Supreme Technikai indikátorok, amiket minden Tradernek ismernie kell

Október 14, 2016 15:11

Honnan tudjuk, hogy jól döntöttünk? A traderek régóta használnak indikátorokat, hogy könnyebben átlássák a piac alakulását, az árfolyamok mozgását, következtetéseket vonjanak le a jövőbeli mozgásokat illetően.

A Trader 007-es webináriumon Kata többek közt két speciális indikátort mutatott be részletesen, amelyek segítségével könnyebben követhetőek a trendek. Ezek a Pivot pontok és a Keltner csatorna, amiket mi is ajánlunk minden kereskedő figyelmébe.

Pivot Pontok:

Az 1990-es évek közepén a Pivot pontok számításához szükséges képlet kevésbé volt elterjedt, ez azonban 2004-ben megváltozott John Person „Complete Guide to Technical Trading Tactics: How to Profit Using Pivot Points, Candlesticks & Other Indicators" című könyvének megjelenése után. Az ezt követő években John Person számos prezentációt tartott erről a módszerről különböző kereskedői rendezvényeken és 2007-re a Pivot pontok nagyon gyakran használt kereskedési eszközzé vált.

Mára a Pivot, egyike a legtöbbek által használt szintes indikátornak. Leggyakrabban a napos pivot szinteket szoktuk nézni, ami az előző napi árból képez egyrészről egy középponti szintet, ami felett inkább vételi jelleget tulajdoníthatunk az aznapi kereskedésnek, alatta pedig inkább eladási nyomás uralkodik a piacokon, illetve az indikátor kijelöl 3-3 támasz és ellenállás szintet is, amiket remekül tudunk célárként, vagy akár stopként is használni.

Keltner csatornák:

A csatorna nagyon hasonló jelekkel és képpel rendelkezik, mint a sokak által kedvelt Boillinger Szalagok. Viszont annyi a különbség a kettő között, hogy a BB az Mozgó átlagokból van számítva, viszont a Keltner, pedig az ATR (Average True Range) indikátorból kalkulálódik. Valamivel kevesebb jelet ad ugyan, mint a BB, viszont jóval kevesebb fals jelzést is. Ahogyan a Boillinger is, remekül használható akár skalpolásra is, a rövid idősíkon megjelenő csatorna kiszúrásoknál.

Az MT4 Supreme kiegészítő, indikátor csomagját az Admiral Markets weboldaláról tudjátok letölteni. Kata, a Trader 007 oktatásán ezek használatát is részeletesen bemutatta:

A Keltner csatornák és a Pivot pontok mellett a webináriumon számos tippet kaphatunk például a gyertya visszaszámlálás indikátor beállításairól, az Admiral Freehand Drawing indikátor alkalmazásáról, a High-Low indikátor működéséről, valamint a Chart a chartban indikációk funkcióiról.

Az élő webináriumonkon lehetőségetek adódik, hogy kérdezzetek Katától.

A Supreme eszközök világában minden kedden, október 25-ig, 6 órától elmerülhetsz. Jövő héten a „Kereskedési szimulátorról", később pedig a „Mini chartokról és az egyéb felmerülő kérdésekről" hallhattok majd még előadást.

Ha lemaradtál az előző webináriumokról, vagy szeretnéd őket visszanézni, tekintsd meg youtube csatornánkat:

007 Trader - Miniterminál

Trader 007 - Kereskedési terminál (MT4 Supreme Edition)

Trader 007 Tick Chart Trader

Trader 007 Lépj be a Supreme világába Stay Connect