79% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 79% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Piaci zavarok az Egyesült Államok és Kína között húzodó kereskedelmi feszültségek után - Mire számíthatunk?

Május 21, 2019 15:04

Az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok történelmi és félelmetes szintre emelkedtek. Miután az Egyesült Államok 2017-ben megkezdte a vizsgálatát a kínai kereskedelmi politika iránt, csupán kevés elemző gondolta, hogy a tárgyalások ilyen rossz kimenetelűek lesznek, és ennyire kiterjedt piaci zavarokat fognak okozni. Ami azt illeti, ez még csak a kezdet.

Ebben a cikkben megvitatjuk az Egyesült Államok és a Kína között húzódó jelenlegi kereskedelmi helyzetet, a piacok reakcióit és egy lehetséges módot arra, hogy kihasználhassuk ezeket a hatalmas mozgásokat, amelyeket már régen láttunk. Vágjunk is bele!

Gyors útmutató az amerikai-kínai kereskedelmi háborúhoz

2017-ben az Egyesült Államok vizsgálatot indított a kínai kereskedelempolitika tekintetében a szellemi tulajdonra, az állítólagos kormány által támogatott hackelésre, az amerikai vállalatokba való beszivárgásra és sok más kérdésre vonatkozóan.

Azóta az Egyesült Államok több mint 250 milliárd dollár értékű kínai árura vezetett be vámtarifát. Kína 2018-ban visszavágott a tarifák tekintetében, az USA-beli importárukra, így mintegy 110 milliárd dollár értékű árura vezetett be vámtarifát. A két ország megállapodott abban, hogy decemberben pihentetik az új kereskedelmi vámtarifákat, hogy lehetővé tegyék a további tárgyalásokat, azonban ezek nem mentek túl jól.

Május 10-én pénteken az Egyesült Államok 10%-ról 25%-ra emelte a tarifákat 200 milliárd dolláros kínai áruért. Annak ellenére, hogy Trump ezután megfenyegette Kínát, hogy egyezzenek meg most, vagy súlyos következményekkel nézhetnek szembe, Kína már bejelentette a megtorló intézkedéseket, azáltal, hogy 60 milliárd dollár értékű amerikai árura rótt tarifát.

A piacok reagálnak az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségekre

A világ két legnagyobb gazdasága között fokozódó konfliktus alacsonyabbra nyomta a kockázatosabb piacok árfolyamait. Május 13-án, hétfőn - a kínai megtorlás utáni első kereskedési napon - a piacok csúnya képet festettek:

  • A Dow Jones Industrial Average (DJI30) több mint 600 pontot esett – ez a legrosszabb kereskedési időszaka január 3-tól.
  • Az S&P 500-nak (SP500) az év eleje óta szintén a legrosszabb napja volt, egy nap alatt 2,4%-ot csökkent.

A devizapiacok jelentős mozgásokat tapasztaltak a menedékvaluták tekintetében, ilyen például a japán jen, a svájci frank és az arany. A nyersanyag valuták, amelyek erősen összefüggenek a kínai növekedéssel - például az ausztrál dollár –, új négyhónapos mélypontra csökkentek. Vajon kereskedhetők-e ezek a mozgások? Nézzük meg!

Hogyan lehet kereskedni a piaci volatilitással

A legtöbb piaci résztvevő természetétől fogva trendkövető – ez azt jelenti, hogy a piac trendjével összhangban kereskednek. Ennek az egyik legegyszerűbb formája, amiről számos kereskedési könyv is ír, a „vásárlás alacsony áron és eladás magas áron" módszer. Ezeket úgy hívják, hogy visszateszt stratégiák.

Ugyanakkor a piac fokozott volatilitása miatt az árfolyamok hirtelen mozdulhatnak egy adott irányba a vevők és az eladók harca miatt, akik azért küzdenek, hogy jó áron lépjenek be egy pozícióba vagy kilépjenek egy kereskedésből, ha a piac ellenük mozog. Bár sokféle módon lehet kereskedni egy ilyen magas volatilitású piacon, sok kereskedő szereti a kitörési stratégiákat. Nézzük meg például az arany napos árfolyam grafikonját:

Arany napos grafikon

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, arany napos grafikon - Időszak: 2017. december 6-tól 2019. május 13-ig, készült: 2019. május 13., 10:57 BST. - Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeli eredményekre nézve.

A fenti képen a piac gyakran trendekben és oldalazásokban mozog. A kiemelt sárga négyzet az arany legújabb kereskedési tartományát mutatja. Mivel a piacok gyakran oldalaznak, ez a chart azt ábrázolja, hogy sem a vevők, sem az eladók nem dominálnak.

Azonban még egy oldalazásból is ki tud törni hirtelen az ár és alakíthat ki vételi vagy eladási mintázatot. Például az arany órás grafikonja érdekes képet fest:

USA Kína kereskedelmi háború

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, arany, órás grafikon - Időszak: 2019. április 22-től 2019. május 13-ig, készül: 2019. május 13-án, 11:04 BST. - Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeli eredményekre nézve.

A fenti grafikonon a legtöbb price action az oldalazásban véletlenszerű. Azonban, mielőtt az arany kitört volna felfelé, az ár volatilitása a támasz ellenállás vonalak között új alakzatot kezdett el formálni, amelyet a fekete összetartó vonalak jeleznek.

A biztonságos menedékvalutákba történő áttérés, az USA és Kína közötti kereskedelmi feszültségek fokozódása következtében, segítette az arany kereskedési range-ből történő kitörését. Miután az első órás gyertya kitört, és a felső ellenállás vonal fölött lezárult, a kereskedők long pozícióba léphettek volna a gyertya zárásánál, 1,291 dollár körüli értéken, egy stop loss-al a gyertya minimumánál, 1,282 dollárnál.

Ha a piac esett volna és kiüti a stop-loss-t, a kereskedő 9 pontot veszített volna. Ha a legalacsonyabb mennyiségben, azaz 0,1 lottal kereskedtünk volna, az 90 dolláros veszteséget jelentett volna. Ha a kereskedő a nap végéig tartotta volna a pozícióját, körülbelül 1,299 dollárral zárta volna, ami azt jelenti, hogy a kereskedése 80 dolláros nyereséget eredményezett volna. Te hogyan készülnél fel a megnövekedett volatilitásra, ami az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi megállapodás kilátástalan helyzetéből származhat?

Kezdheted a MetaTrader 5 kereskedési platform letöltésével, amelyen többezer pénzügyi piacon kereskedhetsz az Admiral Markets éles vagy demo számláján. Egyszerűen csak kattints a képre és vágj bele!

MetaTrader 5 letöltése

A fenti adatok további információt nyújtanak az Admiral Markets weblapján publikált elemzésekhez, becslésekhez, prognózisokhoz, előrejelzésekhez vagy hasonló értékelésekhez. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, figyelmesen olvassa el az alábbiakat:

1. Az elemzések kizárólag informatív célt szolgálnak, és semmiképp sem értelmezhetőek befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Minden egyes, az Admiral Markets oldalain publikált elemzést egy független szakértő készített, (Jitan Solanki szabadúszó közreműködő) aki ezeket személyes becslésekre alapozta.

4. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az elemzés tartalma nem értelmezhető az Admiral Markets ígéretének, tanácsadásának, garanciájának arra vonatkozóan, hogy az ügyfél profitálhat az elemzésben bemutatott stratégiákból, vagy hogy azokat használva a veszteségei korlátozottak lehetnek.

7. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

8. Az elemzésben szereplő előrejelzések a közzététel tárgyától függően további díjakat, adókat vonhatnak maguk után. Az Admiral Markets által nyújtott szolgáltatások nyilvánosan elérhetők az Admiral Markets honlapján.

9. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.