79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Trump vs. Clinton - Hogyan kereskedj a választás idején

November 07, 2016 14:11

Kedves Trader!

2016. november 8-án a világ figyelmesen nézni majd a 2016-os elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban.

Az amerikaiak leadják szavazataikat és új vezetőt választanak az elkövetkezendő 4 évre, Barack Obama 8 éves jelenléte után. Mint kereskedő, befektető természetesen Te is szeretnél megfelelően felkészülni az elkövetkezendő politikai eseményekre. Az Admiral Markets most összegyűjtött néhány fontos infót, ami segíthet Neked irányt mutatni ebben a bizonytalan időszakban.

Cikkünkben Hillary Clintonra, a demokrata párt elnökjelöltjére és Donald Trumpra, a republikánus párti elnökjelöltre fogunk koncentrálni. Számos felmérés, kutatás foglalkozik azzal, hogy vajon ki fogja megnyerni a választást, azonban a mezőny még mindig nem egyértelmű, a támogatók aránya megoszlik.

Gazdaságpolitika: Trump vs. Clinton

Egy elnök elősegítheti az élénk gazdasági környezet kialakulását, amely ösztönzőleg hathat a fogyasztói kiadásokra, amelyet az infláció növekedése és kamatemelések követnek. Ez az árfolyam értékének növekedését eredményezi, és feltételezhetően más árfolyamok nem haladják meg az alapdeviza értékét.

Amikor egy gazdaság nehéz helyzetben van, az elnök növelheti a kiadásokat, így rövidítheti a recessziót és élénkítheti a gazdasági fellendülést. Az amerikai elnök jelentősen befolyásolja a költségvetési politikát is, akárcsak a kormányzati kiadásokat, az adózást és a pénzügyi költségvetést.

Melyik jelentkező nyújt jobb gazdasági kilátásokat?

Trump adócsökkentése rövidtávon kivirágoztatná a gazdaságot…

…ám hosszútávon egy nagy pénzügyi hiány nagyobb GDP adósságot teremt.

Az adósság akár a kritikus szintet is meghaladhatja, így a hitelezők elveszíthetik bizalmukat az amerikai fizetőképességben az adókötelezettségeket illetően. Ez növelheti az kockázatot és a deviza erősségének kérdésességét. Trump tervei szerint, a legtöbb ember ugyanannyi vagy kevesebb adót fog fizetni és a felső réteg 1-5%-a fogja a legnagyobb hasznot húzni Trump tervéből. Habár az adósság hatással lehet a GDP-re.

Clinton adóterve kevésbé előnyös a felső 1% számára, de valószínűleg kedvezőbb a többség számára, hiszen Clinton hosszútávon erőteljes növekedésben gondolkozik. Nem lesz olyan rövid időn belüli gazdasági fellendülés, mint Trump tervében, de hosszútávon a hiány kevésbé lesz jelentős, így a kormány többet költhet anélkül, hogy hiányt okozna. Természetesen a lényeg abban rejlik, hogy a kormány mire költi el ezt az összeget.

Trump újratárgyalná az USA adósságának kérdését is, amely az egész világ gazdaságának alappillérét jelenti: ez óriási bizonytalanságot szülne a pénzügyi piacon, hiszen a befektetők eddigi kilátásai alapjába véve borulnának fel.

Összegezve, a Hillary Clinton által tervezett politikát könnyebben össze lehet egyeztetni Barack Obama eddigi intézkedéseivel, míg Trumpét, aki jelentős változásokat ígért, egy teljesen más iránynak tekinthetjük. Ha Trump nyer, a politikai instabilitás pénzügyi és gazdasági volatilitást fog okozni. Emellett az Amerikai Dollár értéke valószínűleg gyengülni fog.

Az Amerikai Dollár fontossága, az amerikai adósság hitelképessége és az amerikai gazdaság meghatározó szerepe a világon az Amerikai Egyesült Államok geopolitikáján, a katonaságán és a gazdaságán alapszik.

Mire számíthatunk?

Jelenleg elég nagy gap-ekkel nyitott a piac, ezért célszerű olyan pozíciókat felvenni, amelyek holnap délutánig lezáródnak.

Az energiapolitikára mindkét jelölt nagy hangsúlyt fektet. Az olajban, gázban elég nagy változások lehetnek, amit jól le lehet majd kereskedni. Clinton a megújuló energiaforrások pártján van, ezért ha ő nyer, az olaj, a gáz és a szén felfelé mozdulhat el. Trump szerint a felmelegedést, klímaváltozást nem az ember idézi elő, hanem ez egy természetes folyamat, ezért nem kell nagy hangsúlyt fektetni a megújuló energiaforrásokra. Amennyiben ő lesz az elnök, megerősödhet a szénalapú energiahordozók támogatása és nagyobb lehet palaolaj kitermelés. Valamint az olaj ára lefelé indulhat el.

Tehát nagyobb nyugalom várható a piacon, ha Clinton nyer; ha Trump, akkor intenzív zuhanás várható: a részvények, az indexek nagyobb mélyrepülésben lehetnek.

Arany

Az arany ára elkezdett emelkedni most egy kisebb korreckió van. Ha Clinton nyer, az lefelé mozdíthatja az arany árát, ha Trump nyer, a bizonytalanság miatt a későbbiekben fölfelé indulhat majd el az arany ára.

Ahogyan már említettük, egyelőre kétséges, hogy ki fog nyerni, hiszen fej-fej mellett haladnak a jelöltek. Mindenkinek ajánljuk, hogy a volatilis piac miatt a szokásosnál elővigyázatosabban, átgondoltabban kereskedjen.

Hogyan védhetjük meg magunkat a nagyobb veszteségtől?

Az Admiral Markets csapata örömmel jelenti be a legújabb szolgáltatását: a Volatility Protection-t, amely már elérhető azon ügyfelek számára, akik Trade.MT4, Zero.MT4 és Trade.MT5 számlával rendelkeznek.

A Volatility Protection a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- Annak a lehetősége, hogy limitált kockázattal és akár korlátlan nyereséggel lépj be a piacra stop és market megbízások segítségével, vagy akár a maximális slippage mértékét előre megválasztott limit megbízással

- Azonnali veszteségtől való védelem limit megbízásokon, előre meghatározott stop szintekkel, amik az azonos tick-en belül történnek

- A piaci kockázat minimalizálása a stop megbízásokon a stop-ok piaci rés esetén történő eltörlésén keresztül, azáltal, hogy a stop megbízás azonos tick-en belül történik, vagy előre meghatározott pontokkal lehet megadni a slippage összegét.

- A lehető legközelebbi árfolyamon történő limit megbízások végrehajtása az ártüskékben és a hiányzó likviditás miatt nem teljesített megbízásokon

- A stop megbízások aktiválása a spread tágulás miatt, gazdasági hírek érkezése és egyéb volatilitási körülmények során, amelyek nem eredményezik az aktuális árszint változását

- Sokféle limit megbízáson történő kereskedés, hogy minden lehetőséget meg tudj ragadni – különösen az alacsony likviditású piacokon

- A slippage méretének ellenőrzése a végrehajtott megbízásokon

Hol kaphatok további információkat a Volatility Protection-ről?

Tanulj többet a Volatility Protection beállításairól az Admiral Markets oldalán a Termékek fülön.

Üdvözlettel:

Az Admiral Markets csapata