Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mit tartogat az Ausztrál Nemzeti Bank októberi kamatláb nyilatkozata?

Október 01, 2018 20:16

Az Ausztrál Nemzeti Bank (RBA) a hivatalos kamatláb nyilatkozatát 2018. október 2-án, 17:30-kor (BST)/18:30 (CEST) teszi közzé. A kereskedők számára a legfontosabb kérdés az, hogy a központi bank csökkenti-e a kamatlábakat, tartja-e őket, vagy növeli-e azokat. Bármelyiket is választja a központi bank, nagyban befolyásolhatja az ausztrál dollár hangulatát és irányát. A kamatláb-döntések hatalmas befolyást gyakorolhatnak egy deviza nemzetközi keresletére, amit a múlt heti, az USA FED ülésén megfogalmazott cikk is kiemelt.

Azonban nem csak az ausztrál dollár lesz fókuszban. A kamatdöntések is befolyásolhatják az ASX 200-at, az ausztrál tőzsde index árfolyamát. Vessünk egy pillantást az ausztrál dollár és az ASX 200 közötti kapcsolatra, mielőtt megnézzük, hogyan tudhatnak a kereskedők potenciálisan kereskedni a közelgő RBA kamatláb-kimutatás után.

Az ausztrál dollár és az ASX 200 kereskedése

Ausztrália elsősorban árupiaci export alapú ország, amely gyakran vállal szerepet a kínai gazdasági növekedésben. Például Ausztrália a világ legnagyobb vasérc exportőre - a globális 66,6 milliárd dolláros piac 58% -át birtokolja. Ennek 84 %-a közvetlenül Kínába érkezik. Ez azt jelenti, hogy amikor Kína gazdasága bővül, több árupiacitermékre van szükség. Ennek eredményeképpen Kína ausztrál dollárral fizet az árupiacitermékekért, ami több pénzt jelent az ausztrál vállalatoknak, de egyben magasabb devizát is. Ez okozza a részvénypiac (ASX 200) és deviza (AUD) pozitív korrelációjának növekedését, azonban ez nem mindig alakul így.

Ugyanakkor ezt a korrelációt támogatja Oliver Gordon is, a Rivkin Securities globális befektetési igazgatója, aki valóban azt sugallja, hogy az AUDJPY árfolyama vezeti az ASX 200-at.

Korrelációs chart:

Forrás: Business Insider Australia- ausztrál dollár/japán jen devizapár/ASX200 összehasonlító elemzése 2008-2015

Most már tisztában vagyunk a témával, valamint a korrelált piacokkal, amelyek vezetik az ausztrál dollárt. Most nézzük meg, mit tartogat a közelgő nyilatkozat.

Az Ausztrál Nemzeti Bank kamatláb nyilatkozatának kereskedése

Sokan úgy gondolják, hogy az RBA 26 hónapos rekordot dönt a kamatláb megtartásával. A bank általi legutolsó kamatláb csökkentés 2016 augusztusában történt. A legutolsó kamatláb emelés 2010 novemberében történt. Az RBA kormányzója, Philip Lowe egy közelmúltbeli nyilatkozatban közzétette, hogy továbbra is optimista maradt, kiemelve azt a tény, hogy az ausztrál gazdaság az év első felében meghaladta a trend irányát. Azonban a kínai gazdaság lelassulása és a kereskedés tarifáinak növekedése miatt a legtöbb elemző arra számít, hogy a bank a közelgő ülésen megtartja a kamatlábakat. Egyes elemzők, köztük aCommonwealth Bank elemzője, Gareth Aird szerint a kamatlábak 2020-ig kitartanak.

Hogyan használjuk fel ezt az információt a kereskedésre?

Bizonyára láthatjuk, hogy a legtöbb elemzőnek meglehetősen gyenge az ausztrál dollárral kapcsolatos kilátása. Nagyon fontos, hogy nyomon kövessük a múltbeli kamatláb eseményeit. Nézzük meg a központi bank szeptember 4-i döntését, hogy a múlt hónapban, hogyan tartotta meg a kamatokat. Minden ilyen kereskedés, befektetés, aminek köze lehet a kamatlábak változásaihoz nagyon szigorú kockázatkezelést igényel. Legyünk tisztában azzal, hogy bármelyik irányban elmozdulhat az árfolyam olyan nagysággal, ami nem megszokott egy normális kereskedés során.

Fontos szerepe van a technikai szinteknek a kereskedés során, bár ilyen esetekben van, hogy olyan intenzitással mozdítják el az árfolyamot, mintha nem is lettek volna ott fontosabb technikai szintek.

Ha szeretnéd elkezdeni a kereskedést, nyiss egy Demo számlát és teszteld a stratégiákat, például a fenti példát egy kockázatmentes kereskedési környezetben. Amint magabiztosnak érzed magad, áttérhetsz egy éles kereskedési számlára, és felhasználhatod a stratégiáidat, élesben. Előtte, győződj meg róla, hogy érted és tudatában vagy a kockázatkezelésnek, és képes vagy hatékonyan kezelni őket.

Nyiss egy számlát

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.