Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Az Uber IPO-ja végre megérkezett! Te már készen állsz?

Május 08, 2019 20:30

Május 9-én csütörtökön, a világ talán leginkább várt induló részvénykibocsátására (IPO) végre sor kerül az amerikai tőzsdén. A fuvarmegosztó óriás, az Uber 180 millió, a nyilvánosság számára is elérhető részvényt bocsát ki 44 és 50 dollár közötti árfekvésben. Ha a kereslet alapján az ár eléri az árfekvés tetejét, az azt jelentheti, hogy az Uber piaci értéke 84 milliárd dollárra emelkedhet.

Vajon ez lesz az év legjobb befektetése? Vagy talán a legrosszabb? Erre a kérdésre csupán az idő adhatja meg a helyes választ. Azonban néhány neves befektető már bejelentette befektetési szándékát. A PayPal Holdings 500 millió dollár befektetéséről állapodott meg, míg az Uber önvezető törekvései támogatására, a Softbank Vision Fund, a Toyota Motor Corp és a Denso Corp közreműködésével újonnan megalakult szerveződés 1 milliárd dollárt tervez az Uber-be fektetni.

Vizsgáljuk meg az Uber IPO-ját részletesebben, a vállalat pénzügyi helyzetét, és azt, hogy vajon milyen módon lehetséges hasznot húzni az év egyik legjelentősebb IPO-jából.

Mi is az az Uber?

Az Uber egy fuvarmegosztó vállalat, mely 2009-ben indult útjára. Sokan úgy ismerték meg az Ubert, mint egy afféle magánszemélyektől, okostelefonról rendelhető taxiszolgáltatást, de emellett a cég egy jelentős üzleti birodalmat épített ki, melybe az alábbiak is beletartoznak:

  • New Mobility – egy bickli, roller vagy vizitaxi szolgáltató, amely már több országban működik
  • Uber Eats – egy ételházhozszállítással foglalkozó vállakozás, amely már a Grubhub és a Deliveroo versenytársai közé sorolható
  • Uber Freight - egy újonann létrehozott cég, amely a hajózási ipar számára kínál igény szerinti árufuvarozási szolgáltatásokat

Természetesen a legtöbb kereskedő szeretne tisztába kerülni azzal, hogy milyen is az Uber pénzügyi helyzete valójában, úgyhogy vessünk erre is egy pillantást.

Mit érdemes tudni az Uber pénzügyeiről?

A befektetőknek nincs könnyű dolga, ha szeretnék pontosan átvizsgálni az Uber pénzügyeit. A vállalat által előállított IPO tájékoztatóanyag több mint 290 oldalas, már az elején magyarázatok és információk áradatával találhatjuk szembe magunkat, még mielőtt a pénzügyekkel kapcsolatos rész elkezdődne.

Mivel az Uber több üzleti területtel rendelkezik, így a pénzügyi eredményei is megoszlanak. Például a „fő platformjára megszabott nettó bevétele" csak a fuvarmegosztásból és az Uber Eats-ből származó bevételt tartalmazza, ami csupán töredéke a teljes üzleti tevékenységeiknek.

Ezt követően az Uber megjelenített olyan költségvetéseket, amelyek rávilágítottak arra, hogy a teljes bevétel 11.3 milliárd dollárra emelkedett 2018-ban, az egy évvel korábbi 7.9 milliárd dollárról. Egy 43%-os emelkedés minden bizonnyal kielégítő a legtöbb befektető számára. Azonban míg a bevételek évről-évre emelkedést mutatnak, addig a negyedéves bevétel csökken, amely lassuló növekedés jele lehet.

Hogyan fektessünk be az Uber IPO-ba

Egy IPO-ba történő befektetés bizonyosan egy érdekes lehetőség. Mindezek mellett megadja az esélyét annak, hogy olyan gyorsan fejlődő és növekvő cégbe fektetünk, mint amilyen a Facebook, a Netflix vagy a Tesla. A legtöbb esetben a befektetők inkább a cégek jövőbeni kilátásaira alapozzák döntéseiket, nem pedig a cég aktuális pénzügyi helyzetére. Mi mással lenne magyarázható például az, hogy a Tesla részvényeinek 2000%-os az árnövekedése a 2010-es IPO-ja óta, azon tény mellett, hogy maga a cég még mindig nem nyereséges!

Ugyan bizonyos IPO-k sikeresek ebben az évben, a kereskedők vélhetőleg nem fogják figyelmen kívül hagyni a nemrégiben kibocsátott Lyft IPO-t, amelyet sokan az Uber kistestvérének tartanak. Noha a Lyft részvényeinek értéke több mint 21%-ot ugrott IPO-jának kibocsátása napján, most mégis nagyjából 16%-al lejjebb van az első kibocsátásához képest. Természetesen jelentős különbségek vannak a két vállalat között, hiszen az Uber globális piaci jelenléte lényegesen nagyobb.

A hosszú távú perspektívákat szem előtt tartani, ahogy teszik ezt más intézményi befektetők is, alapvető fontosságú ahhoz, hogy eldöntsük, érdemes-e az Uber IPO-jába fektetni, avagy sem.

Az Admiral.Invest-en keresztül hamarosan befektethetsz az Uber részvényeibe, miután IPO volatilitása rendeződött. Mindemellett az Admiral.Invest-el jelenleg is lehetőséged van:

  • Részvények és ETF-ek ezreibe fektetni a világ 15 legnagyobb tőzsdéiről.
  • Számlát nyitni már 1 euróval, és befektetni 0.01 dolláros részvényenkénti ártól, minimális tranzakciós díjak mellett, mely csupán 1 dollár az amerikai részvények esetében.
  • Valós idejű piaci adatok fogadására, késések és extra költségek nélkül.
  • Létrehozni egy passzív jövedelemáramlást, az osztalék kifizetések begyűjtésével.
  • Használni a világklasszis, többfunkciós MetaTrader 5 kereskedési platformot.

Konklúzió

Az Uber IPO-ja különös figyelmet kapott világszerte, és a részvényeibe történő befektetés hamarosan elérhetővé válik. Kattints az alábbi képre, és tudj meg többet az Admiral.Invest számláról, hogy felkészült legyél.

admiral.invest

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

9. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.