79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

A Slack nyilvánosan elérhetővé teszi részvényeit! Összefoglaltuk, amit tudnod kell

Június 20, 2019 16:41

A Slack Technologies Inc., a népszerű felhőalapú munkahelyi együttműködési platform nyilvánosságra bocsátja részvényeit a New York-i tőzsdén. Profilját jól tükrözendő, a „WORK", azaz munka szót választották tőzsdeszimbólumuknak. Ellenben más milliárdos cégekkel - amilyen például a Lyft vagy az Uber is, akik idén IPO (Initial Public Offering) által hozták nyilvánosságra részvényeiket – a Slack úgy döntött, hogy a direkt listázást (DPO) választja kibocsátásának formájaként, mely rendkívül izgatottá tette a kereskedőket.

Nézzük meg együtt a Slack direkt listázásának részleteit, mely 2019 június 20-ra van kitűzve. Mit jelenthet az esemény a cég jövőjére nézve, és hogyan használhatod ki te is a Slack nyilvános részvénykibocsátását az Admiral Markets-en keresztül.

Mi is az a Slack?

A Slack egy 2009-ben alapított amerikai szoftvercég, mely felhőalapú munkahelyi kommunikációs és együttműködési eszközöket, valamint ezekhez kapcsolódó online szolgáltatásokat biztosít. A cég immáron 10 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet a platformján naponta, ami több mint egymilliárd üzenetet, és 50 millió órának megfelelő jegyzett kommunikációt jelent minden egyes héten. Számos innovatív és modern cég használja a Slack-et, mint például a Trivago, a BBC, az IBM, és IGEN! – az Admiral Markets is!

Miért választotta a Slack a direkt listázást?

Hagyományos esetben a vállalatok - mint a fent már megemlített Uber vagy a Lyft is – befektetési bankokat bíznak meg azzal, hogy irányítsák és menedzseljék a részvénykibocsátási folyamatot egy IPO-n keresztül. Ebben az esetben ezeknek a befektetési bankoknak és részvényjegyzőknek dollármilliókat fizetnek azért, hogy felbecsüljék a részvények keresleti igényét az eladáshoz, lebonyolítsák a magát kibocsátást és az árazást, így gyakorlatilag a teljes folyamatot.

A Slack azonban a direkt listázás mellett döntött, ami azt jelenti, hogy nem vesz igénybe semmilyen befektetési bankot egy IPO-hoz vagy új részvények jegyzéséhez. Tehát, ha úgy döntesz, hogy Slack részvényt vásárolsz, akkor azt közvetlenül a cég részvénytulajdonosaitól és korai befektetőitől tudod megtenni. A Slack kereskedési árát így lényegében pusztán a kereslet és kínálat fogja meghatározni, amit a tanácsadóként funkcionáló market maker, a Citadel Securities LLC a Morgan Stanley-vel felügyel.

A direkt listázás nem egy tipikus formája annak, hogy a cégek nyilvánosságra bocsássák a részvényeiket, de láttunk már ilyet például a Spotify esetében is, aki 2018-ban vitte véghez ezt a folyamatot, szintén a New York-i tőzsdén. Egy befektetői döntés, hogy érdemes-e invesztálni egy cégbe vagy sem, a vállalat hosszútávú alapjainak figyelembe vételén kellene, hogy alapuljon, noha ez az indulásnál kicsit eltérő lehet.

Mit lehet tudni a Slack pénzügyi helyzetéről?

Mielőtt meghozzuk a döntést, hogy befektetünk-e vagy sem, hasznos begyűjteni minden elérhető információt. Alább listázva láthatod, hogy mi az amit eddig tudunk a Slack pénzügyi helyzetéről a SEC (U.S Securities and Exchange Commission) általi S-1 nyomtatványuk alapján:

 • Több mint 95.000 szervezet fizet a Slack használatáért
 • A 2019 január 31-én végződő, legutóbbi pénzügyi évben a bevétele 40%-a az 575 legnagyobb ügyfelétől származott
 • Több mint 500.000 szervezet használja az ingyenesen hozzáférhető verziót
 • A legutóbbi évben szerzett jövedelme 400,6 millió dollár volt
 • A bevétele 82%-al növekedett az előző pénzügyi évhez képest
 • A Slack 140,7 millió dollárt vesztett az elmúlt pénzügyi évben, szemben az azt megelőző évi 181 millió dollárral.

Hogyan fektess a Slack-be

A cég arra számít, hogy értéke 16 és 17 millió dollár közé lesz tehető a részvénykibocsátáskor, amely alapján 25 és 28 dollár közötti részvényárak várhatóak. A direkt listázás miatt azonban a részvény ára igen volatilis lehet, mikor először elérhetővé válik a kereskedésre.

A cégben hosszú távon rejlő lehetőségeket figyelembe venni - ahogy teszik azt más intézményi befektetők is - alapvető fontosságú, mikor meghozzuk a döntést, hogy befektetünk-e a Slack-be vagy nem. Az Invest.MT5-en keresztül hamarosan te is befektethetsz Slack részvényekbe, miután a kezdeti volatilitás lecsendesedett. Emellett élvezheted az Invest.MT5 számla előnyeit:

 • Részvények és ETF-ek ezreibe fektethetsz a világ 15 legnagyobb tőzsdéjéről.
 • Már 1 euró minimális depozittal számlát nyithatsz, és 0,01 dolláros részvényenkénti ártól befektethetsz, 1 dollár minimális tranzakciós díj mellett USA részvényeken
 • Ingyenes valós idejű piaci adatokhoz férhetsz hozzá, késések és extra költségek nélkül
 • Létrehozhatsz egy passzív jövedelemáramot az osztalékkifizetések összegyűjtése által
 • Valamint a világhírű MetaTrader 5 platformot használhatod, melyen sok különféle instrumentumon kereskedhetsz

Konklúzió

A Slack direkt listázása nagy érdeklődést keltett az egész világon, hiszen ez azt jelenti, hogy egy újabb multimilliárdos vállalat teszi elérhetővé részvényeit a nyilvánosság számára idén. A részvényei hamarosan számodra is elérhetővé válnak. Amíg ez meg nem történik, addig készülj fel! Kattints az alábbi képre, hogy megismerd az Invest.MT5 számla további előnyeit:

befektetés

INFORMÁCIÓ AZ ELEMZÉSI ANYAGOKKAL KAPCSOLATBAN:

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.