Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Többet tanulsz a hibáidból vagy a sikereidből?

Január 16, 2018 12:23

Az összes olyan képesség, amit tanultam és segített előre lépni az életben, többnyire gyakorlati tudás volt és nem elméleti. Fel kellett ismernem a lehetőségeket. A tudás megalapozása fontos, de a gyakorlás még fontosabb.

Viszont ez nem történt meg egészen addig, amíg nem jöttem rá arra, hogy nem mások céljait kell elérnem, hanem a saját céljaimat. Például nem James Bond akarok lenni, vagy olyan gazdag ember, akinek csak úgy folyik be a pénze és minden sarkon kap egy csekket. Az ember amíg él, általában olyan célokat kerget, amiket látott, hallott. Amíg nem jössz rá, hogy mik a saját, privát céljaid, addig nem fogsz tudni felismerni olyan szituációkat, amikből később fontos képességeket tudsz kovácsolni.

Például, Te tudod, hogy a kudarcaidból vagy a sikereidből tanulsz többet? Gondold át, melyiknek van több értelme: a veszteségedből vagy a nyereségedből tanulni? Fontosabb, hogy minél több profitot szerezz és megpróbáld megsokszorozni azokat a stratégiákat, mint kitalálni, hogy mit rontottál el a veszteséges kereskedéseidnél.

Egy másik opció, hogy mások hibáiból és sikereiből tanulsz. Nem lesz olyan intenzív, mint egy saját élményed, de segít irányt mutatni, mi az, amit érdemes kipróbálni és mi az, amit biztosan nem. Ebben például az oktatónk, Wéber Kata rengeteg tanítványának segített már.

Tudod-e, hogy miként vagy képes arra, hogy a saját agyadat programozd, hogy fegyelmezett legyél amikor termelned kell (pénzt, tisztaságot, sikert, stb…)? Tudod-e, hogy több energiába kerül meggyőzni magadat arról, hogy valamire nincs szükséged, mint azt a feladatot megoldani? Próbáld csak ki:

Menj el a hűtőhöz, hogy megigyál valamit és útközben fordulj meg, ülj le a kanapéra és győzd meg magad, hogy nincs szükséged rá, amikor szomjas vagy. Az az energiamennyiség, amit ez felemészt, sokkal nagyobb, mint az, hogy odamenj, kinyisd, kivedd, kitöltsd és végül megidd. Vagy próbálj meg hátrafelé ugrani, ahelyett, hogy előre ugranál…

Amikor úgy döntesz, hogy nem fogsz tanulni, gyakorolni, befektetni, vagy úgy döntesz, hogy inkább nem haladsz ezen az úton, ami több energiát igényel, mint pénzt, akkor az életed során ez folyamatosan energiát emészt fel. Minden ember vágyik a sikerre. Sikeres legyen otthon, a munkában, az életben… Amikor nem teszed meg a lépéseket, amik a céljaid az eléréséhez vezetnének, rengeteg energiát pazarolsz el.

Nem lenne egyszerűbb, ha nem ellenkeznél és inkább tennéd, amit kell? Hát persze, hogy jobb lenne.

Ezeket a dolgokat nem tanítják a suliban. Érdekes kérdés, hogy miért nem? Nem az életre készítenek fel? Egyébként, ahogy Eszter is említi a „Melyik befektetés a legjobb nekem" előadásában, hogy a bankok érdekes módon nem oktatnak. A szeminárium után meg lesz a lehetőséged, hogy egyedül is képes legyél döntést hozni a pénzügyeiddel kapcsolatban.

Tehát visszatérve a címre: Lehet én vagyok teljes tévúton, de én többet tanultam a sikereimből, mint a hibáimból. Miért akarnék arra koncentrálni, hogy mit tettem, miért történhetett, mi volt az oka, máskor is előfordulhat-e ez a kudarc? Inkább arra figyelek, hogy amikor sikert értem el, akkor mit tettem, mit mondtam, mik voltak a körülmények és ezt ismételjem meg többször.

Sokan követik el azt a hibát, hogy hónapokat, éveket töltenek el azzal, hogy elemzik mit rontottak el egy kereskedésnél. Persze, fontos tudni, hogy mik azok a dolgok, amiket, ha lehet kerüljünk el, de fontosabb tudni, hogy amikor sikert értél el, akkor mit gondoltál, miért és mi alapján nyitottad meg, és ezt hogyan tudod megismételni, ha kell 1000-szer is. Ha 1 hónapot töltesz el azzal, hogy milyen hibákat követtél el, akkor legalább 10 hónapot tölts el azzal, hogy milyen sikered volt és azt hogyan tudod megismételni.

Elkötelezettség. Na, erről nem beszélt senki nekem, ameddig tanultam. Ha nincs teljes, 100%-os „vagy megcsinálom vagy belehalok" féle elkötelezettségem, akkor se kreativitás, se önfegyelem, se energiám nem lesz, hogy megcsináljam. Szerintem azok az emberek, találták ki, hogy az út a fontos és nem a cél, akik nem tudják elkötelezni magukat.

Gondolj a parkolásra. Látsz egy helyet, beparkolsz, leállítod a kocsit, és indulsz tovább. Nem fogsz más helyet nézni, ha az megfelel. Vagy ha gyereked van és tele a pelenka. Nem azon gondolkodsz, hogy mikor cseréld ki, hanem azonnal nekiállsz. Ugyanez a logikám a sikerrel és a munkával kapcsolatban. Elköteleztem magam és nem engedem, hogy opció legyen a siker vagy a rengeteg munka, amit megcsinálok. Neked sem szabadna, hogy opció legyen, hogy eljössz az oktatásra vagy nekifeküdj a „Zero to Hero-nak", ha tényleg érdekel a tőzsde, befektetés, vagy a Forex világa.

Zero to hero oktatás

Te is szeretnél új kihívásokat a kereskedési karrieredbe, hiszen ez azt jelenti, hogy abba az irányba tartasz, ahová nagyon kevesen jutnak el. Ugyanazok a régi, unalmas problémák (például, hogy milyen stratégiát, money managementet érdemes használnod, vagy mekkora betétet szükséges elhelyezned) előbb-utóbb kimerítenek majd. A „problémáknak", amiket keresel olyasmiknek kellene lennie, hogy túl sok adót kell fizetned a profitjaid után. Szóval gyere el az oktatásunkra és tedd meg az első lépést!

Remélem ez a blog bejegyzés segíteni fog sok embernek, hogy az életét a megfelelő útra terelje. Nincs szükségetek életviteli gurukra és másokra, hogy megmondják mi legyen a célotok.

Ha változtatni szeretnél az életeden, várunk sok szeretettel az oktatásainkon:

Kata egésznapos oktatása

Tőzsde nap:

Siófok- február 2.

Székesfehérvár -március 9.

Szeged – március 23.

Győr – március 26.

Pécs – április 6.

Kecskemét – május 3.

Debrecen – május 11.

Sopron – június 8.

Sok sikert!

Zalán


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.