Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Ne a forex vesztők miatt érezd magad hibásnak....van sokkal rosszabb is....

Június 12, 2016 18:35

Csendes gyilkosnak hívom.

Sokan szenvednek ettől, de mégsem erre koncentrálnak. Sok tradert érint, azt is megmerem kockáztatni, hogy sokkal többet mint a nem helyes stop loss használata.

Sokan szembesültek már azzal az érzéssel, amikor a vesztő trade által kevesebb tőkével tudtak csak kereskedni. Ilyenkor, akik megcsinálják a házit, azok szépen lekönyvelik a naplóba és lépnek tovább jobb esetben és dolgoznak azon, hogy legközelebb profitos kereskedést (tradet) folytassanak le.

Azt viszont, nagyon kevesen tudják vagy akarják mérni, hogy a profitos kereskedés után mennyit veszítettek. Ezek azok a vesztők, amik láthatatlanok a kezdőknek és nem számolnak vele. Mindig csak annyit mondanak, hogy tudtam, hogy igazam van.

Szoktam mondani, hogy nem a belépés számít, hanem a kilépés.

Minden tradet lehet röviden zárni, akár pluszban akár mínuszban.

Viszont egy nyerő trade-be benne maradni az már egy teljesen más liga. Ott játszanak a profik.

Ott kereskednek azok, akik képesek arra, hogy ne zárják a profitos tradet 2-3% vagy 7% pluszban sem. Bele tudjátok képzelni magatokat ebbe a szituációba?

Mondjuk, hogy van egy átlagos számlád 5000 USD tőkével.

Tegyük fel, hogy pl. az SP500-at LONGolod.

A profitod 210 USD jelenleg és látod, hogy az újabb csúcs támadás nem sikerült és elkezd korrigálni az árfolyam...Mit teszel?

Nos ezt sokkal többen átélik, mint azt, hogy szépen lassan közeledik az árfolyam az SL szinthez és végül nem üti ki őket, mert sikerült éppen változtatni ezen a szinten. Általában ilyenkor azt gondoljuk, hogy trendben mozog, van még hely arra, hogy visszaforduljon, majd ha kilép a trendből zárom...de ilyenkor már sajnos sokkal többet vesztettünk, mint amit elsőre bevállaltunk volna. Ilyenkor szoktam ajánlani az MT4 SUPREME kiegészítőnket, ahol konkrétan a trend vonalat lehet SL vagy TP szintre változtatni, és máris megoldottuk ezt a problémát. A kezdeti kockázatot is ennek függvényében tudjuk számolni.

Viszont beszéljünk inkább arról, hogy Ti benne tudnátok maradni egy trade-be, ahol 2-3%-os profitban vagytok? A legtöbben ilyenkor is hazudnak maguknak és gondolják persze, hogy benne maradnék. De amikor benne vannak a szituációban akkor megremeg a kéz. Az az 50.000 Forint sok mindenre jó. Havi törlesztője a kocsinak, 2 hétvégén bevásárolni, ajándék a gyereknek, amit eddig nem tudtam megvenni. És egészen addig, amíg nem szerzünk KREATÍV tapasztalatot, addig ez így is fog maradni.

A legtöbben, akiket ismerek, beleértve magamat is, ezen úgy tudtunk túllendülni, hogy profitból kereskedünk. Ilyenkor én teljesen más érzelmi kapcsolatban vagyok a piaccal.

Amikor elkezdesz kereskedni, akkor a tőkédet véded, félted és próbálod meg minél előbb gyarapítani. Ha a környezetedet nem készítetted fel a kereskedésre és magadat sem, akkor minden vesztő fáj és sürgetést érzel arra, hogy profitot érj el minél hamarabb...ez az egyik oka annak, hogy nem tudsz benne maradni egy profitos trade-ben. Nekem is nehéz volt, amíg nem készítettem egy statisztikát és láttam, hogy minden 64-ik profitos kötésem által tudtam növelni a tőkémet több mint 5%-al. Ekkor esett le a tantusz, hogy nekem kellett az, hogy profitban legyen a számlám ahhoz, hogy tudjak is a tradeben maradni. Amikor elkezdtem tudatosan felépíteni a profitban lévő tradjeim Money Magementjét, ami más mint a szimpla trade-jeimé, jöttek a gyakoribb profit szerzések a számlán is.

Persze, kell legalább egy jó stratégia, de lehetőleg több is, amit felváltva tudsz használni.

Kell egy lelki állapot, vagy legalább is jó ha tudod, mire készülj fel. Na és persze az sem árt, ha ismered hogyan működik a piac.

Mind a háromra választ kaphatsz egy nap alatt.

Július 15-én tartunk egy szemináriumot, amikor 2-3 stratégiát mutatunk be, több mint 2 óra tőzsde és trade lélektan plusz egy BANKKÖZI DEVIZA TRADER jön el aki a világ legnagyobb árjegyzője az EUR/HUF páron!

Sok minden történhet a héten is, erről is fogunk beszélni a szemináriumon és megkérdezzük Kolba Miklóst, hogy mi az ő álláspontja ha esetleg a héten az Angolok a kilépés mellett teszik le a voksukat.

Várunk sok szeretettel a szemináriumon ha szeretnél TE is egy más ligában játszani.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.