatt a 7 kereskedési időszak alatt, és az esetek 77 százalákéban mutatott emelkedést. A bevétel a rally minden hetedik napján általában pozitív volt. Azonban minden évben van legalább egy nap, amikor csökkenés van.

Indokolják-e a volatilitás kockázatának bevállalását a sikerre való magas oddsok (esély) ezalatt a 7 kereskedési időszak alatt?

A válasz nem egyértelmű – különösen miután észreveszed az alacsony likviditást, amely jellemző erre az időszakra. Ez magas kockázatot jelent, amennyiben nincs megfelelően kezelve. Azonnali veszteséget is képes okozni függő kötéseiden, ha azok a spread tágulásának köszönhetően pl. árrésbe nyílnak be.

Ne hagyd, hogy a volatilis piac becsapjon

Akár Te játszol a piaccal, akár a piac játszik veled, az a legbiztonságosabb, ha minimalizálod a volatilitás kockázatát és magasabb védelemre teszel szert.

Jelentős előnyökhöz juthatsz a volatilis körülmények alatt néhány haladó kereskedői eszközzel, amelyek segítenek elkerülni a Mikulás Rally okozta zátonyokat.

Kellemes Kereskedést Mindenkinek!

Figyelmeztetés: A múltbeli teljesítmények nem megbízható indikátorok a jövőbeli eredmények szempontjából, és előfordulhat, hogy a befektetők nem kapják vissza a teljes befektetett összeget.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.