Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Top tippek a Karácsonyi időszak alatti kereskedésre

November 28, 2017 16:11

Az ünnepi szezon közeledtével, a kereskedők gondolata valószínűleg máshol jár; legyen szó a szilveszteri bulik tervezéséről, az ajándék vásárlásról a szeretteinek, vagy csupán álmodozásról, hogyan töltsék az ünnepeket. Nos, ez mind normális. Hosszú év volt, miért ne törnél ki, innál egy kis tojáslikőrt, és bontanád ki az ajándékokat?

Talán ezt teszed és talán azon kereskedők egyike vagy, akinek soha nem elég a piacon való kereskedés, hanem igyekszel az utolsó pipeket kipréselni, egészen a karácsonyig. Azok számára, akik kereskednek, a legfontosabb dolog, hogy az ünnepi időszak során szem előtt tartsák a volatilitást.

Hogyan kezeljük a karácsony előtti volatilitást?

A karácsony előtti időszak aktivitása a szokásosnál kisebb lehet. Azonban ez a kereskedés valóban jó lehet a kereskedők számára, mivel áringadozások sokkal kevesebbszer fordulnak elő, ezáltal technikailag pontosabbak is lehetünk. A volatilitás nem torzít. Növekedhet vagy csökkenhet egy felfelé menő vagy csökkenő trend esetében is. A volatilitás tendenciák és az eltolódások a volatilitásban különböző jelek arra, hogy hogyan kellene kereskedni.

Ezt alapul véve, tudnunk kell választani az alacsony és magas volatilitás stratégiák közül, amelyek alkalmasak az ünnepi szezonális kereskedésre.

Mind november, mind december nagyszerű hónap lehet a kereskedésre, az alábbi okok miatt:

  • Profit kivételek
  • Trendek
  • Piacközi korreláció

Az erőteljes profitrealizálás és kivétel általában magasabb volatilitást eredményez. Ezt a nagy pénzügyi szereplők hozták létre (smart money – beavatottak befektetése). Ennek az egyszerű ténynek köszönhetően beleugrani egy kereskedésbe, amit a „beavatottak" eredményeztek, nagyon jövedelmező lehet. A napi/heti/havi szintek kitöréseit fordíthatod a saját előnyeidre, ha a piac jó oldalán vagy.

Napos kereskedést tekintve, a trendek általában minden fő időszak - London, New York és Tokió - első három órájában alakulnak ki. Ha a megfelelő helyen vagy a megfelelő időben, akár napi egy kereskedéssel is sikeres lehetsz. A lehetséges nyereségrealizációkkal párhuzamosan a november és a december folyamán kialakuló trend a Karácsonyodat boldogabbá teheti, mint valaha. Ezért érdemes lehet próbálkoznod a napi kereskedéssel, és megpróbálni kihasználni minden eseményt a profitálásra.

A piacközi korreláció nagyon erős a jen és bizonyos részvények között, mint például a Nikkei, DAX és az SP500. A JPY kapcsolódik a risk-on/risk off hangulathoz egy kockázatos eszközosztálynál, mint például a részvények, és bizonyos mértékig az árucikkek. Ennek eredményeképpen a JPY méltányos volatilitást hordoz, ami miatt érdemes lehet kereskedni. Gyakran a kereskedők a japán alacsony kamatlábak miatt hajtják végre a jen carry trade-et, ezáltal növelve a pár ingadozását.

A karácsony előbb jön az Admiral Markets-el!

Nagyszerű hírek! 2017. november 21. és december 22. között az Admiral Markets a 15 legkeresettebb pénzügyi instrumentumára spread visszatérítést nyújt! A részvételért mindössze kattints a weboldalunkra, és:


1.Válassz legfeljebb három instrumentumot és jelentkezz

2.Várd meg, hogy kapcsolatba lépjünk veled és megerősítsük a részvételedet, majd elkezdheted a kereskedést;

3.Ha megfelelsz a részvételi feltételeknek, szerezd meg a spread visszatérítést!

A teljes részvételi útmutatót olvasd el az oldalunkon található Felhasználási Feltételek fül alatt.

spread visszatérítés

Melyik stratégiát célszerű karácsonykor használni?

Ha a kereskedés mellett döntesz, érdemes megnézni a következő két kereskedési stratégiát, amelyeket az ünnepi időszakban érdemes lehet használni.

Az első egy alacsonyabb volatilitás stratégia, míg a második egy magasabb volatilitáshoz lehet megfelelő. Mindkettő alkalmas lehet a karácsonyi időszak alatti kereskedésre. Ne feledd, mindkét stratégia alkalmas a MetaTrader 4 és MetaTrader 5 platformokon való kereskedésre.

MetatTrader Supreme Edition

Mindkét stratégia alkalmazható az összes devizapárra, indexre és árucikkel való kereskedésre, ahogyan „A Karácsony előbb jön az Admiral Markets-el" spread visszatérítési kampányt is.

Devizapárok

Cash Index CFD-k

Árucikk CFD-k

AUD/USD – ausztrál dollár vs. amerikai dollár

[DAX30] - DAX30 Index CFD, cash (EUR)

ARANY - Arany Spot (100 oz) vs amerikai dollár CFD

EUR/GBP - euró vs. angol font

[DJI30] - Dow Jones Index CFD, cash (USD)

BRENT - BRENT nyersolaj Spot (100 barrels) CFD, USD

EUR/JPY - euró vs. japán jen


WTI - WTI nyersolaj Spot (100 barrels) CFD, USD

EUR/USD - euró vs. amerikai dollárGBP/AUD – angol font vs. ausztrál dollárGBP/JPY – angol font vs. japán jenGBP/USD – angol font vs. amerikai dollárNZD/USD – új zélandi dollár vs. amerikai dollárUSD/CAD – amerikai dollár vs. kanadai dollárUSD/JPY – amerikai dollár vs. japán jen1. Stratégia alacsony volatilitáshoz

Az alacsony volatilitás stratégiát csak akkor használd, ha az ár lassan mozog a karácsonyi piacon.

Chart: oszlop chart

Indikátorok: ADX (14) és Admiral Pivot (H1 pivot beállítása)

Vizsgáljuk meg, hogy a piacok mennyire túlterheltek. A fő elv az alacsony áron való vétel, és magas áron való eladás. Először határozzuk meg, hogy az ár alacsony-e vagy magas.

Alacsony terheltségi állapot (amikor az ár alacsony): 3 egymást követő alacsony zárás (3 legalacsonyabb minimum)

Magas terheltségi állapot (amikor az ár magas): 3 egymást követő magas zárás (3 legmagasabb maximum)

Időkeret: M15 (15 perces)

Az ADX-nek 25 alatt szükséges lennie, és kevesebbnek, mint 3 bárral ezelőtt.

Long pozíciók: ADX 25 alatt, és kevesebb, mint 3 bárral ezelőtt. Az árnak 3 egymást követő legalacsonyabb minimumon kell lennie. A stratégia szerint vegyél a 3. legalacsonyabb értéknél bármelyik Admiral Pivot támasznál.

Short pozíciók: ADX 25 alatt, és kevesebb, mint 3 bárral ezelőtt. Az árnak 3 egymást követő legmagasabb maximumon kell lennie. A stratégia szerint adj el a 3. legmagasabb értéknél bármelyik Admiral Pivot támasznál.

Cél: Zárás a harmadik oszlopnál a belépés után vagy a következő Admiral H1 Pivotnál.

Stop loss: 3-4 pippel az utolsó swing maximum/minimum fölött vagy alatt

Maximum Stop Loss: Nem több mint 12 pip + a spread

Forrás: EUR/USD M15, 2017. november, Admiral Markets MT4SE

2. Stratégia magas volatilitáshoz

A karácsonyi időszak nem mindig olyan volatilis, mint általában, de mindig lehetnek meglepetések a piacon. Emiatt, Nenad Kerkez T stratégiája nagyon hasznos lehet, ha a volatilitás magasabb lesz.

Forrás: Nenad Kerkez T

Forrás: Nenad Kerkez T

Időkeret: H1 és H4

A Marubozu gyertya szintén lehet bullish vagy bearish. A bullish Marubozu gyertya erős vételi jelzést ad a támasznál vagy ellenállásnál lévő kitörésekre. A bearish Marubozu gyertya általában erős eladási jelet ad támasz vagy ellenállásnál lévő kitörésre.

Long pozíciók: Amikor egy bullish Marubozu gyertyát észlelünk, a kereskedőnek célszerű berajzolni a gyertya aljától a tetejéig a fibonacci indikátort, beleértve a következő gyertyát is, ha az kitör a Marubozu gyertya magasságából. A belépési pontok különböző pozíciókra vannak osztva. A 61.8, 78.6, és 88.6 belépési pontok lehetnek.

Short pozíciók: Amikor egy bullish Marubozu gyertyát észlelünk, a kereskedőnek célszerű berajzolni a gyertya aljától a tetejéig a fibonacci indikátort, beleértve a következő gyertyát is, ha az a Marubozu gyertya minimumából tör ki. A belépési pontok különböző pozíciókra vannak osztva. A 61.8, 78.6, és 88.6 a belépési pontok.

Forrás: USD/JPY H1, 2017. november, Admiral Markets MT4SE

Forrás: EUR/USD H4, 2017.június-július, Admiral Markets MT4SE

Ez a videó elmagyarázza az egész stratégiát:

MetaTrader 4 & 5 Supreme Edition

A tapasztalt kereskedők a legjobb kereskedési platformot keresik, amelyet a kampány ideje alatt is és azon túl is használhatnak. Nem is kell tovább keresniük, mert ez mind megtalálható a MetaTrader Supreme Edition-ben, ami a MetaTrader 4 és 5-tel is kompatibilis. Ezek a bővítmények felturbózzák a világ legnépszerűbb kereskedési platformjait, több mint 60 egyedi kereskedési eszközzel és indikátorral. Próbáld ki ingyen még ma!

MetaTrader Supreme EditionKockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.