Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Hogyan fogja befolyásolni az új kiber háború a piacokat?

Október 15, 2018 17:12

A pénzügyi hírek és a média már régóta tele van a most is tartó Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültségekkel. Azonban, míg a kereskedelmi vámokhoz hasonló dolgok széles körben elterjedtek a közszférában, rejtett csata zajlik, amely elkezdte befolyásolni az amerikai részvénypiacot - különösen a technológiai részvényeket.

Az új kiber háború és a nagy hack

A Bloomberg jelentése szerint, Kína apró mikrochipeket használ, hogy hozzáférjen az egyes amerikai vállalatokhoz, mint például az Apple-höz és az Amazon-hoz. A jelentés szerint mindez az Amazon egy biztonságos „felhő-alapú" tevékenységével kezdődött, amelyet az Amazon Web Services (AWS) a CIA-nak épített ki.

Miután egy harmadik fél lefuttatott néhány teszt programot, találtak egy apró mikrochipet az AWS szerveregységekben, amely nem volt az eredeti alaplapon. A mikrochipet a San Jose tech cég, a Super Micro Computer Inc, a világ legnagyobb szerver alaplapok szállítója fejlesztette ki, amely aktívan tevékenykedik a CIA drón műveletekben és az amerikai haditengerészeti hadihajók hálózataiban.

A jelentés szerint, kínai katonai kémek szivárogtatták be a kínai Super Micro Computers gyártó központba, és úgy gondolják, több mint 30 amerikai vállalathoz fértek hozzá.

Hogyan válaszolt erre a piac?

A piac ennek megfelelően reagált, és október 4-én, ugyanazon a napon jelentették be, hogy a Nasdaq 100 jelentős árcsökkenést tapasztalt, amint azt az alábbi kék tartományban láthatod:

Forrás: Admiral Markets MT4 NQ100, 2018. augusztus 6-tól október 8-ig

Miért volt ilyen nagy hatása a Nasdaq 100-nak a hírportálokon? Az egyik legfontosabb ok az, hogy a Nasdaq 100, vagy NQ100 az Admiral Markets platformon, a new york-i Nasdaq-tőzsdén jegyzett legnagyobb 100 technológiai vállalatból áll.

Az index az összes benne lévő vállalat súlyozott átlagárát tükrözi, beleértve:

Az amerikai tőzsde volatilitásának kereskedése

Az amerikai hír- és információs weboldal, az Axios jelentése szerint a beszivárogtatott kínai hír egyenesen a Fehér Házból érkezett. A források szerint, több is várható, mivel jelentős, széles körben elterjedt adminisztratív rágalomhadjáratot indítanak Kínával szemben.

Ez érdekes időszakot jelent az amerikai tőzsde volatilitásának kereskedésében. De érezhetünk bármiféle különbséget a részvények és bármely más piacok között, mint például a devizák vagy árupiaci termékek között? Bizonyos értelemben vannak különbségek, de sok szempontból nincsenek.

Például az egyszerű price action minták ugyanolyan hatást fejtenek ki minden piacon. Ez azért van így, mert ezek a minták egy instrumentum adott időtartamának nyitása, minimuma, maximuma és zárása alapján fejlődnek. Nézzük meg az Amazon napi chartját, amelyen keresztül ezt szemléltetjük:

Forrás: Admiral Markets MT4 AMZN, 2018. augusztus 13-tól október 8-ig

Láthatjuk, hogy az ár eredetileg nehézkesen áttörte a 2007,70 dolláros árszintet szeptember 13-án a vízszintes fekete vonalat az első érintésnél. A piac szeptember 27-én ugyanazon az árszintre jött vissza, és újra küzdött.

Azonban október 1-jén egy olyan price action minta jött létre, amely főleg a price action kereskedők számára érdekes. Ez azért van, mert az úgynevezett bearish pin-bar egy visszafordulási mintaként ismert, ami után a kereskedők csökkenő mozgásokat keresnek.

Ennek a price action visszafordulási mintának a kereskedése részvény eladást vagy shortolást eredményezhetett volna.

A belépés, Stop Loss, cél és kockázat

Egy esetleges belépési pont lehet a bar minimuma, egy stop loss elhelyezéssel a maximum fölé. Ebben az Amazon pin bar-ban ez 2.003,35 dollár értékű belépési árat eredményezne, és egy 2.032,98 dolláros stop loss árat.

A teljes kockázat 29.63 USD (2.032,98-2.003,35) lett volna a részvény árfolyamában, ami 10 lot-os kereskedésnél körülbelül 296,30 dolláros veszteséget eredményezett volna. Célárunk 1.875 dollár, a megelőző völgy alja a napi charton körülbelül 1.283,50 USD profitot eredményezett volna október 5-én.

A legjobb Forex és CFD bórker

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.